SPORTURI  »  HANDBAL  »  MINAUR BAIA MARE

Minaur își pierde jucătorii » Campioana României are probleme financiare

Ionuț Ramba a fost învoit de selecționer de la echipa națională, tocmai pentru a se acomoda la Lemgo // Foto: sportpictures.eu
Ionuț Ramba a fost învoit de selecționer de la echipa națională, tocmai pentru a se acomoda la Lemgo // Foto: sportpictures.eu

Articol de - Publicat miercuri, 04 noiembrie 2015 00:00

Din cauza problemelor financiare, campioana României nu se poate opune plecării handbaliștilor.

Deși are un parcurs excelent în Liga Campionilor, acolo unde a pierdut un singur meci în primele șase etape și are șanse mari să se califice în faza a doua a copetiției, Minaur Baia Mare trece printr-o perioadă grea. Starea de nemulțumire în rîndul echipei a atins cote înalte, în condițiile în care handbaliștii nu au mai fost plătiți de mai bine de trei luni!

Tot mai mulți dintre componenții echipei se gîndesc să părăsească gruparea maramureșeană, primul care a părăsit corabia fiind chiar antrenorul danez Lars Walther, cel care a readus la Baia Mare titlul de campioană după o pauză de 16 ani.

Ramba a debutat în Bundesliga

Venit în această vară de la defuncta Știința Bacău, Ionuț Ramba a fost primul care a plecat de la Baia Mare. Interul stînga de 24 de ani a primit o ofertă din Bundesliga, de la TBV Lemgo, și nu a putut să nu-i dea curs.

"S-a ivit o oportunitate mare pentru mine, pe care orice jucător o așteaptă, mai ales că vine din cel mai puternic campionat al Europei. Fiind și tînăr voiam să încerc să văd dacă pot să joc cu unii dintre cei mai buni jucători din lume", a declarat Ramba pentru portalul handbalvolei.

Jucătorul născut la Făgăraș a și debutat în noua sa echipă, la egalul de pe teren propriu, 34-34 cu Hannover. Ramba a fost folosit cu predilecție în apărare, primind două eliminări de două minute!

"Mi-am plătit chiria singur!"

Al doilea jucător care a părăsit Baia Mare este un alt ex-băcăuan, interul dreapta Cristian Ghiță. A venit tot în vară, din Franța, acolo unde a jucat pentru Selestat, dar a ales să plece.

"Dacă nu-ți primești banii, nu poți fi cu capul doar la handbal, e ceva care te apasă tot timpul. Patru luni mi-am plătit chiria singur. Nu se poate face performanță așa, nu cred că se va putea face vreodată dacă vor rămîne aceiași oameni în jurul clubului. Cînd am semnat cu Minaur, mi s-a părut cel mai bun lucru, dar m-am înșelat. Am vrut să fiu patriot, să reprezint țara mea la nivel european, dar, din păcate, nu se poate, cel puțin aici", a declarat Ghiță pentru handbalvolei.ro.

El și-a găsit repede echipă. Declarat jucător liber, a semnat cu HC Odorhei, pentru care va debuta în fața Stelei, în etapa a 12-a. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
theodoric
theodoric  •  04 Noiembrie 2015, 10:52

Pacat, tare prosti mai suntem... mentalitate de rahat , de tepari si atat...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează