SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Mulțumim, Larvik! Campioana Norvegiei, victorie pentru CSM: bucureștencele pot încheia grupa pe locul 3

Amanda Kurtovici a fost principala marcatoare a Larvikului, aseară, cu 7 goluri // FOTO Marius Ionescu
Amanda Kurtovici a fost principala marcatoare a Larvikului, aseară, cu 7 goluri // FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 05 martie 2017 00:00

Campioana Norvegiei a ajutat CSM București și a bătut aseară în Danemarca. Româncele scapă de locul 4 dacă bat în ultima etapă.

CSM București e o echipă norocoasă. Campioana României a fost ajutată de jocul rezultatelor și are șansa să evite locul 4 în grupă și un duel de foc cu Vardar Skopje în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Etapa trecută, Esbjerg a trecut de Midtjylland, deși în acest sezon cele de la Esbjerg pierduseră de alte cinci ori în fața rivalelor daneze. Un rezultat care a ajutat enorm CSM.

Larvik s-a distrat

Aseară, vicecampioana Danemarcei ar fi avut nevoie de o victorie cu Larvik pentru a nu se califica de pe locul 4 în grupă. Echipa pregătită de Kristian Kristensen nu a avut însă nicio șansă în fața norvegiencelor de la Larvik. Scor 24-28. Un alt mare ajutor pentru CSM.

Din startul meciului, Larvik s-a desprins pe tabelă și nu a mai cedat inițiativa. A fost 10-5, 12-6, 14-7, 20-13, 23-17, mereu o marjă liniștitoare pentru oaspete.

Portarul Sandra Toft a fost cea mai bună jucătoare a Larvikului, evoluții bune având însă și Kurtovici, Frafjord sau Riegelhuth.

Norvegiencele și-au asigurat locul 2 în grupă, iar CSM are acum două variante. Cel puțin un egal la Esbjerg, în ultima etapă, iar dacă Midtjylland nu învinge la Ljubljana, CSM-ul poate să și piardă în Danemarca.

Un mare avantaj îl constituie și faptul că meciul Krim-Midtjylland se joacă sâmbătă, 11 martie, iar Esbjerg-CSM duminică, 12 martie.

" Gullden va semna!"

Bogdan Vasiliu, președintele secției de handbal de la CSM, a dat asigurări că suedeza Isabelle Gullden va rămâne la CSM, urmând să-și prelungească angajamentul scadent în această vară.

"Cu Gullden suntem pe ultima sută de metri cu negocierile. Sper ca săptămâna viitoare să parafăm noua înțelegere. Ea se simte foarte bine la București și cred că va rămâne", a declarat Vasiliu.

Gullden a vorbit și ea la DolceSport despre viitorul său. "Îmi place foarte mult aici, am mai jucat pentru două echipe înainte de CSM, şi nu sunt genul care să schimbe în permanenţă clubul.

Când îmi place undeva, vreau să rămân, pentru că acum asta este casa mea. Nu ştim încă dacă voi rămâne, nu am semnat nimic, aşa că vom vedea. Dar totul arată bine momentan", a spus suedeza, care a cerut o mărire de salariu substanțială.

0 înfrângeri are Larvik în grupa principală, singura echipă neînvinsă. Norvegiencele nu au fost învinse nici de Gyor, nici de CSM

CLASAMENT GRUPA 2

1. Gyor 8 6 1 1 246-187 13
2. Larvik 9 5 2 2 254-245 12
3. CSM 9 4 1 4 240-237 9
4. FCMidtjylland  9 4 0 5 223-220 8
5. Krim 9 3 0 6 217-263 6
6. Esbjerg 8 2 0 6 209-237 4

* primele patru echipe se califică în "sferturi"
Mai sunt de jucat: Esbjerg-Gyor (azi, ora 18:00), Krim-Midtjylland (11 martie), Esbjerg-CSM (12 martie), Larvik-Gyor (12 martie)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  07 Martie 2017, 00:13

faptul ca jucam meciul din gr ultimul(larvik -gyor nu intereseaza decat pt palmares)ne ofera un avantaj..dar daca danezele nu inving la krim atunci locul 3 e al nostru si o sa stim cu cine vom juca in sferturi inainte a intra pe teren(nici un egal la krim nu schimba locul in clasament)deci calculele se fac in gr 1,o victorie a lui ftc ,1ftc,2vard,3bud,un egal ftc-bud sunt 1vard,2ftc,3bud(daca vardar invinge)sau 1ftc,2vardar,3bud(vardar face egal)sau 1ftc,2bud(golaveraj mai bun)3vardar(vardar pierde) si ultima varianta bud invinge,1vardar(vardar invinge)2ftc,3bud sau toate 3 cu 14 pct (vardar face egal)1vardar 2ftc3bud sau 1ftc,2bud 3vardar(vardar pierde si ult meci acasa)clasamentul se poate modifica in ult caz numai daca bud invinge la mai mult de 8 goluri..

ceaiuri
ceaiuri  •  06 Martie 2017, 18:51

ultimele rezultate din gr 1 au tulburat si mai mult apele ..totusi se stie un sfert...gyor cu metz,larvik sigur termina pe 2 si intalneste locul 3 loc ce se incearca a fi evitat pt ca larvik e cea mai in forma,norocul nostru de a nu intalni vardar..tine de neagu si colegele( vardar a pierdut lamentabil in ult meci ca sa isi conserve locul 2 sa fie sigure ca joaca cu noi dar cum noi jucam meciul dupa ele...vom alege sa terminam pe locul 4 numai in cazul ca danezele pierd la krim,daca pierd intalnim vardar))sa scoata un egal..atunci vardar e obligata si ea sa faca egal ,sau bud sa invinga si vardar sa faca egal..un clas cu 3echipe cu acelas nr de puncte..dar 66 la suta avem sansa sa intalnim vardar

ceaiuri
ceaiuri  •  05 Martie 2017, 12:17

intradevar jocul rez ne-au ajutat dar cel mai nesperat a venit de la daneze..care si-au invins colegele si ne-au asezat pe acest loc...care tb pastrat

Vezi toate comentariile (3)
Comentează