SPORTURI  »  HANDBAL  »  AMICAL SPANIA-ROMÂNIA 27-20

Naționala de handbal a României, cobai pentru reprezentativa Spaniei! „Cum să trimiți jucătoarele nepregătite, nu au pus mâna pe minge de mai bine de o lună?!”

Alexandrina Barbosa aruncă la poartă peste Bianca Bazaliu FORO RFEBM
Alexandrina Barbosa aruncă la poartă peste Bianca Bazaliu FORO RFEBM

Articol de - Publicat sambata, 10 iulie 2021 23:17 / Actualizat sambata, 10 iulie 2021 23:41

AMICAL Spania-România 27-20. Federația Română de Handbal a acceptat să joace două meciuri amicale, în Spania, deși a adus jucătoarele de pe plajă! Ibericele sunt demult în pregătire pentru Jocurile Olimpice

Spania a învins sâmbătă, la Sagunto, România cu 27-20, într-un prim meci amical între cele două reprezentative. Al doilea va avea loc duminică, de la ora 19:30.

Dacă pentru reprezentativa Spaniei meciurile sunt unele benefice, ibericele aflându-se în plină pregătire pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, oamenii de handbal întreabă ce caută româncele la aceste partide de verificare. 

"Suntem luați de proști, am devenit cobaii altor reprezentative! Fetele convocate au venit direct din vacanță, au susținut două-trei antrenamente, câte au avut timp la națională, și apoi aceste meciuri! Cum să trimiți jucătoarele nepregătite, nu au pus mâna pe mingea de handbal de mai bine de o lună?! Dacă doamne ferește se accidentează vreuna dintre ele, cine răspunde?", întreabă câțiva tehnicieni din prima ligă.

AMICAL Spania-România 27-20. România A sau România B?

La acțiunea din Spania, conducerea federației a decis să trimită cu echipa 5 antrenori. Atât conducerea tehnică de la prima reprezentativă (Adrian Vasile, Bent Dahl și antrenorul cu portarii Ildiko Kerekeș Barbu), dar și tehnicienii de la selecționata B (Dragoș Dobrescu și Valeriu Costea). România a participat sub titulatura de România B, dar echipa a fost condusă de pe margine de Adi Vasile, selecționerul României. Dobrescu și Costea au urmărit meciul din tribună.

"Vreau ca întâlnirile noastre să fie constante, pentru că îmi doresc ca mesajele pe care le transmitem să aibă o oarecare continuitate, să fie în mintea fetelor. Îmi doresc să căpătăm mai multă experiență de a juca împreună, pentru că avem o echipă tânără cu multe fete care sunt la nivelul în care își doresc să facă pasul către fazele finale ale turneelor. Mai este și ocazia de a vedea fete tinere, fete care nu sunt atât de obișnuite cu echipa națională", a explicat selecționerul Adrian Vasile.

Un mix între jucătoare

Au fost convocate 18 jucătoare pentru această acțiune, dintre acestea, doar cinci făcând parte din echipa României la ultima acțiune oficială, calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din luna martie (Hosu, Laslo, Polocoșer, A. Popa și Seraficeanu). 

Ostase, convocată inițial, a fost înlocuită de Subțirică după o accidentare. Sunt și alte jucătoare care au cochetat cu prima echipă, precum Bazaliu, Tănasie, Tiron. Dar și alte handbaliste care sunt la primele acțiuni, precum Raluca Kelemen, Andra Moroianu, Eva Kerekeș, Daria Bucur, Nicoleta Safta, Sorina Tîrcă. 

Spania nu a avut nicio problemă în obținerea victoriei. După 15-8 la pauză, a condus constant pe tabelă la minimum patru goluri și s-a impus la final cu 27-20.

România a spulberat Norvegia la Europeanul de tineret. Are nevoie de egal cu Cehia pentru a merge mai departe

EXCLUSIV Oana Manea revine pe teren după doi ani! Cu ce echipă a bătut palma

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
handsport
handsport  •  11 Iulie 2021, 10:35

...exzista si aceasta varianta de pregatire..

handsport
handsport  •  11 Iulie 2021, 10:33

*Exista si aceasta varianta de pregatire pentru handball..

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close