SPORTURI  »  HANDBAL  »  REVENIRE

EXCLUSIV Oana Manea revine pe teren după doi ani! Cu ce echipă a bătut palma

Oana Manea în tricoul CSM-ului FOTO Raed Krishan
Oana Manea în tricoul CSM-ului FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 06 iulie 2021 20:59 / Actualizat marti, 06 iulie 2021 22:15

Rapid dă o nouă lovitură pe piața transferurilor. Oana Manea, jucătoarea care se retrăsese acum două sezoane, revine pe teren la 36 de ani pentru a o înlocui pe angoleza Albertina Kassoma.

Oana Manea revine pe teren la 36 de ani! La doi ani după ce și-a anunțat retragerea de la CSM București, Oana Manea a fost convinsă să se reapuce de handbal. Fostul pivot al „naționalei” României, căpitanul fostei campioane a Europei, revine la Rapid București.

Oana Manea revine! Va juca la Rapid

Bogdan Vasiliu, managerul secției de handbal de la Rapid, a convins-o pe Oana să revină. Gruparea din Giulești a fost oarecum nevoită să mai caute un pivot deoarece Albertina Kassoma, pivotul din sezonul trecut, nu mai este lăsată de clubul său, Primeiro de Agosto să joace în România. Oficialii angolezi ar fi vândut-o deja în Turcia, la Kastamonu Belediyesi!

Oana Manea o ia pe urmele norvegiencei Heidi Loke care continuă să joace la un nivel foarte bun la Vipers Kristiansand, campiona a Norvegiei și a Europei, deși are 38 de ani! În ultimii doi ani, Oana Manea a cochetat cu cariera de antrenoare. A antrenat o grupă de copii la Academia Dinamo și apoi o grupă de junioare la Dobroiești. 

Rapid a transferat-o și pe Sorina Tîrcă

Recent, Rapid a anunțat și transferul Sorinei Tîrcă (22 de ani), de la Corona Brașov. Interul stânga revine după suspendarea de un an și jumătate. Fiica fostei mari jucătoare Mariana Tîrcă a fost împrumutată de la Corona, pentru un an. 

Mulţumesc tuturor cluburilor din ţară şi din străinătate pentru oferte, dar am ales Rapidul pentru profesionalismul care există în club la toate nivelurile şi pentru suporterii minunaţi care de multe ori reprezintă jucătorul numărul 8. Sunt nerăbdătoare să joc în atmosfera din Giuleşti, vă aştept la sală să ne purtaţi către victorie meci de mec.
Sorina Tîrcă

Tot în această vară, Rapid le-a mai „înregimentat” pe Alicia Fernandez Fraga şi Marta Lopez Herrero, ambele de la SCM Râmnicu Vâlcea, pe Denisa Dedu şi Gabriela Perianu, ambele de la CSM Bucureşti, pe Ainhoa Hernandez Serrador (Zubileta Evolution Zuazo) şi pe Azenaide Danila Jose Carlos (Podravka Koprivnica). Nu va putea conta însă prea curând pe Dedu și Perianu, prima fiind însărcinată, iar cea de-a doua suferind o operație de ligamente, după o accidentare la fosta sa echipă, CSM București.

Debut pe 25 august

Rapid București va debuta în noul sezon pe 25 august, urmând să joace în sferturile de finală ale Cupei României cu învingătoarea meciului dintre Minaur Baia Mare și CSM Slatina. Apoi, în Liga Națională, Rapid va juca în prima etapă, pe 4 septembrie, la Deva cu nou-promovata CSM Deva.

200 de selecțiia adunat Oana Manea pentru "naționala" României, înscriind 444 de goluri

CSM București, grupă favorabilă în Liga Campionilor

Florentin Pera a ajuns la Moscova: „E o mare oportunitate să lucrez la un club precum ȚSKA!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează