SPORTURI  »  HANDBAL  »  CALIFICĂRI CE 2022

Ultimele noutăți înainte de România - Danemarca, „dubla” pentru calificarea la Campionatul European din acest an

Bianca Bazaliu a contribuit din plin la meciurile din aceste preliminarii FOTO Imago Images
Bianca Bazaliu a contribuit din plin la meciurile din aceste preliminarii FOTO Imago Images

Articol de - Publicat marti, 01 martie 2022 11:56 / Actualizat marti, 01 martie 2022 13:18

Cristina Neagu revine la lotul național după o pauză de aproape un an. Ea alături de Pintea, Dumanska și celelalte colege vor juca „dubla” pentru calificarea la turneul final cu Danemarca, liderul grupei.

Naționala pregătită de Adrian Vasile reia bătălia pentru Campionatul European și va juca miercuri (18:05, TVR 2), la Mioveni, manșa tur cu Danemarca, iar sâmbătă returul, la Odense. Selecționerul a chemat la lot 17 jucătoare, printre care și Cristina Neagu, revenită după pauza de anul trecut. 

În aprilie 2021, interul stânga și căpitanul reprezentativei anunța că are nevoie de un respiro și că se va întoarce la lot când va fi pregătită, ceea ce s-a întâmplat la convocarea de la începutul acestei luni.

CSM București își construiește noul dream-team » Al treilea transfer răsunător reușit de „tigroaice”
CSM BUCUREȘTI
CSM București își construiește noul dream-team » Al treilea transfer răsunător reușit de „tigroaice”

Cristina Neagu revine în lotul României: „Am multă încredere și dorință de a câștiga cu Danemarca”

Mă bucur că am revenit, deși cred că cea mai bună decizie pe care am luat-o a fost aceea de a rămâne acasă la Campionatul Mondial, pentru că în felul acesta am reușit să am mai multă grijă de mine, de corpul meu, de accidentările pe care le-am. Însă acum am revenit cu inima plină și cu multă încredere și cu dorință de a câștiga miercuri.

- Cristina Neagu

Dintre jucătoarele chemate de Adi Vasile, 13 handbaliste au jucat la Mondialele din decembrie anul trecut, la care România s-a clasat pe locul 13 din 32 de echipe: Dincă, Pintea, Dumanska, Zamfirescu, Subțirică, Ciucă, Bazaliu, Polocoșer, Ostase, Harabagiu, Badea, Dindiligan și Hosu.

Trei noutăți în lotul României

Celelalte trei noutăți față de lotul de la Mondiale sunt: Dache, Tîrcă și Moroianu. La prima strigare a lotului, Dache și Moroianu nu prinseseră lista, dar Laslo s-a accidentat la gleznă, iar Seraficeanu s-a infectat cu SARS-CoV-2 și astfel cele două vor juca la Mioveni. În lot ar fi fost și interul dreapta Alina Ilie, care însă a făcut bronșită și nu a mai putut onora convocarea, nefiind înlocuită de altcineva din cauza penuriei de jucătoare stângace de la noi.

Cele două naționale fac parte din grupa a 2-a, alături de Austria și Insulele Feroe. În clasament, după 2 etape, Danemarca este lider cu 4 puncte, România este pe 2 cu 3, Austria pe 3 cu 1 punct și pe 4, Feroe, fără niciun punct.

În primele 2 meciuri, România a învins Feroe cu 26-19 și a făcut un egal, 33-33, cu Austria, la Viena. Primele două clasate la finalul preliminariilor se vor califica la Euro 2022. Turneul final va avea loc în 3 țări: Slovenia, Muntenegru și Macedonia de Nord, în perioada 4-20 noiembrie.

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU „DUBLA” CU DANEMARCA

  • Portar: Iulia Dumanska Podravka), Diana Ciucă (Rapid), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea)
  • Extremă stânga: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Alexandra Dindiligan (CSM București)
  • Linia de 9 metri: Cristina Neagu (CSM București), Sorina Tîrcă (Rapid), Elena Dache (SCM Rm. Vâlcea), Mădălina Zamfirescu (Gloria Buzău), Bianca Harabagiu (Gloria Buzău), Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare), Bianca Bazaliu (Gloria Bistrița)
  • Extremă dreapta: Alexandra Badea (Rapid), Andra Moroianu (Gloria Buzău) Pivot: Crina Pintea (Gyor), Lorena Ostase (CSM Slatina), Alexandra Subțirică (Gloria Buzău)

13 participăridin 14 posibile are România la turneul final al CE, în 2006, ediție la care nu s-a calificat, iar cel mai bun rezultat este bronzul cucerit în 2010

Citește mai multe știri din handbal:

Rapid continuă seria transferurilor. O vicecampioană mondială, cea mai recentă achiziție

CSM București - CSKA Moscova, ANULAT! Ce se întâmplă în Liga Campionilor la handbal feminin

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
397732904465528
Octavian Go  •  01 Martie 2022, 13:57

Nu pot sa spun ca as fi foarte priceput in handbal, dar ma surprinde ca Eliza Buceschi nu a fost selectionata, mai ales ca selectionerul a putut sa o vada in derbiul dintre CSM Buc. si Rapid.

ceaiuri
ceaiuri  •  01 Martie 2022, 12:25

mai bine mai tarziu..decat deloc(Constantinescu nu tb sa lipseasca ,jocul ei a crescut f mult si face ambele faze,aparare ,atac)intalnim o echipa puternica...cred ca nu pierdem si cu 2 pct sa rezolvam calificarea

Vezi toate comentariile (2)
Comentează