SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Naționala masculină de handbal a României a pierdut primul test serios înaintea Euro 2024 » Un mare motiv de îngrijorare pentru Xavi Pascual

Ionuț Iancu, unul dintre cei doi portari ai României, este jucătorul Stelei FOTO sportpictures.eu
Ionuț Iancu, unul dintre cei doi portari ai României, este jucătorul Stelei FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat joi, 04 ianuarie 2024 20:43 / Actualizat vineri, 05 ianuarie 2024 13:39

Naționala masculină de handbal a României se testează la un turneu în Elveția, urmând apoi să debuteze la Campionatul European pe 12 ianuarie în compania Austriei. „Tricolorii” au pierdut primul meci, în fața gazdelor elvețiene, scor 31-37. 

  • România face parte din grupa B la Campionatul European de handbal masculin. „Tricolorii” debutează pe 12 ianuarie, împotriva Austriei, reprezentativă care ne-a învins de două ori în campania de calificare. Urmează, pe 14 ianuarie, testul împotriva favoritei Spaniei. Grupa se încheie pe 16 ianuarie, contra Croației.

Naționala masculină de handbal a României a debutat astăzi la turneul elvețian „Yellow Cup", competiție care se desfășoară în localitatea Winterthur. Disputa cu Elveția i-a arătat lui Xavi Pascual că are multe reglaje de făcut înaintea Campionatului European. 

România, eșec în fața Elveției

„Tricolorii” au primit goluri pe bandă rulantă, nu mai puțin de 37. Singurul semn pozitiv a fost inspirația și elanul ofensiv din repriza secundă, când România a punctat de 20 de ori. 

Pentru reprezentativa „tricoloră” urmează partidele cu Argentina (vineri, 18:45) și Bosnia (sâmbătă, 15:00).

Ultimul turneu înainte de EURO 2024

România a plecat ieri pe ruta București – Zurich, și apoi cu autocarul încă 30 de km până la Winterthur, locul de desfășurare al tradiționalei competiții „Yellow Cup", ajunsă la ediția cu numărul 50.

Novak Djokovic le-a răspuns fanilor îngrijorați în perspectiva Australian Open
Australia
Novak Djokovic le-a răspuns fanilor îngrijorați în perspectiva Australian Open

Lotul condus de Xavier Pasqual are în componență 20 de jucători, cei care vor face apoi deplasarea la Campionatul European din Germania, turneu care se va desfășura între 10-28 ianuarie.

„Nu am exagerat de Revelion”

Reveniți la lotul național după petrecerea în familie a Revelionului, handbaliștii tricolori au spus că nu au exagerat cu mâncarea și băutura la trecerea dintre ani. 

Portarul naționalei, Ionuț Iancu nu a avut timp să cânte nici la vioară, instrument pe care l-a studiat mai bine de 9 ani. „De Revelion am stat cu soția și câțiva prieteni, dar gândul mi-a fost tot la handbal... Nu am cântat la vioară, dar o voi face cu siguranță anul acesta", a dezvăluit stelistul Ionuț Iancu. portarul naționalei, .

Ionuț Iancu: „Vrem să trecem de grupe!”

Ionuț Iancu este încrezător în colegii săi și spune că România poate să joace mai bine decât a făcut-o la Trofeul Carpați, competiție unde s-a chinuit în primul meci cu Grecia.

 „Yellow Cup este un turneu binevenit înainte de EURO. Vom juca toți, vom intra în formă, trebuie să creștem de la meci la meci. Nu știu dacă rezultatele sunt foarte importante înaintea turneului european, dar acolo trebuie să ne depășim condiția și sper să trecem de grupe", a declarat portarul naționalei, Ionuț Iancu pentru GSP.RO.

România s-a calificat după 28 de ani la Campionatul European și va juca la Mannheim într-o grupă cu Spania, Croația și Austria. Primele două clasate vor continua competiția în grupele principale. Primul meci pentru băieții antrenați de Xavi Pascual va fi pe 12 ianuarie, cu Austria. 

Lotul României pentru Campionatul European

  • Portari: Ionuț Iancu (Steaua), Dan Vasile (CSM Constanța) 
  • Extreme: Nicușor Negru( Dinamo), Sabin Constantina( Steaua), Alex Tărâță( Steaua), Ionuț Nistor (CSM Constanța)
  • Pivoți: Călin Dedu( Dinamo), Robert Nagy( Minaur), Adrian Rotaru( CSM București)
  • Linia de 9 m: Robert Militaru( Dinamo), Dan Racoțea( Dinamo), Andrei Drăgan( CSM Constanța), Gabriel Ilie( CSM Constanța), Daniel Stanciuc( Dinamo), Gabriel Cumpănici(Minaur), Cristi Ghiță (Turda), Marius Sadoveac (Poli Timișoara), Liviu Caba (CSM Constanța), Demis Grigoraș (Benfica), Andrei Buzle (Granollers)

Citește și: 

CS Rapid a rezolvat problema! Echipele clubului riscau să piardă meciurile la „masa verde”
CS RAPID
CS Rapid a rezolvat problema! Echipele clubului riscau să piardă meciurile la „masa verde”
La 3 săptămâni după Mondial, președintele FRH anunță decizia în cazul selecționerului Florentin Pera
NAȚIONALA FEMININĂ
La 3 săptămâni după Mondial, președintele FRH anunță decizia în cazul selecționerului Florentin Pera

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (4)
ali.bec
ali.bec  •  05 Ianuarie 2024, 00:12

“competiție care se desfășoară în localitatea Wintherfur” .. unde naiba o fi Wintherfuru asta? Ca de la gesepisti am aflat ca Brăila e în Moldova, Berna în Belgia și Dublin în SUA

maistorkokir
maistorkokir  •  04 Ianuarie 2024, 20:18

Pai sa treci de grupe trebe sa bati ori Spania ori Croatia. Nici cu Austria n-avem prea multe sanse. EHF-ul a facut un circ din aceasta competitie, 24 de participante, au ajuns astfel, tzari ca Feroe si Georgia sa se califice. Georgia de pilda, ani buni nici macar nu juca preliminarii, ei erau in categoria Emerging Nations in handball. Dar sa nu va asteptati la infrangeri clare pt Feroe, sindicatul caselor de pariuri, au nevoie de ceva surprize, ca sa-si maximize profiturile in vremurile astea grele.

klaudiumosoiu
klaudiumosoiu  •  04 Ianuarie 2024, 19:49

...... Ionuț Iancu: „Vrem să trecem de grupe!” ...... Hahahahahaaahaaaaa. Si noi .... suporterii, vrem sa jucati un handbal modern ....... dar daca nu puteti, ramanem cu dorinta. Unde nu e valoare .... degeaba este dorinta ..... NU SE POATE.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close