SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL 2023

Naționala feminină și-a aflat adversarele pentru Campionatul Mondial 2023, unde miza este și prezența la un turneu preolimpic

Cristina Neagu va evolua la ultimul său Campionat Mondial FOTO Raed Krishan
Cristina Neagu va evolua la ultimul său Campionat Mondial FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 06 iulie 2023 17:30 / Actualizat joi, 06 iulie 2023 17:35

Naționala feminină a fost repartizată în grupa E a Campionatului Mondial 2023, un turneu cu miză majoră pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2024. Danemarca, Serbia și Chile îi vor fi adversare.

UPDATE 17:00 România a fost ultima echipă extrasă din urnă la tragerea la sorți, care a avut loc, joi, în Suedia. Naționala feminină a fost repartizată în Grupa E alături de Danemarca, Serbia și Chile și va evolua la Herning. 

GRUPELE CM 2023

  • GRUPA A: Suedia, Croația, China, Senegal 
  • GRUPA B: Muntenegru, Ungaria, Camerun, Paraguay 
  • GRUPA C: Norvegia, Coreea de Sud, Groenlanda, Austria 
  • GRUPA D: Franța, Slovenia, Angola, Islanda 
  • GRUPA E: Danemarca, România, Serbia, Chile 
  • GRUPA F: Germania, Polonia, Japonia, Iran 
  • GRUPA G: Spania, Brazilia, Ucraina, Kazahstan 
  • GRUPA H: Țările de Jos, Cehia, Argentina, Congo

Echipa feminină a României are în față un an extrem de important pentru că la finalul lui va evolua la Campionatul Mondial găzduit de Norvegia, Suedia și Danemarca între 29 noiembrie și 17 decembrie. Va fi a 26-a participare a României la CM , fiind singura echipă care nu a ratat nicio ediție.  De asemnea, va fi și ultimul CM pentru Cristina Neagu.

De ce este atât de importantă această ediție? Pentru că la finalul ei se vor stabili echipele care vor participa la turneele preolimpice.

Joi, de la 16:30, a avut loc la Goteborg tragerea la sorți a grupelor, în primă fază urmând să fie opt grupe a câte patru componente, cu primele trei clasate avansând în faza a doua a grupelor. Au fost patru urne valorice, iar România a făcut parte din a doua. Opt echipe au fost deja distribuite în grupe și știu deja orașul în care vor evolua.

Astfel Suedia în Grupa A, care se va juca la Goteborg, Muntenegru în Grupa B, care se va juca la Helsinborg, Norvegia în Grupa C, la Stavanger, Franța în Grupa D, la Stavanger, Danemarca în Grupa E, la Herning, Germania în Grupa F, la Herning, Spania în Grupa G, la Frederikshavn, iar Țările de Jos în Grupa H, la Frederikshavn.

E importantă o clasare între primele șapte

Pe lângă medaliile care se dau la acest Campionat Mondial, competiția are o miză mare pentru că în urma ei se vor stabili echipele care vor disputa turneele de calificare olimpică. Câștigătoarea competiției merge direct la JO din 2024, iar dacă aceasta este deja calificată, cum este cazul Franței, țara gazdă, și al Norvegiei, campioană europeană, următoarea clasată va lua biletul.

Apoi, echipele clasate între locurile 2 și 7 au asigurat locul la turneele preolimpice care vor avea loc în aprilie 2024. La redistribuire mai poate fi prins un loc la turneele olimpice, dar asta în funcție de turneele continentale, iar România a ocupat locul 13 la CE de anul trecut și nu e tocmai într-o poziție favorabilă.

Acum doi an la Campionatul Mondial din Spania, prima ediție cu 32 de echipe la start, România a ocupat poziția a 13-a.

Urnele valorice la tragerea la sorți

  • Urna 1: Norvegia, Danemarca, Muntenegru, Franța, Țările de Jos, Suedia, Brazilia, Germania
  • Urna 2: Slovenia, Spania, Croația, Coreea de Sud, Ungaria, România, Polonia, Cehia
  • Urna 3: Serbia, Japonia, Ucraina, Groenlanda, Argentina, Angola, China, Camerun
  • Urna 4: Congo, Senegal, Paraguay, Iran, Kazahstan, Chile, Austria, Islanda

Citește și: 

Simona Maior Pașca, antrenoarea echipei României U19, înaintea debutului la Campionatul European: „Avem o națională cu jucătoare minunate!”
Campionatul European U19
Simona Maior Pașca, antrenoarea echipei României U19, înaintea debutului la Campionatul European: „Avem o națională cu jucătoare minunate!”
Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la Wimbledon. Victorie în 3 seturi cu Tatjana Maria
WIMBLEDON
Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la Wimbledon. Victorie în 3 seturi cu Tatjana Maria

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
Coco2020
Coco2020  •  06 Iulie 2023, 20:43
Postat de alexxp1955 pe 06 Iulie 2023, 19:16

Sa vezi ce ne "ingroapa" NEAGU.

@alexxp1955 Neagu sa ne ingroape? Ai vrut sa pari amuzant sau ce? E singura care trage echipa dupa ea si asta face de multi ani incoace. Habar n-ai cu ce sa mananca sportul acesta dar vorbesti si arunci cu mizerii din spatele calculatorului. Ne mai miram de ce suntem ***. Ca nu stim ca ne respectam valorile. Ea tocmai ce a castigat alt premiu pentru cea mai buna jucatoare pe pozitia ei si tu zici ca ne "ingroapa". Sper ca n-ai copii si nici nu te vei inmulti.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

14abcdefgh14
14abcdefgh14  •  06 Iulie 2023, 19:28

Groenlanda? Pe bune? Si mai e si in urna a treia. S-au apucat danezii sa investeasca si acolo?

alexxp1955
alexxp1955  •  06 Iulie 2023, 19:16

Sa vezi ce ne "ingroapa" NEAGU.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează