SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Necunoscuta din nord » Dinamo caută prima victorie în deplasare în Ligă în fața singurei debutante a competiției

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 02 octombrie 2018 15:30

Dinamo caută să aducă primele puncte din deplasare în Ligă în fața luRiihimaen Cocks, campioana Finlandei, singura debutantă în grupele Ligii. 

  • Riihimaen  Cocks - Dinamo se joacă miercuri, de la ora 18:15, în direct la TV Digi Sport și TV Telekom Sport.

Riihimaen Cocks este singura echipă dintre cele 28 de formații aliniate la start care nu mai jucase până în acest sezon în grupele Ligii Campionilor. A mai avut două tentative de calificare, în anii trecuți, dar nu a reușit. A treia oară a fost cu noroc pentru echipa antrenată de lituanianul Gintaras Savukinas.

Și debutanta a făcut două "victime" în primele etape din grupa D. Spaniolii de la Ademar Leon nu au putut scoate decât un punct din deplasarea finlandeză, în timp ce elvețienii de la Thun au fost ținuți în șah de nordici, chiar pe teren propriu.

"E un fel de a spune echipă finlandeză, pentru că se bazează pe jucători străini. Au o echipă imprevizibilă, capabilă de suprize. S-a și văzut în primele etape. Trebuie să jucăm foarte bine pentru a ne întoarce cu puncte", a declarat antrenorul lui Dinamo, Constantin Ștefan.

Riihimaen are în lot nu mai puțin de 12 handbaliști străini, de 7 naționalități diferite, de la sârbi, ruși, ucraineni, bieloruși, lituanieni până la moldoveni sau bosniaci.

Pricipalele pericole pentru poarta dinamovistă sunt însă doi finalndezi: extrema stânga Teemu Tamminen, căpitanul echipei, și interul stânga Nico Ronnberg, golgeterul formației. 

Rezultatele de până acum

Dinamo
26-24 cu Elverum (acasă)
28-31 cu Ademar Leon (deplasare)
35-34 cu Thun (acasă)

Riihimaen Cocks
19-19 cu Ademar Leon (acasă)
26-26 cu Thun (deplasare)
18-34 cu Wisla Plock (deplasare)

Vezi și: Trei zile până la debutul CSM-ului în Ligă » Start de foc pentru "tigroaice" + promisiune pentru fani: "Vrem să fie diferit în acest an"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  02 Octombrie 2018, 23:08

Forza Dinamo ! daca pe astia nu-i batem tur-retur chiar facem doar act de prezenta. cred ca au luat o bataie in grupa la vreo 20 de goluri de la cineva.

rocky2
rocky2  •  02 Octombrie 2018, 21:21

Daca finlandezii au luat bataie la 16 goluri diferenta in deplasarea de la Wisla, nu cred ca sunt chiar asa de speriat! Plus ca nici un egal n-ar fi de lepadat!

saramago
saramago  •  02 Octombrie 2018, 18:10

Wisla Plock va castiga grupa fara prea mari probleme. Dinamo, Ademar si Elverum vor lupta pentru locul secund.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează