SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Trei zile până la debutul CSM-ului în Ligă » Start de foc pentru "tigroaice" + promisiune pentru fani: "Vrem să fie diferit în acest an"

FOTO: Gazeta Sporturilor
FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat marti, 02 octombrie 2018 14:31

Iulia Curea prefațează debutul campioanei CSM București în noua ediție a Ligii Campionilor. Vicecampioana Ungariei, FTC Budapesta, e una dintre echipele solide ale competiției. 

Startul ediției actuale a Ligii Campionilor se va da miercuri, în Rusia. Rostov Don și FC Copenhaga vor deschide sezonul european. Pentru CSM București au mai rămas două zile până la primul meci, unul în care vor întâlni, vineri, în Sala Polivalentă, puternica echipă maghiară FTC Budapesta.

Vicecampioana Ungariei a pierdut titlul în Ungaria, în fața Gyorului, la golaveraj, un singur gol făcând departajarea între cele două "mari" din țara vecină!

CSM, locul 3 în ediția trecută, e cotată și acum ca fiind una dintre favorite, alături de Gyor, Rostov Don sau Brest. FTC Budapesta, în schimb, caută prima ei calificare în Final Four, acolo unde nu a reușit să ajungă, de fiecare dată pierzând în "sferturi"!

Iulia Curea, noul căpitan al CSM București, vorbește despre primul meci din Ligă, de aștptările sezonului, dar și despre neajunsurile unei echipe care a adus în vară alte șase jucătoare noi.

- Iulia, pregătite de Liga Campionilor?
- Trebuie să fim! Pregătite, sincer, nu prea suntem, pentru că am avut foarte puțin timp la dispoziție. Acum, aproape toate fetele au fost plecate la echipele naționale, și nu ne-am putut antrena timp de o săptămână împreună. Dar până la ora meciului vreau să cred că vom fi gata să jucăm cel mai bun handbal de care suntem capabile.

- Ți-ai fi dorit să nu începeți cu FTC Budapesta, considerată principala contracandidată la câștigarea grupei?
- Sincer, da. În Liga Campionilor însă toate meciurile sunt grele. Trebuie să fim conștiente că acesta este cel mai greu. Nici nu sunt unde ne dorim să fim, din punct de vedere al jocului, dar vom evolua acasă și ne dorim să începem cu dreptul.

- Ce crezi că vă lipsește acum? Nu ați arătat deloc bine în primele meciuri, ați și pierdut primul trofeu, Supercupa României?
- Cred că trebuie să începem cu apărarea. Dacă te aperi și nu primești goluri, poți câștiga meciurile. În atac faci orice să înscrii. Sunt multe jucătoare noi, abia sosite, se face mai greu uniunea. Dar de la meci la meci am jucat mai bine și cred că așa se va întâmpla și în continuare. Avem nevoie de meciuri oficiale în picioare. Nu contează cât te antrenezi, ai nevoie de partide oficiale. Că nu se compară meciul cu antrenamentul.

- Se conturează un prim 7 în echipă?
- Așa ar trebui. Nu trebuie să ne supărăm, cine joacă, cine nu joacă, important e ca să fie un prim 7, iar când se schimbă jucătoarele între ele, să nu se vadă diferența. Toate fetele sunt capabile și au valoarea să o înlocuiască pe cea din fața lor.

- Toată lumea vă întreabă probabil, ce șanse aveți să câștigați încă o dată Liga Campionilor?
- Da, normal. Pentru asta muncim, ne pregătim. Așteptăm să ajungem la Final Four. Vreau să fie ceva diferit față de anul trecut, în sensul că vreau să jucăm finala și să o și câștigăm. Sincer, cred că sunt trei-patru echipe, atât au mai rămas, capabile să se bată pentru trofeu, echipe care au investit și au bugete pentru Liga Campionilor. Noi suntem una dintre ele.

33 de goluri
a marcat Iulia Curea în sezonul trecut al Ligii Campionilor

Cu sala plină

Primul meci al sezonului, în Liga Campionilor, se va juca, fără îndoială, cu sala plină. Suporterii încă își mai cumpără bilete și abonamente pentru meciurile CSM București. Cum campioana României a schimbat firma prin care se pot achiziționa tichetele, doritorii pot acum să-și cumpere bilete direct de la club: www.csmbucuresti.ro/bilete.

Programul CSM-ului în Liga Campionilor

05.10, ora 18:30 CSM București-FTC Budapesta
14.10, ora 19:00 BBM Bietigheim- CSM București
20.10, ora 19:15 Vipers Kristiansand-CSM București
04.11, ora 18:30 CSM București-Vipers Kristiansand
11.11, ora 15:30 FTC Budapesta-CSM București
18.11, ora 17:15 CSM București-BBM Bietigheim

Citește și:  Întăriri pentru Ligă » Superantrenorul care a semnat cu CSM București: "Handbalul îmi trece prin vene, e un proiect palpitant"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
ceaiuri
ceaiuri  •  03 Octombrie 2018, 16:19

era mai bine sa le intalnim peste o luna acasa...asa tb inceput cu o victorie dar nu o sa fie usor,intalnim o echipa care in zi de gratie poate invinge echipe mult mai bine cotate(are un lot sudat ce practica un joc solid)dar cu neagu in forma nu putem pierde

394205137657093
George Narcis  •  02 Octombrie 2018, 22:51

Ftc a pierdut vreo 4 titulare...csm a pierdt-o pe bella...ma astept la mai multa motivare si la un joc mai rapid.ne vedem la sala!hai csm!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează