SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINAL FOUR CUPA ROMÂNIEI

Nimeni nu vrea Final Four! FRH are cereri aberante: clubul gazdă să suporte toate cheltuielile + plata diplomelor și a trofeelor

CSM București este deținătoarea trofeului
CSM București este deținătoarea trofeului

Articol de - Publicat miercuri, 10 aprilie 2019 10:21

Federația Română de Handbal nu știe unde se va organiza turneul final al Cupei României, la feminin, după ce cluburile nu au acceptat cererea financiară aberantă.

Final Four-ul Cupei României, la feminin, programat în 20-21 aprilie, nu se știe încă unde va fi organizat. Cele patru cluburi calificate, CSM București, SCM Rm. Vâlcea, Măgura Cisnădie și HC Zalău, au avut timp până luni, 8 aprilie, să facă o ofertă finaciară Federației Române de Handbal. 

FRH avea niște cerințe minime de respectat, între care, clubul gazdă să suporte cheltuielile de cazare și masă ale celorlalte trei formații, să suporte cazarea și masa a 14 oficiali ai FRH, să plătească baremurile de arbitraj și ale observatorilor, să asigure paza și ordinea, dar și asistența medicală. În schimb, federația urma să încaseze toată suma strânsă pe biletele de intrare în cele două zile, acest lucru nefiind în „sarcina” clubului organizator.

„Să facă și medaliile și trofeele!”

Federația le-a cerut clubului organizator de Final 4, printr-o adresă semnată de secretarul general Cristina Vărzaru și directorul de marketing Doru Costică, să plătească și diplomele, trofeele și medaliile acordate câștigătoarei! Și acestea nu sunt acceptate oricum. „toate materialele produse trebuie aprobate de FRH”. Pe banii clubului. Se specifică în acea adresă și înălțimea minimă a trofeelor: „Cupa loc 1, înălțime minimă 54 centimetri (înălțime fără capac), model premium, soclu de lemn!”

Pe teren neutru?

Conform tragerii la sorți de acum mai bine de o săptămână, ordinea dreptului de organizare al Final Four-ului a fost Măgura Cisnădie, CSM București, SCM Rm. Vâlcea și HC Zalău. Clubul din Cisnădie a spus din start că nu e interesat de organizare, iar campioana CSM București nu a depus nici ea nicio ofertă. Au mai rămas în cursă Vâlcea și Zalăul, care au depus oferte la FRH. Niciunul dintre cluburi nu a respectat însă, întocmai, „sarcinile” trasate de FRH. Mai mult, HC Zalău și-a retras, se pare, oferta. Iar FRH are de ales acum între condițiile stabilite de Vâlcea sau să organizeze Final Four-ul pe teren neutru. 

În acest condiții, cele patru echipe urmează să împartă cheltuielile de organizare, dar federația iese în „pagubă”, pentru că pe teren neutru încasările din bilete sunt infime! 

Programul jocurilor la Final Four

  • SCM Rm. Vâlcea-Măgura Cisnădie
  • CSM București-HC Zalău

Unde au avut loc ultimele ediții?

Ultimele trei ediții ale Cupei României, câștigate toate de CSM București, au avut loc pe teren neutru. În 2016 s-a disputat la Cluj-Napoca, iar în 2017 și 2018 la Ploiești. Ultima ediție în care o echipă prezentă în Final Four a jucat pe teren propriu a fost în 2015. Atunci, la Baia Mare, HCM Baia Mare a câștigat trofeul după o finală cu CSM București. Și mai devreme, în 2013 și 2014, turneul avusese loc tot pe teren netru, la Oradea, respectiv Târgoviște.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
crimson.veritas
crimson.veritas  •  10 Aprilie 2019, 21:43

Am inteles ca FRH a refuzat si oferta SCM ... si vrea sa aleaga ca 'teren neutru' ... Sala Polivalenta din Bucuresti ... sau Sala din Brasov! Cum adica ... Sala Polivalenta din Bucuresti ... este teren neutru? ...:)) Mi se pare o manarie pe fata intre FRH si CSM Bucuresti ... ca CSM sa joace acasa ... fara sa platesca cheltuielile aferente ... pentru ce pp ... organizarea unui turneu acasa ... motiv pentru care au fost introduse si conditii ... aberante de catre FRH ... iar CSM nu s-a obosit sa mai faca oferta! In aceste conditii ... daca se alege Sala Polivalenta din Bucuresti ... sper ca SCM Rm. Valcea si fanii echipei sa boicoteze evenimentul ... Eu asa as face ... fara sa ma gandesc ... o secunda! Iar jucatoarele SCM trebuie sa se concentreze maxim ... pe castigarea Ligii Nationale! ...:))

129092117557019
Sofia Ioana  •  10 Aprilie 2019, 14:50

O competitie sub egida FRH si cheltuielile pe spatele unui club este de "noaptea mintii".

ceaiuri
ceaiuri  •  10 Aprilie 2019, 14:20

si cand te gandesti ca dedu a castigat datorita unui singur vot(narcisa 99)unora le-a fost frica de nou, de schimbare si au votat cu puterea....banuiesc ca nu prezinta interes competitia pt ca frh putea suporta toate cheltuielile

Vezi toate comentariile (6)
Comentează