SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Norvegia, ce debut! România întâlnește cel mai greu adversar posibil în primul meci la Europene

Articol de - Publicat luni, 05 decembrie 2016 00:00

"Tricolorele" au pierdut la limită, 27-28, în fața Norvegiei, la Rio. Nordicele au făcut și ele multe schimbări în lot, dar au câștigat clar ultimul turneu.

România are un meci de foc la debutul la Euro 2016. "Tricolorele" vor înfrunta Norvegia, campioana mondială și europeană, echipa de care au reușit să treacă, în sfârșit, anul acesta, în martie, la Cluj, după 15 ani de înfrângeri!

Norvegia e și ea în reconstrucție și a renunțat la câteva jucătoare de bază, cum ar fi Riegelhuth sau Lunde, iar Loke este însărcinată. În plus, la ultimele două turnee finale, Norvegia a început cu înfrângere, ceea ce poate însemna o gură de moral pentru românce.

Norvegia e văzută și acum marea favorită a turneului, în fața Rusiei, Suediei sau Franței. Asta în ciuda faptului că nordicele au capotat la Jocurile Olimpice.

Primele trei clasate din fiecare grupă vor merge mai departe, contând și punctele pe care le obții în fața echipelor calificate.

Norvegia a câștigat acum o săptămână Mobelringen Cup, turneul amical disputat la Stavanger. Nordicele au învins Danemarca (31-25), Franța (29-20) și Rusia (28-26).

România a întâlnit la Europene de patru ori Norvegia, a câștigat o partidă, la Euro 2000,  a terminat una la egalitate, și două le-a pierdut.

6 titluri europene a câștigat Norvegia la feminin. Mai are în palmares 3 medalii de argint și una de bronz. Nu a prins podiumul doar la ediția din 2000, locul 6

Ultimele 5 dispute România-Norvegia

10.12.2015 CM 2015 22-26
18.12.2015 CM 2015 33-35 după prelungiri
09.03.2016 prel CE 2016 25-20
13.03.2016 prel CE 2016 17-27
14.08.2016 JO 2016 27-28

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
mplttev
mplttev  •  05 Decembrie 2016, 19:21
Postat de Florin Bălănescu pe 05 Decembrie 2016, 13:16

Hal de "ştire"! Hal de "ziar"! Proştii ăştia de la jesepe scriu tot felul de vorbe colaterale şi de statistici care nu pot avea nicio legătură cu un meci care încă nu s-a disputat, dar omit esențialul: în ce zi se va juca, la ce oră şi ce post de televiziune îl va transmite. Țineți-o tot aşa, neterminaților; mai mergeți înainte vreo cîteva luni, apoi faceți la dreapta şi, după ce virați la stînga, veți vedea indicatorul de la destinație pe care va scrie mare, cît capetele voastre seci: FALIMENT!

*** fac parte din trustul Intact care are consemn interzicerea cuvântului TVR din orice comentariu. Politică murdară.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mplttev
mplttev  •  05 Decembrie 2016, 19:15
Postat de blacksun_14 pe 05 Decembrie 2016, 10:55

nu e norvegia cea cu cea mai tare echipa a ei, in schimb romania are cea mai slaba generatie din ultimii 20 de ani.E de ajuns sa spunem ca avem doar 2 jucatori valide pentru aparare:szucs si pintea.In atac stam doar in neagu si geiger daca are chef.Cele tinere nu pot face fata la un asemenea nivel momentan.Nu poti astepta de la laslo, zamfir, zamfireascu mare lucru.La extreme stam rau, dar acolo stam rau de mult.Prezenta lui bucieschi este o enigma, jucatoare mediocra, adusa pentru ca e tata bagator de seama acolo la nationala.De altfel, a luat-o pe fetita lui si la echipa de club, saracuta sa aibe unde juca.

Trebuie să te contrazic, avem o generație bună de handbaliste însă cele tinere nu sunt promovate de antrenorii străini nici la CSU nici la națională. E inadmisibil ca jucătoare tinere care au demonstrat că au supervaloare să nu fie promovate la echipa națională. Mă refer la Bianca Tiron și mai ales la Bianca Bazaliu. Dar mai sunt și altele. Toate echipele de la europene s-au înnoit cu jucătoare tinere: Rusia, Norvegia, Croația și mai ales Muntenegru. Toate țările își pregătesc loturile pentru Olimpiadă. Noi mergem înainte cu babele. Neagu nu s-a antrenat, o să fie un scenariu asemănător cu cel al mondialelor unde nu a dat randament. Să sperăm că o să mă contrazică.

rumunek
rumunek  •  05 Decembrie 2016, 19:07

Ca o completare, insiruirea de meciuri din comentariul precedent e de pe gsp.ro, sectiunea Agenda.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează