SPORTURI  »  HANDBAL  »  NORVEGIA - DANEMARCA 27-25

Răsturnare spectaculoasă în Norvegia - Danemarca, marea finală a Europeanului: condusă tot meciul, Norvegia a întors pe final!

Imagini cu bucuria norvegiencelor / Sursă foto: Imago Images
Imagini cu bucuria norvegiencelor / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 noiembrie 2022 22:45 / Actualizat luni, 21 noiembrie 2022 00:42

Norvegia e marea câștigătoare a Campionatului Euroepean de handbal feminin. Conduse tot meciul de Danemarca, norvegiencele au revenit în ultimele minute și s-au impus dramatic, scor 27-25, apărându-și, astfel, trofeul cucerit în urmă cu doi ani. 

Ce dramatism incredibil în finala Europeanului de handbal feminin! Danezele, care învinseseră Norvegia și în faza grupelor, au dominat partida timp de 50 de minute, însă norvegiencele au găsit resurse nebănuite pentru a întoarce în favoarea lor soarta finalei.

Muntenegru a câștigat medalia de bronz la Campionatul European, după ce s-a impus în prelungiri în fața Franței, în finala mică
CAMPIONATUL EUROPEAN
Muntenegru a câștigat medalia de bronz la Campionatul European, după ce s-a impus în prelungiri în fața Franței, în finala mică

Răsturnare spectaculoasă în Norvegia - Danemarca, marea finală a Europeanului: conduse tot meciul, au întors pe final

Prima repriză i-a aparținut în totalitate Danemarcei, care s-a aflat în permanență la conducerea partidei. Cu Louise Burgaard în formă mare, danezele aveau un avantaj de trei goluri la pauză, scor 15-12. „Zestrea” de goluri în plus pe tabelă a persistat și în prima parte a reprizei secunde, până când Norvegia și-a adus aminte că e campioana en-titre a Europei și a pus bazele unei reveniri de poveste. 

Egalarea a venit cu 10 minute înainte de final, moment care le-a „hipnotizat” pe danze. Ultimul segment al partidei a fost controlat de Norvegia, care, dintr-o postură cu adevărat incomodă, a ajuns să câștige finala la un avantaj de două goluri, 27-25.

Nora Mork, interul dreapta al câștigătoarei, a fost cea mai bună jucătoare a finalei, cu 8 goluri marcate și un rol determinant în comeback-ul echipei sale.

Grație victoriei în fața Danemarcei, norvegiencele ajung la 9 trofee câștigate la Campionatul European. Dincolo, „seceta” se prelungește în tabăra danezelor, care n-au mai triumfat la un European din 2002.

Citește și:

Cristina Neagu i-a doborât recordul, dar a ținut să-i transmită un mesaj: „Știu cât de mult ai muncit. Bucură-te!”

România și-a aflat adversara din play-off-ul de calificare la Campionatul Mondial din 2023

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  24 Noiembrie 2022, 14:39

ultimile 5 min rez era egal..dar ..danezele au fost prea increzatoare ca pot invinge,antrenorul daca joaca cu..7 inscriu(dar a fost cam invers) poate Lunde sat numai pe banca/....si cu 20min islandezul muta decisiv,schimba portarul(Mork face cel mai bun joc de la european dar mai tb ceva)iar dupa ce intra in "meci"Lunde scoate tot(danezele pica si fizic,ratand cat pt 2meciuri)si duce echipa la un nesperat titlu(fara Loke par mai...umane)

misu50
misu50  •  21 Noiembrie 2022, 14:30

Mai rar asemenea lectie de handbal...E de pus in rama!

johny2003
johny2003  •  21 Noiembrie 2022, 07:23

Da ce sa zic... Bleah! Mai bine scrieti ceva la subiect despre CORUPTIE, MAFIE....

Vezi toate comentariile (3)
Comentează