SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / RAPID-CSM SLATINA 19-19

Noul sezon din Liga Florilor a debutat cu Rapid - CSM Slatina. Oltencele au produs surpriza!

Articol de - Publicat miercuri, 14 octombrie 2020 12:38 / Actualizat miercuri, 14 octombrie 2020 16:01

Nimeni nu se aștepta ca Rapidul să nu debuteze printr-o victorie după campania de achiziții din această vară. Slatina a jucat însă mai mult ca o echipă, dând totul în apărare.

Meciul de debut al Ligii Naționale feminine, disputat miercuri dimineață, în Sala Olimpia din Ploiești, s-a încheiat nedecis, 19-19 între Rapid București și CSM Slatina.

Echipa pregătită de Carmen Amariei pornea în postură de mare favorită înaintea jocului după transferurile făcute în ultima perioadă. Cu Eliza Buceschi, Claudia Constantinescu, Laura Popa, Alexandra Badea, Julie Foggea pe teren, Rapid nu a putut trece însă de o echipă foarte disciplinată și foarte ambițioasă.

A fost și un duel al fostelor colege de echipă națională și de club, Carmen Amariei și Victorina Bora. Rând pe rând cele două formații au fost mai aproape de victorie. În repriza a doua, Slatina a condus cu 16-14, dar apoi, vreme de 8 minute nu a mai marcat niciun gol. Giuleștencele au trecut în față 19-17. Rapid nu a mai marcat însă în ultimele 3 minute și jumătate și a primit două goluri. 

Joc foarte bun al portarului de la CSM Slatina, Elena Nagy, dar și al centrului Luciana Marin Popescu, autoare a 8 goluri. De la Rapid, doar Eliza Buceschi a ieșit în evidență, centrul echipei naționale marcând și ea tot de 8 ori. 

”Îmi felicit fetele pentru joc și pentru dăruirea arătată. Știu că nimeni nu ne dădea vreo șansă înainte de meci, dar am arătat că putem face surpriza. E greu să joc handbal după 7 luni de pauză, doresc să trecem la partidele săptămânale, tur-retur pentru a avea mai multă continuitate”, a declarat Victorina Bora.

Carmen Amariei spune că și în jocul echipei sale s-a văzut din plin lipsa meciurilor. „Meritam victoria, dar au fost anumite circumstanțe care au dus la acest rezultat. Cum ar fi atacul de un minut, un minut și jumătate. Ne sperie acest context în care am început etapele, ar trebui să se treacă la sistemul tur-retur, să nu ne expunem toți într-o singură localitate”, a declarat Amariei. Tehnicianul giuleștean a spus că echipa a resimțit și șocul în momentul în care s-a aflat că trei dintre jucătoare au fost testate pozitiv. „Acum ne rugăm la Dumnezeu să se oprească aici, să nu mai fie și alte cazuri!”, a încheiat Amariei.

Bistrița a învins Galațiul, 24-18

În al doilea meci în turneul de la Ploiești, Gloria Bistrița a învins nou-promovata CSM Galați, 24-18. Nu au fost emoții pentru echipa pregătită de Horațiu Pașca. Nicoleta Dincă (6 goluri), Almudena Rodriguez (5) și Laura Pristăvița (4) au fost principalele marcatoare ale ardelencelor. De partea cealaltă, Cristina Andriță a marcat 7 goluri. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează