SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORONA BRAȘOV

O nouă conducere la Corona Brașov » Planurile șefului secției de handbal

Articol de - Publicat vineri, 21 februarie 2020 09:27

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a anunţat joi, în şedinţa de Consiliu Local, numele celor doi oameni care se vor ocupa în continuare de conducerea CSM Corona.

„De la 1 martie, în conducerea clubului Corona vor apărea nume noi. Petrică Stancu, un nume cunoscut în sport pentru că a condus şi CSŞ Braşovia, va coordona toată activitatea sportivă de la Corona. 

De asemenea, secţia de handbal a clubului va fi condusă de Marius Fetti, un alt om care vine, de asemenea, din lumea sportului, pentru că până de curând a condus ACS Transilvania”, a spus primarul orașului de la poalele Tâmpei.

Fetti (foto) este șeful celei mai titrate secții a grupării - handbalul, este un om cu bogată experiență în sport, fost conducator al echipei de baschet CSU Brașov și fondatorul ACS Transilvania, un puternic club al Brașovului.

O nouă conducere la Corona Brașov » Planurile șefului secției de handbal

„Mă simt onorat, dar în același timp nu ascund faptul că am fost surprins de această propunere. Eu vin din sportul privat, nu sunt membru al niciunui partid politic, nu mă recomandă decât rezultatele și experiența. Analizând aceste lucruri, mi-am dat seama că se dorește cu adevărat reformarea handbalului de la Corona, motiv pentru care am acceptat această provocare. Sunt conștient că a conduce handbalul de la CSM Corona Brașov înseamnă o mare responsabilitate, mai ales în aceste momente de răscruce. Mă înham la o muncă grea, însă pornesc la drum cu mare încredere și cu garanția că voi avea libertatea de a decide întotdeauna în interesul handbalului”, a declarat noul președinte al secției de handbal de la CSM Corona. 

În CV-ul său recent se află un titlu național cu junioarele II de la Transilvania, performanță obținută de un club privat în doar 4 ani de la înființare. 

De altfel, în urmă cu un an, Corona și Transilvania au decis să colaboreze în ceea ce privește echipele de junioare mari, proiect care a condus la obținerea a două medalii în campionatul trecut, aur la junioare II și bronz la junioare I. 

Dezvoltarea centrului de juniori și revenirea în Ligă

„Brașovul are o bază importantă de tinere talente în ce privește handbalul. De aceea, consolidarea și dezvoltarea centrului de copii și juniori este pentru mine o prioritate. Nimic durabil nu se poate construi fără o fundație solidă. În handbal, ca în orice sport,  trebuie să ai o bază de selecție cât mai mare, să construiești frumos și sănătos și abia apoi să cauți performanța. Am în vedere o reorganizare cât mai eficientă a secției, cu reguli stricte și obiective clare. O altă prioritate este formarea unei echipe de Divizia A, începând cu sezonul 2020-2021, echipă cu care sunt convins că vom promova în Liga Națională. 

Avem un nucleu de jucătoare de mare perspectivă cu care putem clădi o echipă frumoasă, de care să fie mândri toți brașovenii. Brașovul merită echipă de senioare și trebuie să revină în topul handbalului românesc”, a mai precizat Marius Fetti.

Noul coordonator al activităţii sportive a întregului club, Petrică Stancu, a afirmat și el că are încredere că împreună cu antrenorii Coronei vor aduce rezultatele aşteptate. „Nu am emoţii pentru ce urmează să fac. Voi lucra direct cu antrenorii, eu am fost antrenor la echipa naţională şi stiu care e parcursul pentru performanţă. Experienţa mea de la Braşovia este una care îmi dă curaj. Cu siguranţă, împreună cu colegii de la Corona vom face în aşa fel încât despre Corona sa se vorbească numai de bine şi să aducem rezultate foarte bune pentru Braşov şi pentru România”, a spus Petrică Stancu.

Echipa de senioare a Coronei a fost retrogradată din Liga Națională după ce aproape toate jucătoarele din lot au folosit o terapie interzisă de Agenția Mondială AntiDoping, o metodă de refacere cu laser intravenos.

Citește și:

S-au decis „sferturile” Cupei României » Două dueluri echilibrate, SCM Rm. Vâlcea și CSM București favorite pentru Final 4

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează