SPORTURI  »  HANDBAL  »  INFRASTRUCTURĂ

GALERIE FOTO O sală polivalentă de 100 de milioane de euro e pe masa Guvernului! Proiectul arată extraordinar

Sala Polivalentă Iași +9   FOTO
Sala Polivalentă Iași

Articol de - Publicat joi, 08 februarie 2024 09:46 / Actualizat joi, 08 februarie 2024 11:22

Al doilea oraș al țării, Iașiul, care are un stadion construit în 1960 și o sală polivalentă ridicată la începutul anilor 1970, speră să-și îmbunătățească infrastructura sportivă. 

După ani de zile în care ieșenilor li s-au arătat fel de fel de machete, unul dintre proiecte va fi discutat astăzi de Guvernul României. 

Este vorba de construcția unei Săli Polivalente cu o capacitate de 9 623 de locuri. Investiția, de circa 96 de milioane de euro, inclusiv TVA, ar urma să fie finanțată de la bugetul de stat, prin Compania Națională de Investiții.

Noua Sală Polivalentă din Iași ar urma să fie construită lângă Spitalul Regional de Urgență

Sala, al cărei teren principal ar urma să aibă dimensiunile de 60 metri x 30 metri, ar putea să fie construită de la zero, pe un teren de 8 hectare pus la dispoziție de Primăria Iași. Acesta este situat în zona Moara de Vânt, unde ar trebui ridicat și Spitalul Regional de Urgență Iași.

Pe lângă sala principală, cu o înălțime de 29 de metri, ar urma să fie construite și o sală de antrenament, cu 110 locuri pentru spectatori, și alte terenuri în aer liber.

Sala Polivalentă Iași
Sala Polivalentă Iași
Sala Polivalentă Iași
Sala Polivalentă Iași
Sala Polivalentă Iași
+5 FOTO

Deși varianta constructivă aleasă, inspirată din coroana Reginei Maria, a fost contestată de numeroși arhitecți, politicienii ieșeni sunt siguri că Guvernul va aproba proiectul. Acest lucru nu înseamnă neapărat demararea licitației pentru executarea lucrărilor.

507.100 locuitoriare zona metropolitană a Iașiului, a doua ca mărime după București, conform Eurostat

Citește și:

Desființarea e iminentă! O echipă de tradiție a fost depunctată și riscă să fie exclusă

GALERIE FOTO Rochia cu care Diletta Leotta a uimit Festivalul de la Sanremo: „Ziua 1”

Scene incredibile în stadion, după Hermannstadt - Poli Iași! Sibienii își acuză echipa de non-combat: „Blatiștilor!”

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (8)
dinamo100
dinamo100  •  12 Februarie 2024, 11:06

Interesanta ideea de a face sala dupa modelul coroanei reginei, totusi nu prea arata a sala de sport din zilele noastre. S-ar putea sa iasa ceva chicios.

ionelvancea74
ionelvancea74  •  11 Februarie 2024, 07:28

"varianta constructivă aleasă, inspirată din coroana Reginei Maria, a fost contestată de numeroși arhitecți" - De ce a fost contestată ??

Imparatul_e_gol_pe_YOUTUBE
Imparatul_e_gol_pe_YOUTUBE  •  10 Februarie 2024, 12:30

Tara moare si guvernu construieste stadioane. Banii astia sa se duca la subventii pt agricultura, ca sa nu mancam otrava din ucraina, sau in sanatate, sa se poata ANGAJA DESTUI DOCTORI !! Ca spitale avem destule, dar cel putin 20% din posturile din afara marilor orase sunt libere. Se tot construiesc prostii de-astea pt ca de aici mananca firmele de constructii ale "clientilor de partid"

Vezi toate comentariile (8)
Comentează