SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / CAMPIONATUL MONDIAL / ROMANIA-CHINA (AZI, ORA 18:00, IN DIRECT LA TVR 2)

Ochi oblici, pumni strinsi!

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 decembrie 2007 00:00

"Galacticele" lui Gheorghe Tadici pornesc azi drumul Mondialului francez de pe treapta a doua, acolo unde au urcat cu multa sudoare in 2005, la Sankt Petersburg. Vor sa faca la actuala editie inca un pas, cel spre aur. Cel mai greu, cel mai important, cel la care viseaza de cind au pus prima data mina pe mingea mica.

China, primul adversar al "tricolorelor". O necunoscuta, care nu a obtinut nici un succes notabil pina acum. In umbra Coreei de Sud si a Japoniei pe continentul "galben", China vrea acum ca la anul, la Beijing, sa dea marea lovitura, sa urce pe podium. Liu, Wei, Yang, Wang, Shi sint nume care nu spun nimic. "Daca n-ar avea numere pe spate, nici nu le-am cunoaste, seamana de parca toate ar fi surori. Le-am urmarit insa pe caseta, am vazut meciurile cu Franta si Ungaria si pot sa spun ca acum China a trecut de faza in care se juca de-a handbalul. Acum chiar joaca handbal", spune selectionerul Gheorghe Tadici. "Manevreaza mingea in mare viteza, au un inter si o extrema stinga foarte bune. La poarta stau mai slabut. Alearga insa de te uimesc", adauga secundul Dumitru Musi.

Tadici le-a fixat handbalistelor obiectivul in meciul de azi: o victorie concludenta, care sa nu lase loc de interpretari. "Primul joc e cel mai important, conteaza cum incepem, pentru moralul nostru. Fetele sint concentrate la maximum si vor da totulca sa traim aici, in Franta, inca o mare bucurie", a incheiat Tadici.

Voluntar linga fete

Carmen Bucur, fostul portar al Rapidului, e cea care se ocupa de delegatia Romaniei pe perioada sederii acesteia la Toulon. La 37 de ani, Carmen evolueaza insa la divizionara secunda, alaturi de Traistaru si Pasca. "E o onoare pentru mine sa fiu linga fete. M-am invoit de la antrenamente pentru trei zile si le tin pumnii sa cistige medalia de aur. Avem o echipa pe cinste si sint sigura ca vor face treaba", a declarat Carmen, care in 2000 a cucerit City Cup cu Rapid.

Nici o schimbare
Dupa o mare perioada de controverse, Federatia Internationala de Handbal a anuntat ca Republica Dominicana si Congo vor fi prezente in Franta. Se pare ca IHF-ul a ajutat cu bani cele doua tari pentru a putea face deplasarea. Daca nu ar fi ajuns la Mondiale, Suedia si Danemarca le-ar fi luat locul, fapt care ar fi complicat situatia in grupele principale.

"Pentru mama!"
Ionela Gilca Stanca a jucat doua sezoane la Nimes. E cea mai cunoscuta dintre romance in Franta. In ghidul Campionatului Mondial, sub titlul "Ionela se intoarce", pivotul Oltchimului e prezentat ca fiind una dintre cele mai reprezentative handbaliste ale Romaniei. "Titulara incontestabila in impozanta formatie romana, fostul pivot de la Nimes revine in Franta sub un alt nume, Stanca". "Franta va ramine tot timpul in inima mea. Am petrecut o perioada frumoasa la Nimes, oamenii m-au iubit si apreciat pentru ce am facut. Acum presiunea e mai mare pe umerii mei, vreau sa nu-i dezamagesc", a spus Ionela. "Imi doresc enorm sa cistigam azi, iar victoria sa o dedic mamei mele, care e nascuta pe 1 decembrie. Te iubesc, mami!", a incheiat Ionela.

"Va fi mai bine ca in 2005!"
Presedintele FRH, Cristian Gatu, le-a dat asigurari fetelor ca daca vor urca pe podium, vor primi mai multi bani ca in 2005. "Merita fiecare leu pe care-l iau. Pentru aceste fete minunate sint in stare de orice pentru a face rost de bani. Le-am spus ca vor primi o suma mai mare decit la Sankt Petersburg daca vor urca pe podium", a declarat Gatu. In 2005, titularele Romaniei, vicecampioane mondiale, au primit cite un miliard si jumatate de lei.

O ora de cumparaturi
Intre antrenamente si vizionari ale casetelor cu China, romancele au avut ieri si o ora de pauza, in care au ales sa faca shopping in mall-ul din imediata apropiere a hotelului "Mercure". "E imens magazinul, dar nu am avut timp sa ne uitam prea mult. Or sa mai fie insa si alte ocazii", au spus fetele.

Inviorare la 8:45
In fiecare zi de sedere in Franta, programul echipei Romaniei va incepe cu o sedinta de inviorare, in fata hotelului. Ieri dimineata, Gheorghe Tadici si Dumitru Musi le-au scos pe fete la ora 8:45.

Au exersat aerienele!
La o jumatate de ora de la sosirea in Franta, Gheorghe Tadici si-a dus elevele la antrenament. A fost o ora si jumatate de pregatire usoara, in care fetele au alternat aruncarile de pe posturi cu fel de fel de jocuri care sa le scoata din tensiunea turneului. La final, Tadici le-a pus sa exerseze aerienele simple si duble, semn ca la actuala editie vrea sa faca si spectacol. "Salile vor fi pline, e important sa-i tragem pe oameni de partea noastra", a motivat Tadici.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează