SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRANSFER

OFICIAL // Pierdere mare pentru CSM București: Andrea Lekic, prezentată de Buducnost!

Articol de - Publicat marti, 04 februarie 2020 15:34

Andrea Lekic (32 de ani) a fost transferată de Buducnost de la CSM București. Jucătoarea din Serbia a semnat un contract valabil pe două sezoane cu formația din Muntenegru.

OFICIAL // Pierdere mare pentru CSM București: Andrea Lekic, prezentată de Buducnost!

Sursă FOTO: zrkb.me (site-ul oficial al lui Buducnost)

CSM București începe să-și piardă jucătoarele. Prima plecare confirmată de la gruparea patronată de Primăria Capitalei este cea a sârboaicei Andrea Lekic. Centrul venit la CSM București în vara anului 2018, de la Vardar Skopje, a fost anunțată deja pentru sezonul viitor la Buducnost Podgorica.

Andrea Lekic a fost una dintre jucătoarele de bază la CSM București, evoluțiile ei ieșind în evidență mai ales în Liga Campionilor. În sezonul trecut, Lekici a fost a doua marcatoare a „tigroaicelor" cu 73 de goluri marcate, după Jovanka Radicevici. A avut însă destul de multe probleme de sănătate, fiind mult timp și accidentată.

Jucătoarea anului în 2013

Andrea Lekic a câștigat Liga Campionilor în 2013, cu Gyor. A mai jucat alte trei finale, cu Vardar Skopje, dar toate pierdute. Anul 2013 a fost, de altfel, cel mai bun din carieră, tot atunci câștigând cu naționala Serbiei argintul la Mondialul organizat de țara sa. A fost desemnată jucătoarea anului 2013 de către Federația Internațională de Handbal (IHF). 

Licențiată în Turism și management hotelier, Andrea Lekic este și foarte iubită în rândul fanilor, fiind mereu o jucătoare care socializează la finalul partidelor.  

Și Cvijic la Buducnost? 

Sunt zvonuri că Lekic nu ar fi singura jucătoare de la CSM care ajunge la campioana Muntenegrului. Se spune că Buducnost a obținut și semnătura pivotului Dragana Cvijic, căreia îi expiră transferul la București, la finalul sezonului.

Deocamdată, Buducnost a anunțat alte două transferuri pentru sezonul viitor, în afara Andreei Lekici. Este vorba de portarul brazilian Barbara Arenhart (33 de ani), de la Vac (Ugaria), și Valeriia Maslova (19 ani), un inter dreapta de viitor, de la Rostov Don.

CSM București are în continuare probleme financiare, vicecampioana având două salarii restante la jucătoarele echipei de handbal feminin. Pentru viitorul sezon nu s-a anunțat niciun transfer, încercându-se în primul rând convingerea Cristinei Neagu pentru a-și prelungi contractul.

11.300 de eurocâștiga Andrea Lekic lunar la CSM București, fiind al treilea contract ca valoare după cel al Cristinei Neagu și Norei Mork

Andrea Lekic, goluri în Liga Campionilor

Nr. goluriEchipăPerioada
247Krim Ljubljana2007-2011
112Gyor Audi ETO2011-2013
335Vardar Skopje2013-2018
100CSM București2018-2020

794 de goluria marcat Andrea Lekic în cea mai importantă competiție intercluburi, la cele patru formații pentru care a evoluat

vezi și:

Dobrogea Sud Constanța-Dinamo 27-26 // Dinamo pierde al doilea meci al sezonului, unul marcat de numeroase tensiuni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
ceaiuri
ceaiuri  •  05 Februarie 2020, 19:51

o alegere inteleapta..anul acesta face 33(neagu 32)si normal sa se gandeasca la retragere... a gasit o echipa de C.L.(daca nu ma insel cred ca are colege de cand jucau sub aceeasi nationala ) cred ca mai poate juca inca 1an ...avantaj primaria

xac13
xac13  •  05 Februarie 2020, 09:41

Contre politice si atat .... tot ce fost valoros , pentru ca vorbim de handbal , noi avem o mare aplecare spre distrugere , Olchim , Rulmentul , HCM ....Era singurul sport ( domeniul) unde putem sa stam la masa bogatilor . ( noi fiind prin linia trasata european , aceea de servitori umili fara drepturi ) . O sa ramanem cu ''varfurile nostre'' , elitele noastre , un presedinte cu 7 case din meditatii , un premier inregistrat cand cerea 50.000 de COCO , care nu stiu ce ma face sa cred , o sa ne coste mult mai mult decat o superjucatoare cum este Andreea Lekici . Ca sa fim pe palieul care ne-a consacrat , de ''superdistrugatori'', va recomand s-o alungam si pe Cristina Neagu din tara - pe motiv ca ''profita'' de banii publici. Ca sa ai sponsori trebuie sa ai o lege a sportului si a sponsorizarii sportului . Noi nu avem bani sa crestem indemnizatia pentru copii de la 150 lei ( aprox. 30 euro !!!) la 300 lei . Dar se gasesc bani pentru siteme de rachete ( 5 -8 mild. de dolari !!!) ''DEJA'' depasite si pentru pensiile speciale ale supermagistratiilor , un ''mizilic'' , de 75.000/luna. Hai Romania - C.S.M. !!! Vai mama nostra.........

180190845824463
Mihnea Iorga  •  04 Februarie 2020, 21:57
Postat de magura pe 04 Februarie 2020, 17:55

Cetatenii capitalei NU PIERD NICIUN BAN, DEOARECE N-AU DAT NICIUN BAN! CSM are sponsori!!! Nu a venit nimeni la usa ta sa-ti ceara bani... fraierica! Lasati ***' dezinformarea!!!

Nu bate nimeni la usa, dar daca intrii pe ghiseul o sa vezi ca anual esti anuntat ca ai de platit niste taxe catre autoritatile locale. De asemenea lunar o parte din impozitul pe salariu ajunge si la administratia locala. Adevarat, daca nu ai nicio casa, masina si absolut niciun venit, nu te costa nimic CSMul... Faptul ca exista si sponsori nu e negat de nimeni, dar a spune ca sponsorii sustin 100% financiar CSM Bucuresti e foarte departe de adevar. Cum iti explici intarzierile salariale daca totul e adus de sponsori, nu au virat Borsec si Fratelli banii?!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează