SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMINIA-UNGARIA 31-34 (16-14)

Pas gresit!

Articol de GSP - Publicat luni, 10 decembrie 2007 00:00

Orice meci cu Ungaria e o chestiune de ambitie. De mindrie. De orgoliu. De provocare pur sportiva, intensa si mobilizanta. Ieri, in fata unei asemenea tinte, "nationala" Romaniei a inceput bine. Elevele lui Tadici si Musi au indepartat traditia paguboasa a debuturilor sovaielnice de partida. Cu injectia de curaj oferita de evolutia excelenta in poarta a Luminitei Hutupan-Dinu, si atacul a oferit momente de scinteie. Patrunderile, pasele si aruncarile Valeriei Bese, siguranta Narcisei Lecusanu de la 7 metri, in fata unui portar de temut, Katalin Palinger, dar si golurile eliberatoare reusite de capitanul Steluta Luca au tinut Romania mai tot timpul primei reprize la 5 lungimi inaintea maghiarelor.

Inceput de sfirsit
Ceva s-a rupt insa in ultimele 4 minute. Doua eliminari suportate de Aurelia Bradeanu, ultima extrem de usor acordata, au stricat curgerea neteda de pina atunci a jocului romancelor. O usoara deruta, in atac si in defensiva, a permis apropierea adversarelor pina la 14-16, scorul pauzei. Poate daca Ada Nechita-Olteanu ar fi concretizat macar una sau doua dintre cele 4 situatii de contraatac avute, tabela ne-ar fi zimbit mai frumos.

Repriza a doua a fost insa una de cosmar. Parca s-au razbunat acele inceputuri de meci slabe, urmate de reveniri in forta. Acum, totul s-a petrecut pe dos. Minute bune echipa Romaniei a fost parasita de orice vlaga, a intrat in criza de idei si de realizari, permitind unor unguroaice montate sa preia conducerea pentru prima data in minutul 41. N-au mai lasat-o pina la finalul meciului, Toth si Gorbicz, mai ales, punctind usturator. Nici poarta noastra n-a mai avut acelasi nivel, nici apararea n-a mai functionat, iar atacul a oscilat. A fost totusi meciul Narcisei Lecusanu, autoare a 9 goluri. Dar si prima infringere a "nationalei" noastre la acest Campionat Mondial. Urmeaza meciul cu Germania, marti, apoi "sferturile". Romancele inca mai au multe de spus.

"O zi neagra!"
Narcisa Lecusanu a fost printre putinele jucatoare din echipa Romaniei al caror procentaj a fost aproape de meciurile anterioare. A marcat de noua ori, dar de sapte ori a facut-o de la sapte metri. "Imi pare rau de acest rezultat, insa am avut o zi neagra. Le-am lasat sa ne domine din pacate, incepind din finalul primei reprize, si nu am mai reusit sa ne revenim. Acum e vital sa batem Germania pentru a evita Rusia si Norvegia in sferturi", a incheiat Lecusanu.

"Arbitrajul le-a impins de la spate!"
Ramona Maier a dat vina pe arbitraj la finalul meciului. "Nu e o scuza, si noi am jucat slab, dar in partea a doua practic le-a impins de la spate. Au fost citeva decizii in momente-cheie in care ne-au dezavantajat clar", a spus Maier. "Nimic nu e pierdut, e o infringere dureroroasa, dar doar atit. Urmatoarele meciuri vor fi capitale si nu mai avem voie sa facem pasi gresiti", a subliniat extrema stinga.

In sedinta!
Gheorghe Tadici si-a bagat la sfirsitul meciului elevele in sedinta, chiar pe teren. "Nu e posibil sa avem cinci goluri diferenta si sa pierdem! Dar asa se intimpla daca nici una nu a jucat nimic, am fost jaloane in aparare. Ati facut-o mare pe aia in poarta", le-a strigat Tadici. Echipa Romaniei a fost cu greu scoasa de pe teren, pentru a incepe partida Germania-Polonia.

si-au luat revansa
In semifinalele Campionatului Mondial din 2005, Romania invingea la Sankt Petersburg cu 26-24 Ungaria. De atunci, formatia maghiara nu ne-a mai batut niciodata. "Ne-am luat revansa. Am visat numai la aceasta victorie. Am inceput greu, dar ne-am revenit si ne-am dominat psihic adversarele", a declarat Anita Gorbicz, declarata cea mai buna jucatoare a meciului.

"Portarul Katalin Palinger a aparat extraordinar si s-ar putea ca unele dintre colege sa fi cazut psihic dupa citeva ratari. Trebuie sa stringem rindurile"
Narcisa Lecusanu

55 la suta a fost procentajul Romaniei in ofensiva, fata de 63 la suta cit a avut Ungaria

10 contraatacuri a ratat echipa Romaniei, din totalul de 16 de care a beneficiat pe parcursul partidei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează