SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Pe mâna cui e CSM București? Moment uluitor cu Tomas Ryde la primul meci în campionat: pare depășit complet de evenimente!

Tomas Ryde, foto: Marius Ionescu
Tomas Ryde, foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 01 septembrie 2019 18:28

CSM București a pierdut astăzi primul meci sub comanda lui Tomas Ryde, 24-25 contra Zalăului lui Gheorghe Tadici, dar un detaliu îngrijorător a ieșit la iveală. 

Antrenorul suedez Tomas Ryde, 59 de ani, pare depășit de evenimente la CSM. Tehnicianul arată că nu el conduce echipa bucureșteană, din moment ce la time-out-urile pe care le cere, el nu dă nicio indicație fetelor. 

La Supercupa României indicații a dat Cristina Neagu, iar azi, la meciul de la Zalău, doar secundul Adrian Vasile. Tomas Ryde pare un simplu masor sau doctor, care asistă la time-out-uri cum fetele se încurajează între ele!

De altfel, oamenii din handbal l-au poreclit „Somnorilă” pentru lipsa lui de reacție pe banca tehnică. 

La națională, căra bidoanele de apă

Același lucru se întâmpla și pe vremea primului mandat la naționala României. La Mondialul din 2015, atunci când România a câștigat bronzul mondial, în Danemarca, Ryde căra la time-outuri bidoanele cu apă, având grijă ca fetele să se hidrateze. 

De indicații tactice se ocupa atunci secundul Costică Buceschi sau jucătoarele se consultau reciproc. 

Tot cu Tomas Ryde pe bancă, România a pierdut în fața Angolei la JO de la Rio 2016, terminând la Olimpiadă doar pe locul 7, deși era una dintre marile favorite la o medalie. În această primăvară, după plecarea lui Ambros Martin, Ryde a revenit pe banca "tricolorelor". El are obiectiv calificarea echipei la JO de la Tokyo.

Citește și:

CRONICĂ MARIAN URSESCU Start DEZASTRUOS pentru CSM București în campionat! Zalăul lui Tadici a făcut șah-mat vedetele lui Tomas Ryde!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
rivaldinho
rivaldinho  •  02 Septembrie 2019, 00:31
Postat de Gelu Cristean pe 01 Septembrie 2019, 18:52

cum bah vericilor, nu-s strainii somitati in toate, nu-s ei cei mai tari si antrenorii romani depasiti si duri si mitocani cu jucatoarele? parca asa ati avut o campanie impotriva lui Tadici, printre altele singurul antrenor care a avut performanta notabila cu nationala. Uite ca si acum a reusit cu niste anonime sa bata echipa stelara a primariei plina de vedete cu contracte cu cate patru zerouri, sunt sigur ca toata echipa zalaului castiga pe an cat castiga doua vedete stelare.

Ce campanie visezi? Tadici ne-a mancat 3 turnee finale. Tu vorbesti de Tadici din 2005. Ryde in decembrie 2015 a luat locul 3 cu Romania la Mondiale si in semifinale am terminat la egalitate. Ryde a practicat cu nationala cel mai bun handbal al ei de la Vali Cozma si Mariana Tarca incoace. Asta daca vorbim de meci de mare nivel si nu meciuri cu Portugalia sau Elvetia.

rivaldinho
rivaldinho  •  02 Septembrie 2019, 00:26

Ultimele 3 turnee finale pe care le-a antrenat Tadici, ni le-a papat. Nu a dorit sa faca pregatire centralizata pentru ca el stie mai bine, asa am fost slab pregatiti fizic si am terminat pe locurile 10 cam de fiecare data. Ryde ne-a adus locul 3 la Mondiale si am jucat un handbal de exceptie, mai ales pe atac. Am terminat la egalitate cu Norvegia mult mai buna decat ultima. Tadici nici nu vrea sa mearga sa isi ia licenta "master class" ca antrenor.

rivaldinho
rivaldinho  •  02 Septembrie 2019, 00:24
Postat de Gelu Cristean pe 01 Septembrie 2019, 20:23

prooostane, Tadici are argint mondial in 2005 in finala cu Rusia la Moscova si loc 4 tot la mondiale in Franta, bazele echipei mari a Oltchimului tot de el au fost puse, a reusit prima calificare in grupele ligii campionilor, dar ce pretentii sa ai la un nimeni care-si zice rivaldinho si are poza mentorului lui :)))))))))

Asta a fost acum 15 ani si cu o generatie de exceptie. Ca-n finala cu Rusia nu au jucat nimic fetele. Iar pe vremea Oltchimului, valorile nu erau atat de concentrate la cluburi. Oltchimul a jucat doar cu Viborg, nu si cu restul de acum. Nu era Gyorul atat de puternic, nu existau Rostov, Vardar (decedata intre timp) si altele.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează