SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM ROMAN-CORONA BRAȘOV 22-21

Pe viață și pe moarte » HCM Roman s-a impus în primul meci din derby-ul românesc al Cupei EHF, 22-21 cu Brașov

În jurul Irinei Glibko se învîrte tot jocul Romanului // Foto: sportpictures.eu
În jurul Irinei Glibko se învîrte tot jocul Romanului // Foto: sportpictures.eu

Articol de - Publicat luni, 11 ianuarie 2016 00:00

În derby-ul românesc din Europa, moldovencele au cîștigat la limită, dar calificarea se joacă la Brașov.

HCM Roman și Corona Brașov au făcut un meci foarte bun în prima manșă din optimile de finală ale Cupei EHF. Ardelencele s-au aflat la conducere în prima parte, dar nici una dintre echipe nu s-a distanțat la mai mult de două goluri pe tabelă.

În partea a doua, moldovencele au revenit, au întors scorul și au cîștigat la limită. Ucraineanca Irina Glibko a fost imposibil de oprit, o evoluție bună avînd și portarul naționalei Ucrainei, Victoria Timoșenkova. De partea cealaltă, Corona a trăit prin paradele ambilor goal-keeperi, Dedu și Mîrcă, dar evoluții bune au avut și Briscan, Hotea sau Pricopi.

"Mă bucur că am cîștigat prima manșă, am reuşit a opta victorie consecutivă. E un plus de moral pentru noi. Puteam să cîștigăm la o diferență și mai mare, dar am pătimit în situațiile de unu la unu", a declarat antrenorul Florin Pera.

"Principalul" Brașovului, Bogdan Burcea, crede că echipa sa e capabilă să întoarcă în retur scorul de la Roman. "E un rezultat care poate fi întors la Brașov. Romanul are 1-0 în minutul 1, cam așa se calculează avantajul din acest meci".

HCM Roman 22
Glibko 12, Chitacu 5, Stoleru 3, Agrigoroaiei 2. Antrenor: Florin Pera

Corona Brașov 21
Zamfir 8, Pricopi 4, Briscan 3, Cartaș 3, Hotea 2, Chiper 1. Antrenor: Bogdan Burcea

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează