SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Perla Allison » Povestea lui Pineau: cum a ajuns la HCM Baia Mare după ce a fost refuzată de un mare club european

Articol de - Publicat marti, 16 februarie 2016 00:00

Cea mai bună jucătoare din lume în 2009, Pineau a ajuns în vară la Baia Mare pentru că nu a fost dorită la Gyor!

Allison Pineau a ajuns în vară la Baia Mare, după ce, în ultimii ani, și-a tot căutat locul pe la cluburile mari din Europa. În 2012, centrul naționalei Franței a lăsat cea mai puternică echipă din Hexagon, Metz, și a semnat cu Oltchim.

S-a acomodat greu, abia pe finalul sezonului jucând la adevărata valoare. În dubla cu Gyor, din semifinalele Ligii Campionilor, a fost una dintre cele mai bune handbaliste.

Oltchim s-a desființat și Pineau a ajuns la Vardar Skopje. S-a accidentat însă la Mondialul din 2013 și s-a dus acasă, în Franța, să se opereze. Macedonenii i-au reziliat imediat contractul pe motiv că Pineau nu a anunțat!

În 2014 a ajuns la Krim Ljubljana, dar nici acolo nu s-a simțit în largul său. Umbra celei mai bune jucătoare din lume în 2009, a trebuit să se întoarcă pentru câteva luni în Franța, la Nîmes, o echipă modestă de mijlocul clasamentului.

Propusă la Gyor, a ajuns la Baia Mare

În vară, impresarul său a propus-o la Gyor, la Buducnost, la CSM București. Toate cele trei formații s-au temut de fragilitatea jucătoarei de culoare, care se tot accidentase în ultimul timp. Antrenorul Aurelian Roșca a dorit-o la Baia Mare și așa a ajuns Pineau în Maramureș. Un loc în care s-a integrat perfect și în care și-a regăsit cea mai bună formă.

Una dintre cele mai bune jucătoare de apărare din lume, Pineau e acum și golgeterul Ligii Campionilor, având 70 de goluri marcate, o medie extraordinară de 7 goluri pe meci.

Marile echipe ale lumii se bat iar pentru transferul său. Vardar Skopje e cea mai interesată, propunându-i un contract de 15.000 de euro/lunar!

Goluri în ultimele 10 minute

Pineau a jucat duminică după imensul scandal de rasism în care a fost implicată la jumătatea săptămânii. Acest lucru s-a resimțit din plin în evoluția franțuzoaicei. Deși a stat tot timpul pe teren, Pineau nu a marcat în primele 50 de minute! A scos un singur 7 metri, dar a tras de 6 ori la poartă, fără sorți de izbândă.

Primul gol a venit în minutul 51, tocmai când Baia Mare a preluat conducerea, 15-14! Apoi, în ultimul minut, Allison a mai marcat de două ori! A egalat la 17, iar cu o secundă înainte de final a înscris golul victoriei, bifând al patrulea succes în Ligă pentru HCM.

"A fost un meci special pentru mine. Am avut alături, în tribune, familia. Nu m-am simțit bine în prima repriză, am ratat destul de mult. Totul s-a terminat cu bine și acum sunt fericită"
Allison Pineau, după victoria de la Orleans

CLASAMENT GRUPA 1

1. Rostov Don 8 7 1 0 211-188 15
2. FTC Budapesta 8 4 2 2 230-217 10
3. Larvik HK 8 4 0 4 213-204 8
4. HCM Baia Mare 8 4 0 4 203-199 8
5. Fleury Loiret 8 2 2 4 203-214 6
6. Thuringer HC 8 0 1 7 189-227 1

* primele 4 clasate se califică în "sferturi"
Etapa viitoare: Baia Mare-Thuringer (19 februarie), Rostov-Fleury, Larvik-FTC (20 februarie)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează