SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Pivotul lui Dinamo, declarații de la nivelul parchetului: "Suntem epuizați! Nu mai puteam sta în picioare!"

Articol de - Publicat joi, 22 noiembrie 2018 14:19

Dan Savenco, pivotul lui Dinamo, vorbește despre victoria cu Cocks, dar și cum s-au montat "câinii" după ce au pierdut în ultima secundă, în Norvegia.

Dinamo a câștigat miercuri seara, 24-22 cu Riihimaen Cocks, campioana Finlandei. A fost al cincilea meci pe teren propriu încheiat cu a cincea victorie. Un succes care s-a conturat însă greu, finlandezii necedând niciun moment. Dan Savenco dă declarații, dar ne roagă să stea așezat pe parchet, pentru că efectiv nu-l mai ascultă picioarele.

- Dane, un meci epuizant, de luptă! Ați luat însă cele două puncte, ceea ce e mai important.
- Așa e. Vă spun sincer că suntem epuizați. Deplasarea din Norvegia ne-a stors. Am avut și ghinion, am pierdut legăturile dintre avioane, am așteptat prin aeroporturi... Meciuri din trei în trei zile, nu mai putem sta în picioare. Cred că acum, în ultimul meci, 70 la sută ne-au ajutat suporterii. Le mulțumim, fără ei nu am fi câștigat niciodată. Ne bucurăm ca avem asemenea suporteri și că ne dau energie.

- Finlandezii au venit să se bată!
- Ei nu mai aveau nimic de pierdut. Doreau doar să se afirme, să demonstreze că nu întâmplător au ajuns să joace în Liga Campionilor. Să facă o figură frumoasă. Pentru noi era altceva, punctele erau vitale, era presiune. Acum mai avem un singur meci, la Thun, e finala. Trebuie să câștigăm, altfel ne batem joc de munca noastră de până acum!
Victoria, altă variantă nu există

- Greu să vă remontați după ce ați pierdut, prostește ați spune, la Elverum?
- A fost greu în primele cinci minute de după joc. Apoi ne-am spus că trebuie să uităm. Clar, e o înfrângere dureroasă, dar nu ne mai consola cu nimic să ne lamentăm. Trebuie să învățăm din aceste greșeli.

- Ai amintit de finala cu Thun. Nici elvețienii nu mai au șanse.
- Credeți că se vor da la o parte că vine Dinamo? Noi, românii, așa suntem obișnuiți, să trebuiască să luptăm până în ultima clipă. Cu punctul din Norvegia, altfel stăteau lucrurile. Dar, așa, mergem să câștigăm. Altă variantă nu există. Va reveni și Bannour, îl așteptăm, e cel mai bun inter dreapta din România și avem nevoie de el.

- A pus Dinamo campionatul pe planul al doilea în această perioadă?
- Nu putem pune niciodată campionatul pe planul al doilea. Suntem campioni, trebuie să rămânem campioni. Doar că a fost o perioadă grea, cu jocuri nereușite cu Steaua, la Turda. Nu putem spune că nu a existat motivație la un meci cu Steaua, numai că atât am putut noi atunci. Cred că e vorba tot de oboseală. Dar aceasta va trece dacă Dinamo va reuși să se califice din grupă! Ar fi prima echipă din România și o mare satisfacție.

Citește și: Craiova șanse mari să treacă de grupele EHF » Greu pentru Cisnădie

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  22 Noiembrie 2018, 19:07

Felicitari pentru ce ati facut pana acum,multa bafta in continuare. HAI DINAMO!!!

alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  22 Noiembrie 2018, 15:14

Din fericire, inca suntem la mana noastra si asta ar trebui sa-i motiveze pe baieti. Revenind la meciul cu Elverum (nu se poate uita asa usor), daca bateam acolo, eram calificati acum. Dar inca nu e totul pierdut. Mai avem o sansa si trebuie sa ne agatam de ea cu disperare, as zice. Trebuie facut ceva sa nu mai luam atatea eliminari. Sunt convins ca si in Elvetia arbitrii ne vor vana. Hai Dinamo!

dinamo_fan
dinamo_fan  •  22 Noiembrie 2018, 14:34

multa bafta si multa minte ! sa nu mai faceti ce ati facut in Norvegia si pe alocuri chiar si cu finlandezii. orice sport se joaca prima data cu capul, apoi cu corpul.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează