SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Primul antrenor schimbat în Liga Florilor. Rapid l-a adus pe bancă pe selecționerul Spaniei!

Articol de - Publicat joi, 05 noiembrie 2020 10:39 / Actualizat joi, 05 noiembrie 2020 11:05

Cu doar două puncte în cinci etape, Rapid a decis să schimbe antrenorul. Fosta mare internațională Carmen Amariei a fost înlocuită cu Carlos Viver, tehnicianul care a câștigat argintul mondial cu ibericele, anul trecut

Un an și o lună a antrenat Carmen Amariei pe Rapid București. În actualul sezon, Amariei a rezistat doar cinci etape pe banca tehnică a giuleștencelor. Cu două rezultate de egalitate și trei înfrângeri, Rapid e pe locul 15 în clasament, penultimul.

Amariei a debutat la Rapid, în postura de antrenoare, pe 5 octombrie 2019, într-o victorie în Giulești, 18-17 cu Unirea Slobozia. De atunci a adunat în Liga Națională 18 meciuri ca "principal". Palmaresul ei este de 3 victorii, 2 rezultate de egalitate și 13 înfrângeri. A calificat Rapidul în Final Four-ul Cupei României, ocupând la final locul 4.

Nume cu greutate din Spania

Înlocuitorul fostului inter al "naționalei" României este Carlos Viver, un tehnician cu o carte de vizită foarte bună. Viver e fost internațional spaniol și a jucat în toată cariera sa, cu excepția unui singur sezon, la doar o echipă: Balonmano Granollers. A evoluat pe postul de extremă stânga și a marcat peste 1.000 de goluri în Liga Asobal.

În 2017 a preluat "naționala" feminină a Spaniei. Primele două turnee finale nu au fost deloc reușite. Ibericele au terminat pe 11 la Mondialul din 2017 și pe 12 Europeanul din 2018. Carlos Viver a dat însă lovitura cu Spania la Mondialul din Japonia, de anul trecut. A dus "războinicele" pe locul 2 în lume, fiind foarte aproape chiar de medalia de aur. Spania a pierdut în ultima secundă, 29-30 cu Olanda.

Rămâne și la "naționala" iberică

Viver (47 de ani) va antrena în paralel "naționala" Spaniei și Rapid București. Cu echipa bucureșteană va avea un contract până în vară, cu opțiune de prelungire. Obiectivul Rapidului va fi acela de a prinde un loc de cupă europeană.

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN HANDBAL: 

Putem ajunge la Euro 2022? România nu s-a mai calificat de 24 de ani!

Detalii inedite din cantonament: ”Au venit cu caietul la vizionare, mi-am adus aminte de începuturile mele!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează