SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Putem ajunge la Euro 2022? România nu s-a mai calificat de 24 de ani!

"Tricolorii" sunt gata de un nou start în preliminarii FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat miercuri, 04 noiembrie 2020 16:00 / Actualizat miercuri, 04 noiembrie 2020 16:25

România debutează joi în preliminariile Euro 2022 la handbal masculin, turneu final ce va fi găzduit de Ungaria și Slovacia. ”Tricolorii” s-au calificat la o întrecere continentală ultima dată în 1996!

Într-o grupă cu Suedia, de patru ori campioană a Europei, cu Muntenegru și cu Kosovo, România trebuie să ocupe la final unul dintre primele două locuri pentru a ajunge la turneul final. Din cele 8 grupe de calificare, vor mai obține biletele Euro 2022 și cele mai bune patru echipe de pe poziția a 3-a. "Tricolorii" debutează pe terenul favoritei grupei, Suedia, urmând ca duminică, la Baia Mare, să joace împotriva Muntenegrului.

Hotărâți să spargă bariera necalificărilor

Antrenorul Rareș Fortuneanu pregătește naționala României din decembrie 2019. Este la a doua campanie cu selecționata "tricoloră", după ce preliminariile Mondialului din 2021 s-au anulat. "Îmi doresc să avem războinici pe teren, jucători determinați, concentrați, disciplinați tactic și cu atitudine", a declarat tehnicianul care pregătește și echipa franceză Saint Raphael.

România a participat la doar două ediții ale Campionatelor Europene, din 14 posibile. În schimb, Suedia a lipsit la una singură și a câștigat și cinci medalii: patru de aur și una de argint. "Echipa Suediei s-a schimbat în proporție de 50 la sută față de ultimul European. Inclusiv antrenorul este altul. Mă aștept să joace în același stil nordic, apărare 6-0, plus arma lor letală, contraatacul. Nu mă preocupă lipsa primilor doi portari, care fac parte din Top 10 mondial. Ei pot alinia la orice moment două-trei echipe naționale care să se califice la Europene", a spus Fortuneanu. Norvegianul Glenn Solberg are multe vedete în lot, jucători care evoluează la echipe de top ale Europei: Lukas Nilsson și Jerry Tollbring (Rhein Neckar Lowen), Valter Chrintz (Fuchse Berlin), Hampus Wanne și Jim Gottfridsson (Flensburg), Niclas Ekberg (Kiel).

"Ar putea fi ultima șansă"

Căpitanul naționalei României, Mihai Popescu (35 de ani), știe că pentru el actualele preliminarii ar putea fi o ultimă șansă de participare la un turneu final european. "Suedia și Muntenegru sunt favorite în fața noastră, dar trebuie să credem că putem. Pentru unii dintre noi ar putea fi ultimul turneu final. Eu încă mă gândesc, nu am luat nicio decizie clară în privința viitorului", a declarat Popescu.

Rareș Fortuneanu se bazează pentru dubla cu Suedia și Muntenegru pe un nucleu de 21 de jucători, dintre care doar doi din străinătate: Mihai Popescu (St. Raphael) și Dan Racoțea (Bidasoa Irun). În rest sunt handbaliști din întrecerea internă.

Lotul echipei României pentru meciurile cu Suedia și Muntenegru

Portari: Mihai Popescu (Saint Raphael), Dan Vasile, Ionuț Iancu (Dobrogea Sud Constanța) 
Extreme sânga: Nicușor Negru (Dinamo), Vencel Csog (CSM Făgăraș) 
Interi stânga: Dan Racoțea (Bidasoa Irun), Tudor Botea (Dinamo), Andrei Buzle (Minaur), Viorel Fotache (CSM București) Centri: Cristian Fenici (Poli Timișoara), Călin Căbuț (Minaur), Alexandru Csepreghi (Minaur) 
Interi dreapta: Marius Sadoveac (Poli Timișoara), Cristi Ghiță (Potaissa Turda), Eduard Iordachi (CSM Bacău) 
Extreme dreapta: Gabriel Bujor (Dunărea Călărași), Roland Thalmaier (Potaissa Turda)
Pivoți: Andras Szasz (Dinamo), Albert Cristescu (Minaur), Gabriel Dumitriu (Dunărea Călărași), Călin Dedu (Poli Timișoara)

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN HANDBAL: 

Detalii inedite din cantonament: ”Au venit cu caietul la vizionare, mi-am adus aminte de începuturile mele!”

Care e echipa mai bună: SCM Rm. Vâlcea sau Minaur Baia Mare?

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
viorelpreda
viorelpreda  •  04 Noiembrie 2020, 18:09

Unde-s iranienii de la Dinamo care voiau la nationala?Le-a trecut?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează