SPORTURI  »  HANDBAL  »  LEGE

Ce se întâmplă după noua lege cu contractele în vigoare, plătite din bani publici, care depășesc pragul de 6.000 de euro

Cristina Neagu / FOTO: Imago
Cristina Neagu / FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 septembrie 2023 09:17 / Actualizat sambata, 23 septembrie 2023 09:42

Noua lege pregătită de Guvernul României, care va modifica mai multe taxe, va lovi puternic și în sportul românesc. Dar contractele actuale nu vor fi afectate de acest proiect.

  • Context: Guvernul a pregătit un proiect de lege care conține noi măsuri fiscale include modificări care afectează sportul profesionist. Începând din anul următor, salariul maxim pe care îl poate plăti un club finanțat din bani publici nu poate depăși 30.000 de lei net. Va crește taxarea contractelor de activitate sportivă, ceea ce o să încurce și fotbalul

În proiectul inițial al acestei legi nu era specificat ce anume se va întâmpla cu contractele care depășesc 6.000 de euro lunar la cluburi care primesc finanțare din bani publici. 

Fotbalul privat răsuflă ușurat! Noua Lege Fiscală nu pune presiune decât pe echipele conectate la banii publici. Pentru Becali, Varga, Rotaru și Șucu, mărirea taxelor va fi infimă. Care va fi statutul lui Sepsi!
FINANCIAR
Fotbalul privat răsuflă ușurat! Noua Lege Fiscală nu pune presiune decât pe echipele conectate la banii publici. Pentru Becali, Varga, Rotaru și Șucu, mărirea taxelor va fi infimă. Care va fi statutul lui Sepsi!

Ce se întâmplă cu contractele în derulare?

După ultimele consultări, la care a participat și Dumitru Costin, șeful Blocului Național Sindical, s-a decis ca toate contractele care acum sunt în derulare să fie respectate în actuala formă până la final, indiferent care e data scadentă.

 De exemplu, Cristina Neagu, care are peste 20.000 de euro pe lună, mai are contract cu CSM București până în iunie 2024. Legea va intra în vigoare imediat după ce Guvernul va da respectiva Ordonanță de Urgență, dar contractele deja semnate nu vor fi afectate. 

Astfel, Neagu va continua să încaseze aceeași sumă până la finalul înțelegerii cu CSM București, club susținut de Primăria București.

Cine ești tu, Guvern, ca să decizi ce să se facă în Consiliul Local cu banii publici strânși de la locuitorii unui oraș? Atâta timp cât banii sunt cheltuiți legal, nu poți impune tu cât să cheltuiești. Sunt banii celor din orașul respectiv, nu bani de la guvern. Dacă ai bani, îți permiți o echipă de stele, dacă nu ai, te întinzi cât poți. Adică ai bani și vrei să faci ceva, dar nu te lasă Guvernul. E aberant. 

- Florin Verigeanu, președinte SCM Râmnicu Vâlcea

Citește și: 

Președinții de cluburi reacționează la măsurile fiscale preconizate: „Guvernul extermină sportul românesc!”

Gheorghe Tadici nu crede că vor dispărea salariile uriașe din handbalul românesc: „Vor apărea alte forme mai mult sau mai puțin ortodoxe. Echipele cu bugete mari nu vor fi afectate”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  26 Septembrie 2023, 22:33
Postat de lefter_popescu pe 26 Septembrie 2023, 10:35

Amice, de unde știi tu ca locuitorii iubesc echipa și handbalul? A făcut acest domn vreun sondaj în Vâlcea și pe care tu îl știi? Amice, nu întreabă nimeni locuitorii orașului. Fac ce vor ei cu banii locuitorilor.

Tu ai ajuns sa spui ca Oltchim nu e echipa iubita de valceni? :)))) Inteleg ca esti hater CSM, dar ajungi sa scrii gogomanii mari... Ei fac cu banii oamenilor de acolo ce vor, daca cetatenilor din Valcea nu le convine, o sa ii taxeze la alegeri si nu vor mai pupa alt mandat, e simplu.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  26 Septembrie 2023, 10:35
Postat de AdrianUCV1948 pe 26 Septembrie 2023, 00:33

Verigeanu vorbeste in numele Primariei si a CJ din Valcea, ce treaba ai tu sau altii cu banii oamenilor din Valcea? Daca cei de acolo iubesc handbalul si vor echipa, care e problema ta?

Amice, de unde știi tu ca locuitorii iubesc echipa și handbalul? A făcut acest domn vreun sondaj în Vâlcea și pe care tu îl știi? Amice, nu întreabă nimeni locuitorii orașului. Fac ce vor ei cu banii locuitorilor.

AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  26 Septembrie 2023, 00:36
Postat de tomitan pe 23 Septembrie 2023, 13:10

Tot respectul ptr dl Florin Verigeanu,dar trebuie sa inteleagă un lucru , câte județe s-ar descurca fara ajutorul venit de la guvern? Il rog pe dl.Verigeanu să consulte ziarele financiare,sa vadă topul judetelor care contribuie la bugetul de stat si topul celor care primesc ajutor de la bugetul de stat. Vâlcea ,câti bani dă si câti ia de la buget? Dacă el consideră că Vâlcea si orasul Râmnicul Vâlcea sunt dezvoltate dpdv economic incât sa sustină sportul,cluburile si infrastructura sportiva fara nicio problema ,atunci imi fac mea culpa. PS.1.Când traiesti pe datorie ca un asistat social nu ai dreptul sa comentezi si sa strambi din nas PS.2.De ce nu bagă companiile private bani in sport ,in cluburi ,ca in occident?Guvernul & autoritatile locale sa investeasca doar in infrastructura. Sa ne raspunda dl.Verigeanu.

De ce nu baga companiile private bani in sport? Poate pentru ca nu beneficiaza de o lege a sponsorizarii atractiva, ai vazut ce e in Ungaria? Paradis pentru privati sa investeasca, de asta Gyor are Audi in spate si FTC are Lidl, apropo de asta, Gyor primeste si 1,5 milioane de euro pe sezon de la primarie, acolo se pare ca nu ii deranjeaza pe oameni...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează