SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM CONSTANŢA - DUNĂREA CĂLĂRAŞI

Pumni şi nervi la Constanţa » Bătaie generală şi trei cartonaşe roşii la meciul dintre HCM şi Dunărea Călăraşi

Stewarzii au fost nevoiți să intervină pentru a-i depărți pe jucătorii celor două echipe Foto: Marian Muscalu (Telegraf Constanța)
Stewarzii au fost nevoiți să intervină pentru a-i depărți pe jucătorii celor două echipe Foto: Marian Muscalu (Telegraf Constanța)

Articol de - Publicat sambata, 06 decembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 05 decembrie 2014 21:36

Desfăşurat ieri, la Constanţa, în etapa a 14-a a Ligii Naţionale, meciul dintre campioana HCM şi Dunărea Călăraşi a fost marcat de incidente violente pe final.
Cu trei minute înaintea ultimului fluier, la scorul 23-20 în favoarea gazdelor, pivotul Pavlo Gurkovsky l-a lovit cu cotul, în plină figură, pe Marius Stavrositu, care a rămas întins la podea.

Iritat de intervenţia dură a ucraineanului, spaniolul Javier Humet a reacţionat rapid, împingîndu-l în colţul terenului, unde s-a creat o busculadă, cu participarea tuturor jucătorilor. S-au împărţit pumni şi ghionturi, iar spiritele au fost calmate doar prin intervenţia stewarzilor. Scandalul a lăsat însă urme. Portarul Ionuţ Stănescu, acuzat că a lovit un adversar, căpitanul gazdelor, Laurenţiu Toma, care l-a jignit pe unul dintre arbitri, şi Gurkovsky, cel care a declanşat bătaia generală, au primit cartonaşul roşu.

În plus, Humet şi Şania au fost eliminaţi cîte două minute, astfel că finalul s-a jucat cu doar nouă jucători pe teren. Patru la gazde şi cinci la oaspeţi. Campionii au cîştigat la limită, 23-22, dar au acuzat vehement arbitrajul cuplului Marius Ghiorghişor şi Gheorghe Bejinariu. "Nu-mi vine să cred cum îşi bate lumea joc de noi. Sîntem chemaţi la echipa naţională, sîntem singurii care aducem puncte din Europa şi îşi bat joc în asemenea mod de noi. A fost o golănie la acest meci şi totul din cauza acestei maniere de arbitraj, pentru că se pare că dintr-o parte ai voie să dai cu pumnul şi din altă parte trebuie să nu faci nimic. Dacă arbitrajul ar fi fost corect din primul minut nu s-ar fi ajuns aici, şi diferenţa de scor ar fi fost mult mai mare", a declarat Laurenţiu Toma.


SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează