SPORTURI  »  HANDBAL  »  OPINIE

EXCLUSIV. VIDEO Radiografie dură făcută handbalului românesc: „Ne-am calificat la Mondial din întâmplare! De ce mă suspendă dacă nu vin la națională?”

Articol de - Publicat miercuri, 17 iunie 2020 15:06 / Actualizat miercuri, 17 iunie 2020 18:23

Dinamovistul Dan Savenco, unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei care domină de ani buni campionatul în România, face o radiografie dură handbalului masculin de la noi.

În direct la GSP Live, pivotul de 34 de ani de la Dinamo a afirmat că e dezamăgit de direcția în care se îndreaptă handbalul autohton și spune că ultima calificare la un Mondial, reușită în 2011, a fost realizată „din întâmplare”. 

„La noi, handbalul e intrat de mult în plan secund, nu e vorba doar de pandemie. Lucrul acesta nu se întâmplă de un an sau doi. De câțiva ani buni se întâmplă acest lucru. Eu fac parte din ultima generație care s-a calificat la un Campionat Mondial, în 2011. Atunci, a fost o întâmplare. Nu vreau să jignesc pe nimeni, am fost și eu acolo, dar a fost o întâmplare. 

Când nu ai continuitate în rezultate, se poate spune că a fost o întâmplare. Dacă ne calificăm după 26 de ani la European, iar apoi nu ne mai calificăm, înseamnă că ar fi tot o calificare din întâmplare. Dar asta nu înseamnă că avem rețeta succesului și că s-a născut o nouă generație”, a spus Savenco, la GSP Live. 

Dan Savenco: „De ce sunt suspendat dacă nu vin la națională” ?

Handbalistul lui Dinamo și-a continuat tirada, mărturisind că nu înțelege de ce unii jucători care au refuzat să vină la lot au fost amenințați cu suspendarea de către Federația Română de Handbal, for condus din 2014 încoace de Alexandru Dedu. 

„Nimic nu merge! Cum să funcționeze lucrurile? Toată lumea ne-a condamnat în trecut, dar și în aceste momente, că ne gândim la bani și că suntem mercenari! Exclus! N-ai cum să mergi la echipa națională pentru bani. Dar te poți gândi că mergi la echipa națională și pierzi bani. M-am accidentat și eu și n-am primit nici măcar un telefon!

Eu m-am accidentat, am fost operat, dar nu știu cine a plătit. Cine îmi plătește perioada de recuperare? Mi-am plătit-o din banii mei. Și mai era și chestia că dacă nu vrei să vii, ești suspendat. Nu mă obligă nimeni să vin. În ce bază sunt suspendat?”, a declarat Dan Savenco. 

„Eu întotdeauna am spus lucrurilor pe nume. Nu am nimic cu Federația, dar vreau să creștem, vreau să nu ne mai batem de la egal la egal cu Insulele Feroe, vreau să nu mai avem emoții cu Kosovo. Cred că merităm mai mult, istoria ne obligă să vrem mai mult și să fim mai sus” - Dan Savenco

Șanse să ajungem la Euro 2022!

România și-a aflat grupa de calificare la Euro 2022. Echipa pregătită de Rareș Fortuneanu are la prima vedere șanse la locul 2. Va fi al doilea turneu final continental cu 24 de participante.

Se poate spune că România a avut ceva noroc la tragerea la sorți a grupelor în preliminariile Euro 2022, la handbal masculin. Fiind plasată în urna a treia valorică, selecționata „tricoloră” va înfrunta Suedia, Muntenegru și Kosovo.

Având în vedere că din cele opt grupe de calificare se califică primele două clasate, plus cele mai bune patru echipe de pe locul 3, am putea privi cu optimism meciurile viitoare. E o grupă mai accesibilă, la prima vedere, decât cea din preliminariile Euro 2020, acolo unde Mihai Popescu și compania au avut de înfruntat Franța, Portugalia și Lituania. Primele meciuri din preliminarii sunt programate pe 4/5 noiembrie 2020, iar ultima etapă se va disputa pe 2 mai 2021.

Citește și alte știri din handbal

EXCLUSIV. VIDEO Dan Savenco, handbalistul ajuns polițist, face mărturii uluitoare din Ferentari: „Un șobolan mi-a trecut peste picior, era cât o pisică” + coleg de patrulă cu „Gargamel”

Șanse să ajungem la Euro 2022! „Tricolorii” n-au mai fost la turneul final de 26 de ani

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează