SPORTURI  »  HANDBAL  »  GYOR - OLTCHIM, AZI, 17:00, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Radu Voina nu crede că avantajul de patru goluri e decisiv: "Nimic nu e stabilit!"

Articol de , - Publicat sambata, 07 aprilie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 07 aprilie 2012 01:07

Radu Voina crede că Oltchim se poate califica în finală doar dacă va juca la Veszprem la nivelul la care a făcut-o a doua repriză la Rm. Vîlcea. Meciul Gyor - Oltchim este liveTEXT pe GSP.ro, azi de la ora 17, televizat de Digisport 1. În tur, scorul a fost 35-31 pentru noi.


- Domnule Radu Voina, cum aţi pregătit meciul retur de la Veszprem? La ce să ne aşteptăm?
- La un meci deosebit de greu, o dispută pe viaţă şi pe moarte cum se spune. Ambele echipe îşi doresc calificarea, Györ cred că e în continuare favorită, dar eu am mare încredere în fetele mele.

- Cum aţi putea elimina Györul?
- Printr-o apărare formidabilă, dacă defensiva va funcţiona la parametrii normali, atunci şi poarta cred că ne va ajuta. În tur, la Vîlcea, am făcut multe greşeli. Amorim a făcut tot ceea ce a vrut, deşi am stabilit clar la antrenamente şi vizionări că nu trebuie să vină lansat. Pe Görbicz am ţinut-o bine, nu a făcut mare lucru. Loke ne-a mai creat probleme. Fetele ştiu că prin apărare putem cîştiga multe mingi, să plecăm pe contraatac şi să înscriem goluri uşoare.

- E o atmosferă exuberantă în lot, fetele sînt optimiste?
- Optimiste sînt, am bătut în tur şi nu trebuie să ne fie frică. Nu e nimic însă la cote înalte, ştim că mai e mult pînă în finală. Nimic nu s-a stabilit după acel 35-31 de la Vîlcea.

- Ce ar însemna pentru Oltchim să joace din nou finala?
- Ar fi cel mai frumos moment. Şi asta pentru că noi, tot sezonul, am jucat fără multe jucătoare, am încercat tot felul de improvizaţii. Fetele merită tot respectul şi toate felicitările. Sînt nişte profesioniste adevărate şi nu am ce să le reproşez, indiferent ce se va întîmpla.

"În tur am făcut cel mai bun meci din cariera mea. Am marcat de 11 ori, dar nu asta e important. Sper să ne calificăm în finală, stă în puterile noastre, dar avem mult de muncit"
Eduarda Amorim, inter stînga Györ

"Trebuie să nu mai avem fluctuaţii în joc, să eliminăm greşelile! Meciul tur l-am uitat, acum totul e în favoarea noastră: valoare, putere, jucăm în faţa propriilor suporteri"
Karl Erik Bohn, antrenor Györ

9 goluri din 25 de acţiuni a reuşit Oltchim să înscrie de la 9 metri în jocul tur. Györul a avut 10 finalizări de la 9 metri din 18 acţiuni

1,5 e cota pentru o victorie la peste 3,5 goluri a handbalistelor de la Györ în partida de azi cu Oltchim

2,32 e cota pentru calificare a campioanei României în finala Ligii Campionilor

1,15 e cota de victorie a Györului, 14 e cotat egalul şi 7 succesul vîlcencelor

Citeşte şi: 60 de minute pentru finală » Oltchim trebuie să treacă azi de Gyor pentru calificarea în ultimul act al Ligii Campionilor

Citeşte şi: Iulia Curea, golgeterul Oltchimului în tur, crede în visul finalei: "Nu am putut dormi de emoţii!"

Se chinuiesc să cîştige un trofeu
În istoria sa de 64 de ani, echipa din Györ fiind înfiinţată în 1948, ETO Györ nu a reuşit să cîştige nici un trofeu european. A fost de şase ori aproape, dar a pierdut de fiecare dată finala. O dată în Liga Campionilor, o dată în Cupa Cupelor şi de patru ori în Cupa EHF. "Sperăm să nu cîştige nici anul acesta nimic, să le eliminăm noi şi să jucăm finala!", au spus vîlcencele. Deşi e un club mai nou înfiinţat, în 1973, Oltchim are la activ cinci trofee europene şi alte două finale pierdute. Ca şi Györ, şi Oltchim vrea să cîştige Liga Campionilor, trofeul suprem, pe care nu a putut să-l cîştige pînă acum.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
handbaltotal
handbaltotal  •  07 Aprilie 2012, 13:46

Calmativa mai , ce v-ati inflamat asa. Ne da gyor diferenta de 8-10 goluri si gata cu euforia. Daca am fi avut alt antrenor poate ne calificam. A VENIT MOMENTUL SA PLECI VOINA RADU.

staneang
staneang  •  07 Aprilie 2012, 12:50
Postat de biancorossi pe 07 Aprilie 2012, 03:51

chiar daca le elimina pe unguroaice, ceea ce ar fi o surpriza de proportii, in finala cu buducnost vor fi spectatoare de onoare. oricum, hai sa vedem minunea. forzza olcthim.

Asa ai spus si in tur cu gyor,nu te mai credem.

kily
kily  •  07 Aprilie 2012, 12:41

nici 8 goluri nu le ajungeau!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează