SPORTURI  »  HANDBAL  »  GYOR - OLTCHIM, AZI, 17:00, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

60 de minute pentru finală » Oltchim trebuie să treacă azi de Gyor pentru calificarea în ultimul act al Ligii Campionilor

Articol de , - Publicat sambata, 07 aprilie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 07 aprilie 2012 01:08

"Galacticele" de la Oltchim au de apărat victoria spectaculoasă din tur pentru a juca în ultimul act al Ligii Campionilor, dar ştiu că vor avea o misiune foarte grea. Meciul Gyor - Oltchim este liveTEXT pe GSP.ro, azi de la ora 17, televizat de Digisport 1. În tur scorul a fost 35-31 pentru noi.


Györ şi-a privit adversarul de sus în meciul de la Vîlcea, de săptămîna trecută. Görbicz, Lunde, Lekici, Amorim şi celelalte handbaliste ale campioanei Ungariei nu se gîndeau niciodată ca, după ce conduceau cu 17-13 la pauză, să piardă pe final cu 31-35. Oltchim a jucat însă un handbal nebun în partea a doua, vîlcencele au pus în joc toată ambiţia, determinarea şi ştiinţa lor pe semicerc şi la final au trăit o mare satisfacţie.

Unguroaicele au plecat cu coada între picioare, iar Vîlcea a avut o săptămînă liniştită. O săptămînă în care a putut să pregătească în detaliu meciul retur, o manşă secundă în care Györul le va aştepta precum un animal de pradă prînzul.

"Totul va începe pentru noi de la 0-0. Nu ne gîndim nici o clipă că am cîştigat în tur şi că acum putem pierde. Sigur că trebuie să jucăm economic, inteligent, să nu lăsăm Györul să ne domine", spune Luminiţa Dinu, care la 40 de ani îşi doreşte să joace a şasea finală de Liga Campionilor din carieră. "Györ e o forţă şi nu poţi spune niciodată că ai eliminat-o după o singură manşă. Sîntem însă gata să dăm totul pe teren, să jucăm acest meci ca şi cum am disputa finala şi la sfîrşit sper să ne bucurăm", a adăugat interul Aurelia Brădeanu.

În faţa a 6.000 de spectatori, în Veszprem Arena, vîlcencele năzuiesc să poată ţină piept furiei verzi. Fetele lui Voina speră că prin jocul lor, cei peste 300 de suporteri care le-au urmat de la Vîlcea să se facă auziţi, iar la final să sărbătorească împreună a doua calificare în finala Ligii Campionilor.

Citeşte şi: Radu Voina nu crede că avantajul de patru goluri e decisiv: "Nimic nu e stabilit!"

Citeşte şi: Iulia Curea, golgeterul Oltchimului în tur, crede în visul finalei: "Nu am putut dormi de emoţii!"

Györ
Buget: 5 milioane de euro
Cel mai bun rezultat din istorie: finalista Ligii Campionilor în 2009
Golgeterul echipei: Anita Görbicz (100 de goluri)
De 8 ori campioană a Ungariei şi de 7 ori cîştigătoare a Cupei Ungariei

Oltchim
Buget: 3 milioane de euro
Cel mai bun rezultat din istorie: finalista Ligii Campionilor în 2010
Golgeterul echipei: Yeliz Özel (47 de goluri)
17 titluri de campioană a României şi de 14 ori Cupa României
Cupa Cupelor în 2007, Cupa IHF 1984, 1989, Supercupa Europei 1984, 2007

5-3 e scorul la întîlnirile directe în Liga Campionilor pentru Oltchim. Un meci s-a terminat la egalitate

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (33)
handbaltotal
handbaltotal  •  08 Aprilie 2012, 08:54
Postat de handbaltotal pe 07 Aprilie 2012, 13:45

Calmativa mai , ce v-ati inflamat asa. Ne da gyor diferenta de 8-10 goluri si gata cu euforia. Daca am fi avut alt antrenor poate ne calificam. A VENIT MOMENTUL SA PLECI VOINA RADU.

Buna , ce am nimerit-o exact 8 goluri diferenta. Sunt un suporter al sportului romanesc in special al handbalului , dar a fost prima data cant nu am tinut 100% cu Oltchim si asta din cauza :"antrenorului " . Am vrut sa tin cu Gyor , dar pur si simplu nu am putut insa la final am avut o mica satisfactie sperand ca vom scapa de acest individ. La Olimpiada vom avea doar echipa de polo masculin si atat. Cu acest "antrenor nu avem NICI O SANSA ". Avenit momentul sa PLECI VOINA RADU.

ceaiuri
ceaiuri  •  07 Aprilie 2012, 17:54

repriza slabuta(voina neinspirat....nechita in teren,curea in locul lui elisei..a fost cea mai slaba ,ozel in aparare schimbata )asteptam revenirea fetelor..singura pb cred ca poate fi arbitrajul(i-am vazut acum 2sapt la baieti dar f corecti...au oprit jocul daca apararea se apara jos...in semicerc si ii atentiona pe cand acum ne-au"ucis")cu arbitraj corect ne calificam(nu cred ca pot tine un meci intreg cu vecinele)

tibi31
tibi31  •  07 Aprilie 2012, 17:16

Nu cred ca Oltchim va rezista in Ungaria!

Vezi toate comentariile (33)
Comentează