SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM RÂMNICU VÂLCEA - CSM BUCUREȘTI, MIERUCRI

RÂMNICU VÂLCEA - CSM BUCUREȘTI // Toate calculele pentru titlu în liga națională de handbal » Când se joacă meciul anului din handbalul feminin

SCM Râmnicu Vâlcea - CSM București e meciul anului în handbalul românesc // FOTO: GSP
SCM Râmnicu Vâlcea - CSM București e meciul anului în handbalul românesc // FOTO: GSP

Articol de - Publicat luni, 11 martie 2019 14:30

SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București joacă miercuri cu titlul pe masă. Presiune incredibilă pe campioană, echipa care trebuie să câștige la cel puțin trei goluri diferență și să marcheze 23 de goluri minimum.

De 6 ani, Rm. Vâlcea nu a mai trăit un meci cu asemenea importanță precum cel de miercuri! De la desființarea Oltchimului, echipă care în 2013 a jucat ultima semifinală de Liga Campionilor, cu Gyor, orașul de pe Olt nu a mai avut același interes pentru handbal. Echipa nou înființată s-a bătut în primii ani să se salveze de la retrogradare.

De doi ani de zile însă, Vâlcea respriră din nou alt handbal. Sezonul trecut echipa a terminat pe 4 și a jucat finala Cupei României, pierdută în fața campioanei CSM București. La primul sezon în Europa, echipa nu a reușit să ajungă în grupele Cupei EHF, fiind eliminată de recent semifinalista Ikast Bording.

O stare de spirit

Actualul sezon a fost însă unul aproape perfect pentru echipa olteană. În campionat, SCM Rm. Vâlcea a câștigat toate cele 17 partide susținute până acum, reușind marea surpriză în etapa a 5-a, atunci când a învins la București, pe CSM: 22-19!

Cu o echipă fără nume la fel de sonore precum cele ale CSM București, Vâlcea a arătat o stare de spirit diferită, o unitate de grup și o colaborare eficientă între posturi, ceea ce la un sport de echipă e esențial.

Antrenorul Florin Pera a știut să formeze de fiecare dată un 7 de bază cu care SCM Rm. Vâlcea a câștigat fără mari emoții partidele din Liga Națională. Acum echipa e în fața unei performanțe cu care nu s-a întâlnit niciodată. Rămâne de văzut dacă va putea face față presiunii și dacă va ști să gestioneze situația care îi este clar favorabilă.

Situația actuală în clasament


* primul criteriu de departajare, în caz de egalitate de puncte, e cel al rezultatelor directe. SCM Rm. Vâlcea a câștigat în tur, la București, cu 22-19

Răbufnirea vedetelor?

De partea cealaltă, CSM București vine după un sezon deloc favorabil, atât în Liga Națională, cât și în Liga Campionilor. Campioana României a pierdut nu mai puțin de 7 meciuri în acest sezon, în toate competițiile, situație cu care nu s-a confruntat în niciun sezon până acum. Și asta tocmai în anul în care, toată lumea, spune că a avut cel mai bun lot din istoria clubului.

Din nefericire pentru ele, CSM s-a confruntat și cu multe accidentări, pierzându-le pe drum pe Cristina Neagu și Amanda Kurtovici, iar acum, pe finalul meciurilor de Liga Campionilor, nu a putut conta nici pe Andrea Lekici și Majda Mehmedovici.

Starea de liniște și calm din clubul vâlcean contrastează cu cea de la clubul din Capitală, acolo unde tensiunea stă să dea în clocot. CSM a schimbat și în acest an antrenorul, iar din vară, Dragan Djukici știe sigur că va pleca și el, urmând să fie înlocuit cu Tomas Ryde.

CSM rămâne însă mare favorită la câștigarea titlului, având jucătoare, luate post cu post, peste cele ale SCM Rm. Vâlcea. Rămâne de văzut dacă vedetele CSM se vor trezi în ceasul al 12-lea ca să salveze sezonul, pentru că pierderea campionatului ar însemna un sezastru pentru clubul Primăriei Capitalei, care a cheltuit aproape 5 milioane de euro cu echipa de handbal feminin.

Parcursul echipelor în ultimii ani

CSM București: 
2011:
(nou-promovată): locul 3
2012: locul 7
2013: locul 8
2014: locul 7
2015: campioană
2016: campioană
2017: campioană
2018: campioană

SCM Rm. Vâlcea
2014:
locul 10
2015:
locul 9
2016
locul 9
2017:
locul 7
2018:
locul 4

19 titluriare în palmares Oltchim Rm. Vâlcea, cea mai de succes echipă din handbalul feminin. Echipa actuală, SCM Rm. Vâlcea nu deține însă palmaresul fostei formații

Vezi și: RÂMNICU VÂLCEA - CSM BUCUREȘTI // FOTO ULUITOR! Cererea a depășit de 4 ori capacitatea sălii „Traian”! Când se joacă meciul de titlu Rm. Vâlcea - CSM București + cât costă un bilet

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  11 Martie 2019, 15:35

iar calcule? in toate sporturile acoperiti calculele, sportul mai putin.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează