SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

FOTO + VIDEO Rapid - Esbjerg 24-33» Vicecampioana României, eliminată din Liga Campionilor! Înfrângere dură la Mioveni

Jucătoarele de la Rapid, aplaudate de toată sală după eliminarea din Ligă +13   FOTO
Jucătoarele de la Rapid, aplaudate de toată sală după eliminarea din Ligă

Articol de , , - Publicat duminica, 18 februarie 2024 18:35 / Actualizat duminica, 18 februarie 2024 19:00

Rapid, vicecampioana României, a fost învinsă clar de Esbjerg, 24-33, în ultimul meci din grupele Ligii Campionilor. Vicecampioana părăsește competiția înaintea „optimilor”, după ce în ediția trecută a fost una dintre revelații, ajungând până în „sferturi”. De data aceasta, aceeași țintă în față, dar mult mai greu de atins.

  • Rapid a terminat grupa pe locul 7. A avut 9 puncte, cu unul mai puțin decât Ferencvaros, locul 6, care ducea în play-off-ul pentru optimi.

Până la urmă, după un traseu cu 4 victorii, un egal și 8 înfrângeri în grupa B, o schimbare abruptă de antrenor, multe accidentări și perioade de absență, o jucătoare-cheie însărcinată, vicecampioana României a ajuns aici. La acest duel decisiv. 

În ediția anterioară, Rapid izbutise o victorie entuziasmantă, tot la Mioveni, contra lui Esbjerg, 34-32. Azi însă, diferența dintre cele două echipe s-a văzut mai rapid și mai pregnant. În plus, danezele aveau propriul obiectiv: victoria le aducea biletul direct pentru „sferturi". 

CSM București, zero șanse în Danemarca » A pierdut meciul cu Odense și a căzut pe 4 în grupă! Traseu infernal în faza eliminatorie
LIGA CAMPIONILOR
CSM București, zero șanse în Danemarca » A pierdut meciul cu Odense și a căzut pe 4 în grupă! Traseu infernal în faza eliminatorie

Rapid, eliminată din grupele Ligii Campionilor 

Echipa vișinie a fost la același nivel cu oponenta sa până aproape de jumătatea primei reprize. A și condus, dar numai cu un gol - ultima dată când goalkeeperul Denisa Șandru, cu câteva intervenții de efect până atunci, a văzut poarta daneză goală și a trecut pe lista marcatoarelor. 

Apoi însă, condusă de Reistad (5 goluri în prima parte), una dintre cele mai bune jucătoare din lume, Esbjerg a prins din ce în ce mai multă înălțime. O desprindere construită sec, în câteva minute, de la 8-7 la 11-7. Și asta în condițiile în care poarta Rapidului, cu Șandru și apoi Ciucă, a oprit câteva atacuri adverse. Cea mai mare diferență a fost de 5 goluri pentru daneze. 

Mai mult decât un avertisment, o realitate consumată pe parchet, dincolo de încurajările suporterilor vișinii veniți la Mioveni în număr mare și sub ochii celor care nu au putut să joace azi din varii motive: Buceschi, Fernandez Fraga, Raicevic. 14-10 la pauză totuși, dar la reluare echipa care le are în componență pe Reistad, Mork, Iversen sau Solberg a refăcut diferența. Apoi a mărit-o.

Când au ajuns la 7 lungimi, David Ginesta a cerut timeout, dar indicațiile sale nu au avut imediat reflectare pe teren. Dimpotrivă. Esbjerg a rămas la acel avans sigur, chiar dacă au mai apărut ratări, faze luate pe cont propriu de Mork și risipite, în timp ce Rapid a găsit câteva rezolvări frumoase, desfăcând jocul spre extreme. 

Ginesta le-a îndemnat să nu cedeze, să se bată până la capăt, dar inevitabil ceva s-a stins din focul rapidist, în cursa de a prinde din urmă un adversar care aleargă prea repede, ușor, încrezător. Nordicele s-au impus cu 33-24, șuvoiul nu a putut fi stăvilit. 

Metz și Esbjerg avansează direct între primele 8 din grupa B. Rapid a rămas pe locul 7, în afara playoff-ului pentru sferturile de finală. Poate la anul, dacă va fi din nou în Liga Campionilor, scenariul se va scrie diferit.

VIDEO. Jucătoarele Rapidului, aplaudate după eliminarea din Liga Campionilor

Marcatoarele pentru Rapid:

  • O. Kanor -5
  • Kassoma - 5
  • Lopez - 4
  • Janjusevic - 3
  • Polman - 3
  • L. Kanor - 2
  • Ostase - 1
  •  Șandru - 1

12 paradereușite au avut goalkeeperii Rapidului: 5 pentru Diana Ciucă, 4 Denisa Șandru, 3 Ivana Kapitanovic. De partea cealaltă, Anna Kristensen a ajuns la 10

Rapid - Esbjerg 24-33

min. 30: Final de meci. Rapid - Esbjerg 24-33
min. 20: Cu 10 minute înainte de final, Esbjerg este aproape de victorie. Are 8 goluri avans, 27-19
min. 14: Rapid nu reușește să se apropie de rivale, iar diferența nu scade sub 8 goluri
min. 10: Scorul capătă proporții, 22-13 pentru daneze
min. 7: Ejberg are cel mai mare avans, 6 goluri: 18-12
min. 1: A început repriza a doua. Danezele au marcat la prima acțiune, 15-10

min. 30: Pauză! Danezele au 4 goluri diferență, 14-10
min. 25: Cu 5 minute înainte de pauză, danezele conduc la 5 puncte, 13-8
min. 22: Se face 8-11, după ce Lorena Ostase punctează de la 7 metri
min. 19: Rapid pierde din ritm. Giuleștencele nu pot trece de defensiva danză, iar Esbjerg are acum patru goluri avans, 11-7, după golul lui Rushfeldt
min.16: Danezele s-au distanțat la trei goluri, 10-7
min. 16: Rapid e condusă cu două goluri, 7-9, în momentul în care Esbjerg are superioritate numerică, după ce Gonzalez a fost eliminată
min. 13: Danezele au trecut cu bine peste perioada de inferioritate. Iar acum sunt avantaj, 7-5
min: 9: Esbjerg e în inferioritate numerică, după ce Iversen a primit primit o eliminare de două minute
min. 5: Start echilibrat de meci. Doar două goluri marcate până acum
min. 1: A început meciul

VIDEO Fanii Rapidului au făcut o atmosferă spectaculoasă în sala din Mioveni

Citește și: 

Fiica lui Ibrahim Dossey, confesiuni în dialogul cu GSP » Cum s-a adaptat în noua țară: „Am învățat limba singură, acasă” + ce spune despre România
INTERVIU
Fiica lui Ibrahim Dossey, confesiuni în dialogul cu GSP » Cum s-a adaptat în noua țară: „Am învățat limba singură, acasă” + ce spune despre România
Finalul unei ere în istoria ATP: niciun jucător cu rever cu o singură mână NU va mai fi în top 10!
ATO
Finalul unei ere în istoria ATP: niciun jucător cu rever cu o singură mână NU va mai fi în top 10!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (10)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  19 Februarie 2024, 00:42

Jucând intr-o grupa infernala Rapid , mai mereu cu 3-4 jucătoare indisponibile, dar și mult ghinion ( doua partide le-a pierdut în ultimele secunde) nu a reușit sa prindă locul 6 . Primaresele , însă având noroc cu tragerea la sorti a grupei sale , a reușit calificarea în optimi. Presa ne anunță ca acestea vor avea un traseu infernal. De ce ? Pt ca primaresele ( spun ziaristii) vor întâlni doua echipe din grupa Rapidistelor.

handsport
handsport  •  18 Februarie 2024, 22:47

... Nu am înteles de ce a-ti jucat la Mioveni????

cirus11
cirus11  •  18 Februarie 2024, 21:22
Postat de 1973 pe 18 Februarie 2024, 18:59

Handbalul feminin din România a ajuns la fel ca fotbalul românesc. Suntem rușinea Europei numai datorită transferurilor de jucătoare din străinătate, care vin la noi doar pentru a-și umple conturile bancare de bani nicidecum pentru a juca.

Aha, sunt convins ca daca echipele astea aveau doar jucatoare romance castigau CL fluierand.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează