SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

VIDEO Rapid București, învinsă la Vipers: „Suntem dezamăgite de înfrângere, dar trebuie să continuăm să muncim”

Paola Arcos de la Vipers în fața apărării Rapidului Foto Imago +6   FOTO
Paola Arcos de la Vipers în fața apărării Rapidului Foto Imago

Articol de - Publicat duminica, 19 noiembrie 2023 16:56 / Actualizat duminica, 19 noiembrie 2023 17:24

Vicecampioana României, Rapid București, a cedat pe terenul celor de la Vipers Kristiansand, 30-35, într-o grupă B în care se dă o bătălie mare pentru locurile de playoff

Rapid București nu a izbutit să reproducă evoluția foarte bună din săptămâna anterioară contra campioanei en titre Vipers și pe terenul acesteia, pierzând cu 30-35.

Norvegiencele au pus capăt astfel unei serii de patru înfrângeri, ceva ce nu mai experimentaseră din 2018, în timp ce Rapid încă adună experiență europeană, fiind abia la al doilea sezon în competiția supremă continentală.

Luptă strânsă în grupa B

Între locurile 4 și 7 în Grupa B e mare bătălie pe cele trei locuri care duc în playoff, primele 3 echipe fiind mai distanțate, Esbjerg, Metz și Ikast.

+2 FOTO

Nu e ușor în Champions League, e o grupă strânsă, poți câștiga sau pierde în fața oricărui adversar”, a spus în conferința de presă de după meci rapidista Lara Gonzalez.

„Suntem dezamăgite de această înfrângere, dar trebuie să continuăm să muncim. 

După această pauză care urmează mai sunt multe meciuri de jucat în Champions League, iar obiectivul nostru este să ne calificăm mai departe. Știm că va fi o luptă strânsă, dar ne vom bate", a subliniat ea.

David Ginesta Montes: „Am încercat totul”

„Vipers este o echipă foarte bună, chiar dacă i-au lipsit câteva jucătoare importante, a arătat că are multă valoare. 

Cred că am luptat și am încercat totul. În a doua repriză am vrut să alergăm mult, să rezolvăm cât mai repede acțiunile în atac, dar am ratat câteva mingi, iar ele au marcat fără portar”, a sintetizat partida antrenorul Rapidului, David Ginesta Montes.

„Aceste detalii sunt foarte importante la final. Sunt mulțumit de cum s-a pregătit echipa în această perioadă, trebuie să muncim la fel în continuare. 

Am jucat contra unei formații foarte bune, când defensiva lor funcționează, e foarte dificil, de aceea am jucat 7 contra 6 mult", a explicat tehnicianul iberic.

6 goluri,cele mai multe pentru Rapid, a reușit Alicia Fernandez Fraga, ea fiind urmată de Albertina Kassoma, 5, apoi Eliza Buceschi, Dorina Korsos și Marta Lopez, câte 4

Vipers mulțumește pentru meciurile corecte

La rândul său, antrenorul gazdelor, Tomas Hlavaty, a accentuat dimensiunile revanșei luate în fața Rapidului la o săptămână distanță.

„A fost o victorie foarte importantă pentru noi, după înfrângerea la un gol, dar înainte de toate trebuie să spun că aceste două meciuri contra Rapidului au fost foarte corecte. 

Vreau să le mulțumesc adversarelor că ne-au provocat, ne-au pus multe probleme, inclusiv în meciul de acasă”, a spus Hlavaty, care în continuare nu s-a putut baza pe portarul Katrine Lunde și pe interul dreapta Ana Vyakhireva.

„Le mulțumesc și jucătoarelor mele pentru că am fost uniți cu toții, în situația noastră era important să mergem la vestiare după pauză în avantaj, cu o senzație bună și apoi să obținem victoria.

Am muncit mult în acest meci, apărarea a avut multe provocări în față, dar a ieșit bine”, a încheiat el.

Clasamentul grupei B

Rapid București, învinsă la Vipers: „Suntem dezamăgite de înfrângere, dar trebuie să continuăm să muncim”

Lunde și-a primit cadoul

Rapid București, învinsă la Vipers: „Suntem dezamăgite de înfrângere, dar trebuie să continuăm să muncim”
Katrine Lunde și tricoul primit de la Rapid Foto Facebook Vipers

Katrine Lunde, legendarul portar norvegian, a intrat în posesia cadoului pregătit pentru ea de cei de la Rapid, un tricou vișiniu cu numărul 16, care a ajuns la ea adus de Marta Tomac, jucătoarea care a urcat în mijlocul galeriei rapidiste la București.

Lunde, 43 de ani, s-a fotografiat cu cadoul, pagina de Facebook a celor de la Vipers remarcând: „Foarte frumos gest din partea adversarei Rapid”.

Rezumatul meciului Vipers - Rapid

Citește și: 

Adrian Vasile, după victoria CSM-ului la Debrecen: „Am trecut printr-un proces intern săptămâna aceasta”
LIGA CAMPIONILOR
Adrian Vasile, după victoria CSM-ului la Debrecen: „Am trecut printr-un proces intern săptămâna aceasta”
Rapid, înfrângere fără drept de apel cu Vipers în Liga Campionilor. Clasamentul grupei
Vipers - Rapid
Rapid, înfrângere fără drept de apel cu Vipers în Liga Campionilor. Clasamentul grupei

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  23 Noiembrie 2023, 18:31

Offf cazu rapiduletu pe 7....

ceaiuri
ceaiuri  •  20 Noiembrie 2023, 18:21

incultura o sa ne omoare..."reproduca"un cuvant ce nu are ce cauta la un articol sportiv,un meci unde nu am reusit sa trecem peste greseli,poarta nu a mai tinut iar in aceasta competitie se cere constanta pe langa valoare

Vezi toate comentariile (2)
Comentează