SPORTURI  »  HANDBAL  »  RAPID - CSM BUCUREȘTI 26-28

Rapid și CSM București au ignorat ordinul lui Novak » Cât sunt nevoite să plătească cele două echipe

foto: Raed Krishan +26   FOTO
foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 23 august 2022 21:31 / Actualizat marti, 23 august 2022 22:22

CSM București - Rapid 28-26, în Supercupa României la handbal feminin. Cele două echipe nu au respectat ordinul emis de Eduard Novak, ministrul sportului, prin care echipele trebuie să aibă în teren 40% sportivi români.

Rapid a folosit-o în primul 7 pe Alexandra Badea, în timp ce în echipa de start a lui CSM București s-au aflat Crina Pintea și Cristina Neagu. Conform regulii lui Novak, cele două echipe trebuiau să folosească în permanență 3 sportive din România.

Rapid și CSM București vor fi amendate de Federația Română de Handbal. Cele două echipe vor fi nevoite să plătească 3.000 de lei.

CSM București a învins-o pe Rapid în Supercupa României, după un meci extrem de spectaculos
RAPID - CSM BUCUREȘTI 26-28
CSM București a învins-o pe Rapid în Supercupa României, după un meci extrem de spectaculos

Ordinul Ministerului Sportului a fost publicat în Monitorul Oficial

„Ponderea de participare a sportivilor de performanță români, la nivel de senior și tineret, la competițiile sportive naționale oficiale nu poate fi mai mică de 40% din totalul de sportivi participanți care pot evolua în teren pe parcursul unui meci, pentru fiecare echipă”, se arată în ordin.

Rapid și CSM București au ignorat ordinul lui Novak » Cât sunt nevoite să plătească cele două echipe

După ce m-am sfătuit cu toate federaţiile sportive, am emis un ordin de ministru privind ponderea de participare a sportivilor de performanţă români la nivel de seniori şi juniori la toate competiţiile sportive naţionale oficiale. Astfel, începând cu sezonul competiţional 2022-2023 această pondere nu poate fi mai mică de 40% din totalul sportivilor participanţi care pot evolua în teren pe parcursul unui meci pentru fiecare echipă. Deci minimum 40% dintre sportivii prezenţi pe teren în timpul meciurilor oficiale trebuie să fie români. Iar federaţiile sportive naţionale au obligaţia să respecte prevederile acestui ordin de ministru. Este o decizie care va ajuta cu siguranţă echipele naţionale ale României la sporturile de echipă. Mulţumesc tuturor federaţiilor pentru susţinerea acestei decizii şi succes în implementarea ei

- Eduard Novak

Citește și alte știri din sporturi: 

Premiile medaliaților de la Europene, mărite cu 50% » Cât vor câștiga sportivii români

Victoria Simonei Halep la Toronto i-a atras atenția lui Andy Roddick: „Mai ofensivă, mai agresivă. Una dintre cele mai bune jucătoare din generația ei!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
ceaiuri
ceaiuri  •  24 August 2022, 21:06

totul e simplu 40% din echipa inseamna 2,8 adica 3 jucatoare,nu le ai 60min pe teren...amenda,dar daca un club persista,normal urmatoarea sanctiune ,depunctarea

unuatanase
unuatanase  •  24 August 2022, 20:01

da, rapidul a avut doar jucatoare nascute in UE: franta, ungaria, spania, si va primi o amenda pentru asta, oare ca zice uniunea europeana despre regula geniala care limiteaza dreptul la munca ai cetatenilor nascuti in uniune?

boierasul
boierasul  •  24 August 2022, 01:54
Postat de rocky5 pe 23 August 2022, 23:39

Din ciclul "ce trăznăi a mai ordonat ministrul Novak"!

"Guverneru meu" funcționează))))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează