SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

EXCLUSIV Ce și-a propus Eliza Buceschi în deplasarea istorică din Liga Campionilor: „Eu asta sper!” + ce spun bookmakerii

Eliza Buceschi (foto: Raed Krishan)
Eliza Buceschi (foto: Raed Krishan)

Articol de - Publicat vineri, 17 martie 2023 17:25 / Actualizat vineri, 17 martie 2023 17:25

Eliza Buceschi, căpitanul celor de la Rapid, este optimistă înaintea primei partidei din play-off-ul pentru sferturi de finală, pe care echipa sa o dispută împotriva celor de la Krim Ljubljana. Cotele la pariuri sunt egale, în jur de 2.00 pentru victoria fiecărei formații.

  • Krim - Rapid se joacă duminică, de la ora 15:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct la TV pe Digi 4, Prima Sport 2 și Orange Sport

Campioana României revine în Liga Campionilor pentru meciul de baraj cu Krim Ljubljana. Cu antrenor nou, danezul Kim Rasmussen, Rapid încearcă în Slovenia să obțină un rezultat cât mai bun, pentru ca la returul de la București să poată spera într-o calificare fantastică în sferturile de finală.

„La început suntem cu toții puțin emoționați!” » Impresiile lui Kim Rasmussen la prima victorie pe banca Rapidului
LIGA FLORILOR
„La început suntem cu toții puțin emoționați!” » Impresiile lui Kim Rasmussen la prima victorie pe banca Rapidului

Eliza Buceschi vrea în Final Four-ul Ligii Campionilor

Debutantă în Liga Campionilor, Rapid a surprins pe toată lumea cu cele 20 de puncte acumulate din 28 posibile, într-o grupă în care a reușit să le încurce pe favoritele Gyor, Metz și Esbjerg. Echipa din Giulești a terminat pe locul 4 și duminică va juca în Slovenia, cu Krim, meciul tur din play-off pentru a se califica între cele mai bune 8 echipe ale Europei. 

4 victoriia obținut Krim pe teren propriu din 7 meciuri

„Krim este o echipă bună, cu jucătoare experimentate și valoroase pe toate pozițiile. Va fi un meci greu, dar sper să ne întoarcem din Slovenia cu un rezultat care să ne dea speranțe pentru calificare", a declarat căpitanul Rapidului, Eliza Buceschi, pentru Gazeta Sporturilor.

Rasmussen vs Adzici

După eliminarea din Cupa României de către CSM București, conducerea Rapidului a decis schimbarea antrenorului Carlos Viver. În locul său a fost adus danezul Kim Rasmussen, tehnicianul care a câștigat cu CSM Liga Campionilor în 2016. 

Conducătorii din Giulești au digerat cu greu faptul că, în sezonul în care Rapid aniversează 100 de ani de existență, echipa de handbal nu va câștiga niciun trofeu pe plan intern și speră ca alături de antrenorul scandinav să dea lovitura în Europa. 

Rasmussen consideră că șansele în "dubla" cu Krim sunt 50/50. „Krim este o echipă cu experiență, puternică fizic, cu extreme și o linie de 9 metri foarte puternice, și cu portari foarte buni. Va fi un test mare pentru noi, dar oriunde von juca și indiferent de adversar, mergem acolo pentru a câștiga, pentru a da tot ce putem. Trebuie să jucăm la capacitate maximă pentru a ne atinge scopul", a declarat, pentru site-ul EHF, Kim Rasmussen.

Îndemn pentru fani

Krim Ljubljana s-a calificat în play-off-ul pentru "sferturi" după ce în ultimul meci a câștigat cu 28-26 în fața CSM-ului. Echipa pregătită de muntenegreanul Dragan Adzici, formeză un grup foarte puternic, jocul pe atac fiind dictat de rusoaica Daria Dmitrieva. 

Krim are multe soluții în pozițional atât la linia de 6 metri, prin Radicevici, Ljepoja sau Radoslavjevic, cât și la 9 metri, prin Lazovici, Stanko sau Varagici. În apărare, Krim se bazează pe Ljepoja și Klemencici în zona centrală, iar în poartă pe Rișovici sau Arenhart.

3 victorii și un egala obținut Rapid în deplasare din 7 partide

Rapid - Krim, duel pentru un loc în „sferturile” Ligii

Înaintea meciul de duminică, vedetele Krimului au făcut un apel către fanii sloveni pentru a veni în număr cât mai mare la partida cu Rapid. Întâlnirea se va disputa în sala Stozice, o arenă cu 12.500 de locuri. 

„Invităm suporterii la sală pentru a ne ajuta în meciul cu Rapid să obținem victoria. Vom juca pentru toți fanii. Fiți al 8-lea jucător pentru a ne îndeplini împreună obiectivul!", a declarat, pentru site-ul clubului, golghetera echipei, Jovanka Radicevici.

Rapid va fi încurajată la meciul din Slovenia de aproximativ 250 de suporteri, iar jumătate dintre ei vor veni din Italia, Austria și Germania. Meciul decisiv va avea loc pe 26 martie, în Sala Polivalentă. 

Două victorii înainte

Rapid a disputat deja două partide în Liga Florilor sub comanda lui Kim Rasmussen, pe 12 martie a trecut pe teren propriu de Măgura Cisnădie, cu 36-26, iar pe 15 martie a învins-o în deplasare pe HC Zălău, 25-23. Krim a jucat ultimul meci în întrecerea internă pe 11 martie, cu Izola Bori, de care a trecut cu 37-16. 

Citește și alte articole:

Transfer de senzație în Liga Florilor! CSM Târgu Jiu și-a luat extremă din Danemarca
CSM Târgu Jiu
Transfer de senzație în Liga Florilor! CSM Târgu Jiu și-a luat extremă din Danemarca
Ținta e Liga Campionilor! Dinamo transferă noua speranță din handbal » La 19 ani a impresionat deja la națională
TRANSFER
Ținta e Liga Campionilor! Dinamo transferă noua speranță din handbal » La 19 ani a impresionat deja la națională

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează