SPORTURI  »  HANDBAL  »  RAPID

Lovitură de teatru la Rapid: antrenorul principal și-a reziliat contractul, înlocuitorul va fi prezentat în week-end

Carlos Viver nu mai e antrenorul Rapidului / foto: GSP +23   FOTO
Carlos Viver nu mai e antrenorul Rapidului / foto: GSP

Articol de - Publicat vineri, 03 martie 2023 09:59 / Actualizat vineri, 03 martie 2023 10:24

Rapid, campioana en-titre din „Liga Florilor”, își schimbă antrenorul principal. Carlos Viver, artizanul succesului din ultimul an, și-a reziliat contractul, urmând să fie înlocuit cu danezul Kim Rasmussen, omul care i-a adus Liga Campionilor lui CSM București în urmă cu șapte ani. Mutarea fusese anticipată încă de acum câteva săptămâni de Gazeta Sporturilor

Kim Rasmussen va fi prezentat în week-end de Rapid, transmit surse din interiorul clubului alb-vișiniu. Obiectivul său imediat e calificarea în „sferturile” Ligii Campionilor. 

  • Rapid a încheiat pe locul 4 în grupa B și va juca într-un play-off pentru sferturi cu Krim Ljubljana, locul 5 în grupa A. Turul va avea loc în deplasare (18-19 martie), iar returul acasă (25-26 martie). 
  • Dacă va trece de Krim, campioana României va da peste Vipers Kristiansand în sferturi.
Profesoara din Anglia „care-i înnebunește pe jucători”, dar le înfurie soțiile » Un star de la City e elevul ei preferat
METROSPORT
Profesoara din Anglia „care-i înnebunește pe jucători”, dar le înfurie soțiile » Un star de la City e elevul ei preferat

COMUNICAT Rapid s-a despărțit de Carlos Viver: „Sub comanda lui Carlos, fetele au uluit handbalul românesc”

Clubul Rapid a oficializat despărțirea în această dimineață, printr-un amplu mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook:  

„Sportul este frumos si pentru ca de multe ori creeaza povesti. Astăzi se incheie una dintre povestile sportului. O poveste a handbalul rapidist. O poveste frumoasă, începută in noiembrie 2020. Atunci, Carlos Viver, proaspăt vicecampion mondial cu naționala Spaniei, a ajuns la Rapid cu gânduri indraznete, deși obiectivul de moment era doar mentinerea in Liga Florilor. 

(...)Obiectivul oficial (locurile 1-4) parea unul indraznet, dar realizabil. Sub comanda lui Carlos, fetele noastre au uluit insa handbalul romanesc și au produs minunea; Rapid - campioană națională, dupa o luptă epuizanta dusa pana în ultima etapă. Ce a urmat...ceva de poveste.  Rapid a impresionat Europa handbalistica, nu doar prin cea mai frumoasă atmosferă din competitie, ci si prin rezultatele senzaționale. 

Timp de doi ani si jumatate Carlos Viver a reusit sa valorifice energia intregii suflari visinii, rasplatind increderea clubului prin performante sportive deosebite.

Pentru toate aceste performante, dar mai ales pentru povestea pe care am scris-o impreuna, astazi iti spunem «Gracias, senor Carlos! Iti multumim!» Clubul CS Rapid si Carlos Viver au decis de comun acord incetarea colaborarii; ramanem insa recunoscatori unii altora pentru drumul parcurs impreună”, a transmis clubul. 

Kim Rasmussen, câștigător de Liga Campionilor cu CSM București, va prelua Rapid

Din informațiile Gazetei, Bogdan Vasiliu, conducătorul grupării giuleștene, are deja un înlocuitor pentru spaniolul Carlos Viver. Este vorba despre danezul Kim Rasmussen.

Cei doi au o legătură specială. Au colaborat cu succes la cea mai mare performanță din istoria recentă a handbalului românesc, Liga Campionilor cucerită de CSM în 2016. Vasiliu era atunci președintele Clubului Municipal, iar Kim era antrenor.

Lovitură de teatru la Rapid: antrenorul principal și-a reziliat contractul, înlocuitorul va fi prezentat în week-end
Kim Rasmussen

Rasmussen este în acest moment liber de contract. La începutul lunii februarie s-a despărțit de naționala Coreei de Sud. A invocat discrepanțe în ceea ce privește filosofia de joc și de antrenament. Rapid ar fi a treia formație din România pe care o pregătește tehnicianul danez. În sezonul 2021/2022 a stat și pe banca celor de la Gloria Bistrița.

Rasmussen s-a remarcat la naționala Poloniei, pe care a condus-o între 2010 și 2016 și a dus-o de două ori pe locul 4 în lume, la Mondialele din 2013 și 2015. A mai antrenat Ungaria, Muntenegru și Coreea de Sud, alături de care a câștigat Cupa Asiei în 2022.

Polman a sărbătorit cu fetița după meci / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
+19 FOTO

Citește și alte știri din handbal:

CS Rapid propune o măsură drastică după scandalul cu Cristina Neagu: „Nu am înțeles niciodată de ce s-au comportat așa cu noi”

Magdeburg - Dinamo 34-33 „Dulăii” pierd la limită ultimul meci din grupele Ligii Campionilor! Duel infernal în play-off

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (17)
fotbalminim00
fotbalminim00  •  04 Martie 2023, 00:59
Postat de Hugo pe 03 Martie 2023, 16:30

Asa bun ca l-a batut Vasile pe unde l-a prins.Merge la nationala Angolei.

Păi tu compari echipa lui Vasile cu a spaniolului, înseamnă că te uiți la alt sport, așa de bun e Vasile al tău că de când e antrenor are pe mâna cele mai bune jucătoare din lume și nici măcar nu se apropie de final four, ca să nu mai zic, că a pierdut și campionatul

dandana_2
dandana_2  •  03 Martie 2023, 20:47
Postat de Cormiz pe 03 Martie 2023, 10:25

Rassmusen nu este cevdat afara de Bistrița? Și atunci? Este bun la Rapid? Mă îndoiesc, dar să așteptăm meciul cu Krim. Pare 50-50.

Ca sa aiba noima comentariul tau, trebuie sa stim daca Viver ar face treaba la Bistrita! Ca, daca nu stim, vin si te intreb si eu: Kim nu e cumva si cel care a castigat Liga? A face treaba la o echipa numai pentru un roman sadea e multumitor! Oamenii indrazneti nu se multumesc numai cu atat! Cine garanteaza ca un antrenor fara reactie, cum e Carlos, a scos maximum posibil din echipa asta?! Ca a batut Gyor?! Gyor a pierdut anul asta cam cat a facut-o in 4 ani anteriori de Liga. E o echipa mai slaba. Pe care algoritm logic afli tu ca nu e SI MAI BUN Kim?!

emil1986
emil1986  •  03 Martie 2023, 18:12
Postat de Crinughe1 pe 03 Martie 2023, 12:46

Eu nu înțeleg de ce Rapid se poate gândi la mai bine, iar la CSM, acest figurant cu plete Adi Vasile e menținut pe post de antrenor, când se vede clar ca echipa nu a progresat cu nimic. Oare cine îl tine în brate?

Pana una alta, CSM e ca si campioana, s-a calificat fara probleme in sferturile CL, nu vad unde e problema pentru a fi schimbat.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează