SPORTURI  »  HANDBAL  »  RAPID

Două reveniri de senzație la Rapid » Campioana se întărește serios pentru fazele eliminatorii din Liga Campionilor

Azenaide Carlos în meciul cu SCM Rm. Vâlcea care a decis campioana în sezonul trecut / FOTO Raed Krishan
Azenaide Carlos în meciul cu SCM Rm. Vâlcea care a decis campioana în sezonul trecut / FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 13 ianuarie 2023 07:34 / Actualizat vineri, 13 ianuarie 2023 07:44

Rapid, campioana României, se fortifică chiar pentru sezonul în curs, anunțând readucerea angolezelor Azenaide Carlos și Albertina Kassama. Ambele vor avea drept de joc în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor.

Triplă campioană a Africii cu Angola, Albertina Kassama revine la Rapid după ce a născut, ea fiind din nou împrumutată de la clubul Primero August. 

Pivotul african a mai jucat la Rapid în sezonul 2020-2021, dar apoi s-a întors acasă. Angoleza are 26 de ani, o înălțime de 1,94 m și va fi una dintre soluțiile antrenorului Carlos Viver pe postul său, alături de Ainhoa Hernandez și Lorena Ostase.

Și Azenaide Carlos se întoarce la Rapid

Vara trecută, Rapidul nu a prelungit înțelegerea cu interul dreapta Azenaide Carlos, după ce Alexandra Lacrabere a semnat pentru campioană. Franțuzoaica nu s-a acomodat însă în Giulești, Rapidul a transferat-o între timp pe sârboaica Andjela Janjusevici de la Siofok, dar nici aceasta nu se ridică la nivelul titularei, Irene Espinola. 

Conducătorii giuleșteni s-au orientat repede și au reușit s-o aducă de la Kastamonu pe Carlos, care are drept de joc la Rapid din fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor, după ce a evoluat în grupe la campioana Turciei. 

Câștigătoare a titlului național cu Rapid în sezonul trecut, Azenaide Carlos are 32 de ani, 1,76 m înălțime și este de patru ori campioană a Africii cu Angola. Ea a marcat 51 de goluri în primele 10 etape din Champions League pentru Kastamonu. 

Îmbucurător pentru formația antrenată de Carlos Viver este faptul că Alicia Fraga Fernandez a revenit, deocamdată în întrecerea internă, după accidentarea la genunchiul stâng suferită în timpul Campionatului European din decembrie.

Rapid, la bătaie pentru poziția secundă

În competiția supremă europeană, după 10 etape, Rapid este pe locul 3 cu 16 puncte și va juca duminică în deplasare cu Esbjerg. Echipa vișinie este deja calificată în play-off-ul pentru sferturile de finală, dar dacă va face 7 puncte în ultimele 4 etape, se va califica direct în „sferturi”

În Liga Națională, Rapid este pe locul 2 și se bate cu CSM București, Buzău, Vâlcea și Bistrița pentru a termina cel puțin pe poziția secundă și astfel, în sezonul viitor, să joace din nou în Liga Campionilor.

VIDEO Van der Vaart, impresionat de atmosfera de la Rapid: „Am fost la multe meciuri de handbal, dar nicăieri nu-i ca aici”

Citește și alte știri din handbal:

Hipnotizant! Până și jucătoarele lui Buducnost au aplaudat fanii Rapidului, deși au pierdut la 10 goluri

FOTO Rapid a spulberat-o pe Buducnost și a stabilit un nou record incredibil în Liga Campionilor » Giuleștencele, în cărți pentru „sferturi”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
viorelpreda
viorelpreda  •  14 Ianuarie 2023, 09:49
Postat de AdrianUCV1948 pe 13 Ianuarie 2023, 19:43

Fac transferuri multe degeaba, dar nu sunt banii lor, are ministerul fonduri...

De ce degeaba?Mi se pare ca Rapid s-a intarit fata de sezonul trecut si pare o candidata serioasa la Final 4.

AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  13 Ianuarie 2023, 19:43

Fac transferuri multe degeaba, dar nu sunt banii lor, are ministerul fonduri...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează