SPORTURI  »  HANDBAL  »  RAPID - VIPERS

FOTO+VIDEO Fantastic! Rapid câștigă la ultima fază cu Vipers, campioana Europei! Final de meci DRAMATIC

Rapid - Vipers Kristiansand +17   FOTO
Rapid - Vipers Kristiansand

Articol de , , , - Publicat duminica, 12 noiembrie 2023 16:31 / Actualizat luni, 13 noiembrie 2023 00:49

Rapid a reușit cea mai bună prestație a sezonului și a învins-o, la București, pe Vipers Kristiansand, nimeni alta decât deținătoarea Ligii Campionilor! Într-o atmosferă eclatantă, giuleștencele s-au impus într-un final de meci de-a dreptul dramatic. A fost 30-29 în favoarea Rapidului, după ce VAR-ul a intervenit la ultima fază în favoarea vicecampioanei României.

Cronică de Luminița Paul, după Rapid - Vipers 30-29

Poate că Vipers nu mai este la fel de puternică precum în sezoanele anterioare, când a cucerit Liga Campionilor. Poate însă și Rapid a crezut și și-a evaluat rațional speranțele în fața întâlnirii cu norvegiencele, care au venit la București fără trei piese importante, Lunde, Vyakhireva și Sercien.

Cert este că primele minute au adus o serie de șocuri rapide, consecvente aplicate de oaspete asupra jucătoarelor în vișiniu. Care nu au avut timp să reacționeze fiindcă golurile lui Vipers veneau unul după altul. 0-5, apoi 1-8 și 3-10, cea mai mare diferență înregistrată pe tabelă și care sugera un posibil măcel. 

Cum s-a produs revenirea de poveste a Rapidului în fața campioanei Europei și cine a fost MVP: „Extraordinară!”
RAPID - VIPERS
Cum s-a produs revenirea de poveste a Rapidului în fața campioanei Europei și cine a fost MVP: „Extraordinară!”

Inima Rapidului a fost în poartă: Diana Ciucă, evoluție remarcabilă

Doar că nu a fost așa, în special după ce, în minutul 12, a venit prima intervenție din partea Dianei Ciucă – desemnată portarul etapei trecute în Liga Campionilor. 

Diana a continuat să fie pe fază, alertă, dând încredere coechipierelor, care au început la rândul lor să dea drumul la joc și în fața ei, și în ofensivă. 

Cu câte o inspirație individuală de la Fernandez Fraga sau Polman, cu abilitatea din extrema dreapta a Martei Lopez, cu intercepții, ceea ce părea un vis a început să prindă relief.

Rapid a venit la un singur gol, recuperând pe repede înainte într-o primă repriză presărată însă cu destule greșeli de ambele părți. Din păcate, jucătoarele antrenate de David Ginesta au pus-o în evidență pe portarul Borjersson, trimițând mingea în ea pe contraatacuri și în faze de 1-1. 

Zece intervenții, unele de-a dreptul extraordinare, a avut Diana Ciucă în prima repriză, dincolo Sofia Borjesson 7, 10-13 la pauză, ce avea să aducă repriza secundă?

+13 FOTO

Întâi și întâi, primul gol de la linia de 9 metri al lui Orlane Kanor. Și Ciucă apărând în continuare. Janjusevici, apoi Buceschi duc Rapidul la același nivel cu campioana Europei, 13-13. 

Cine ar fi crezut asta în minutul 13, când era 3-10? Buceschi, de la șold, își aduce echipa în avantaj pentru prima dată în meci, 14-13, în timp ce defensiva vișinie e tot mai arțăgoasă, mai mobilă. Totul este însă ca mersul pe o sârmă subțire, balans când într-o parte, când în alta.

Cea mai frumoasă fază a meciului a venit după pasa Elizei Buceschi la Marta Lopez, sosită repede din extremă în poziție de pivot, nu e de mirare că sala cântă neîntrerupt. 

Minutul 46 și Rapid are două goluri în față, după o aruncare în unghi, incredibilă, a lui Polman, iar revenirea Aliciei Fraga a țesut iar bine ofensiva, de acum aproape totul iese.

Dramatism palpabil în finalul de meci din Rapid - Vipers

Vicecampioana României zburdă cu Buceschi, cu Lopez, cu Kassoma înșirând goluri frumoase, însă nimic nu e decis, chiar dacă a fost și 28-25 pentru gazde. Se face 28 egal, aerul fierbe, iar Vipers aruncă viguros prin Abbingh, 29-28. Tot Fernandez Fraga egalează, mai mult dramatism imposibil. 

Arbitrele ucrainene Marina Duplii și Olena Pobedrina cercetează cu VAR ultima fază, Paula Arcos e eliminată, 7 metri pentru Rapid, victoria e în brațul lui Janjusevic. Și nu tremură!

Rapid câștigă în fața campioanei Europei! Venind de la un abisal 3-10, se impune cu 30-29, fantastic!

FINAL » Rapid - Vipers Kristiansand 30-29

  • Uluitor final de meci! VAR-ul intervine la o fază controversată petrecută în chiar ultimele două secunde ale partidei! Rapid primește o lovitură de la șapte metri, pe care giuleștencele o fructifică. Rapid câștigă cu Vipers, campioana Europei!
  • min.59. Final de meci interzis cardiacilor! Vipers preia conducerea, dar Rapidul egalează la 29. Fraga Fernandez punctează cu 25 de secunde înainte de final.
  • min.59: Trei goluri la rând pentru Vipers și multă dezamăgire în tribune. Vipers egalează cu scurt timp înainte de final, 28-28. 
  • min.56: Ce gol marchează Eliza Buceschi! O „înșurubare” spectaculoasă a Elizei aduce un nou gol pe tabelă, iar Rapid mai face un pas important spre victorie. 26-24. 
  • min.54: Din nou în pericol! Deținătoarea Ligii Campionilor înscrie spectaculos și se apropie la un gol. 25-24
  • min.52: Atât de aproape! Dorina Korsós irosește o lovitură de la șapte metri, ratând șansa desprinderii. 24-22.
  • min.50: Giuleștencele fructifică o lovitură de la șapte metri și se află acum la adăpostul unui avantaj de trei goluri. 24-21. 
  • min.47: Ce meci în Sala Polivalenă! De la minus un gol, Rapidul se instalează din nou la conducere, la capătul unei faze care i-a ridicat picioare pe cei 4.000 de spectatori care le încurajează pe giuleștence. 20-19. 
  • min.42: „Festival de goluri spectaculoase în Sala Polivalentă”, observă Costi Prună, comentatorul partidei. Rapid înscrie superb de pe extremă și egalează la 17.
  • min.38: Ce păcat! Campioana Norvegiei revine la conducere. (15-16). Un contraatac-școală e fructificat de handbalistele celor de la Vipers, după ce Rapidul ratase o șansă bună la 15-15.
  • min.36: Repriză fantastică a giuleștencelor! Gol după gol în poarta lui Vipers, iar Rapid conduce în acest moment cu 14-13! Diana Ciucă își continuă evoluția fantastică dintre buturi! Golul de 14-13 i-a aparținut Elizei Buceschi. 
  • min.33: Rapidul înscrie, micșorează din diferență și mai ratează apoi o oportunitate zdravănă. Aruncarea surprinzătoare a Elizei Buceschi e blocată, însă, de portarul lui Vipers. 11-13. 
  • min.31: A început repriza secundă! Rapid beneficiază de primul atac. 
  • Pauză! Norvegiencele intră la cabine cu un avantaj de trei goluri. Dar Rapid s-a mișcat mai bine spre finalul reprizei și a dat semne că poate lupta de la egal la egal cu Vipers. 
+13 FOTO
  • Min.29: Excelentă intervenția Dianei Ciucă. Portarul Rapidului blochează dintr-o situație limită, astfel că Vipers rămâne cu un avantaj de doar trei goluri.
  • min.24: Se încheie seceta din dreptul celor de la Vipers. Norvegiencele lovesc pe contraatac. 10-12.
  • min.23: Încă un gol pentru Rapid, iar sala se însuflețește! Conduse în urmă cu câteva minute cu 2-9, româncele au recuperat și sunt acum chiar în spatele norvegiencelor. 10-11. 
  • min.20: Continuă minutele bune ale giuleștencelor. Vicecampioana reușește cel de-al treilea gol consecutiv, timp în care poarta giuleștencelor a rămas intactă. 7-11
  • min.18: Rapidul dă semne de viață. Fraga Fernandez punctează și reduce din diferență. 6-11.
  • min.16: Orlane Kanor irosește cu multă lejeritate un contraatac al Rapidului. Posesie pentru Vipers.
  • min.15: Se menține diferența de șapte goluri în favoarea formației din Norvegia. Rapid nu are reacție momentan. 4-11.
  • min.9: Vipers se distrează cu apărarea româncelor, mai înscrie o dată și conduce în acest moment cu 7-1.
  • min. 8: Janjusevic înscrie primul gol al Rapidului, de la 7 metri.
  • min. 7: Vipers conduce la 4 goluri. Andersen, Roberts, Poveda și Tchaptchet au înscris fără să primească replică din partea gazdelor, iar antrenorul David Ginesta Montes a cerut time-out.
  • Ora 15:00 - A început meciul. Aproximativ 4.000 de oameni sunt în tribune.

VIDEO cu atmosfera de la Rapid - Vipers

Mai multe știri din handbal feminin:

Adi Vasile, un car de nervi după rezultatul rușinos din Ligă. A lăsat „urme” în Polivalentă!

CSM București - Debrecen 29-29 » Campioana României s-a făcut de râs în Liga Campionilor!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (34)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  16 Noiembrie 2023, 16:59

Niciodata 7 m la ultima faza, acolo a fost fault al lui Kanor la Arcos, dar astia sunt arbitrii care nu au campionat intern puternic, 0 handbal in Ucraina, asa sunt si arbitrii ucrainieni.

AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  16 Noiembrie 2023, 16:43
Postat de lulu pe 12 Noiembrie 2023, 17:17

Echipa cu galerie,cu spirit și cu românce în lot.Bravo Rapid!!!Spre deosebire,C.S.M. o echipă bugetara, fără public,totul se învârte în jurul unei stele de mult apuse,dar plătită fabulos și cu istericale,antrenata de un macho narcisist.

Echipa bugetara e si rapid

ceaiuri
ceaiuri  •  14 Noiembrie 2023, 21:44

Rapid face un meci curajos(cu asa suporteri nu ai voie sa iesi de pe teren invins)iar cu putin noroc (norocul tine numai cu cei buni)in ultimile secunde obtin victoria(nationala iberica a pierdut un titlu pt aceeasi gresala iar ca un facut gresala e facuta tot de o iberica)pacat de unii care nu stiu regulamentul si nici nu ar tb sa posteze (pe fb au disparut)la un meci al rapidistelor

Vezi toate comentariile (34)
Comentează