SPORTURI  »  HANDBAL  »  RAPID - VIPERS

EXCLUSIV Cum s-a produs revenirea de poveste a Rapidului în fața campioanei Europei și cine a fost MVP: „Extraordinară!”

Rapid a izbutit o revenire de colecție cu Vipers / FOTO: Raed Krishan (GSP)
Rapid a izbutit o revenire de colecție cu Vipers / FOTO: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat duminica, 12 noiembrie 2023 17:43 / Actualizat marti, 14 noiembrie 2023 13:36

Rapid a produs surpriza zilei în handbalul european, revenind entuziasmant în fața lui Vipers Kristiansand în duelul din grupele Ligii Campionilor. Conduse cu 2-9 după primele minute, bucureștencele au întors în favoarea lor meciul contra deținătoarei trofeului și s-au impus dramatic, 30-29.

Imediat după meci, fostul selecționer Costică Buceschi, tatăl Elizei Buceschi, a descifrat prestația Rapidului într-un interviu oferit în exclusivitate Gazetei Sporturilor. Cunoscutul om de handbal a enumerat factorii care au dus la revenirea de poveste a giuleștencelor.

Fantastic! Rapid câștigă la ultima fază cu Vipers, campioana Europei! Final de meci DRAMATIC
RAPID - VIPERS
Fantastic! Rapid câștigă la ultima fază cu Vipers, campioana Europei! Final de meci DRAMATIC

Jos pălăria în fața Rapidului: „Destul de greu să întorci un asemenea scor în Ligă”

„E incredibil! Incredibil că au reușit să revina de la o diferență atât de mare, cum a fost cea din prima repriză

E destul de greu să poți întoarce un asemenea scor în favoarea ta în Ligă, mai ales împotriva unei echipe precum Vipers, cu o asemenea experiență și cu un asemenea palmares, cu 3 Ligi ale Campionilor.

Dar Rapid a reușit să întoarcă. Cred că nimeni nu se aștepta la o astfel de revenire. Diana Ciucă a fost extraordinară, iar apărarea, în prima repriză, a luptat foarte mult pentru a ține scorul cât mai strâns

Explicații pentru începutul de meci? E vorba despre acest respect față de adversare. Tu nu-ți propui asta, dar cumva ai acest respect față de un adversar atat de puternic, cu un istoric atât de bogat. Fetele au intrat puțin timorate, Vipers a accelerat și a marcat câteva goluri foarte ușoare.

- Costică Buceschi 

+13 FOTO

Buceschi, despre revenirea Rapidului cu Vipers: „Merită felicitate schimbările făcute de antrenor”

Buceschi și-a continuat analiza, vorbind și despre faza din ultima secundă a partidei, în urma căreia Rapid a primit lovitura de la șapte metri izbăvitoare: 

„După pauză, ceva s-a întâmplat, ofensiva a fost mai exactă. Schimbările făcute de antrenor merită felicitate, și el a avut un rol în revenire în tot ce s-a întamplat. Iar Rapid a fost mai tot timpul la conducere în repriza a doua.

Dar e foarte important și cum au gesionat ultima fază. Poate multa lume spune că se dă «7 metri» doar când poarta e goală. Dar nu e așa! Când esti pe contraatac și ești împiedicat în acest mod, se acordă «7 metri» Eliza a vrut să paseze către Fraga Fernandez, eu cred că arbitrele din Ucraina au judecat bine”.  

+13 FOTO

Costică Buceschi o elogiază pe Diana Ciucă: „Dacă va continua la fel, România are șanse să-și îndeplinească obiectivul la Mondial!”

Despre Diana Ciucă, portarul MVP al Rapidului, Buceschi a avut doar cuvine de laudă:

„Una peste alta, am văzut o echipă bună a Rapidului. Mă bucur pentru Eliza, mă bucur pentru Ciucă (n.r. - portarul Diana Ciucă, marea remarcată a partidei). La ora actuală, e cea mai în forma jucătoare, e cel mai bun portar.

Dacă va continua cu aceste evoluții și la Campionatul Mondial, România va avea șanse să-și îndeplinească obiectivul”, a punctat Buceschi, pentru GSP.ro. 

Ce s-a întâmplat la Rapid - Vipers e o mare reclamă făcută handbalului și handbalului românesc. S-a demonstrat că și Rapid poate ține pasul cu orice echipă din Champions League. 

Alături de galerie, au fost senzaționale! Iar galeria are o mare parte de «vină», cu ghilimelele de rigoare, pentru victoria Rapidului. Fanii au creat o atmosferă fantastică.

- Costică Buceschi

VIDEO Reacția handbalistelor din Giulești, după decizia arbitrajului video

Citește și alte știri din handbal: 

Fantastic! Rapid câștigă la ultima fază cu Vipers, campioana Europei! Final de meci DRAMATIC

OPINIE Un stres de 4 milioane de euro » Costi Prună, opinie după egalul rușinos înregistrat de CSM București cu Debrecen

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (3)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  16 Noiembrie 2023, 17:20
Postat de Burunicolae69 pe 12 Noiembrie 2023, 20:53

Sa dovedit că nimic nu este imposibil,să invingi tripla campioană a europei.Bravo Rapid.

Ce tripla campioana bre? Din tripla campioana au plecat antrenorul, cea mai buna jucatoare de sezonul trecut (Jerabkova) si Dahl, la meciul asta nu au fost nici portarul de baza (marea Lunde), cea mai buna jucatoare (Vyakhireva) si Sercien Ugolin, echipa asta pe care au batut-o multe echipe sezonul asta a venit fara interi dreapta si portarul de baza, hai sa nu mai glorificam o victorie chinuita, a fost un meci bun, dar facem nunta avand o situatie speciala, hai sa vedem la retur cum e cu cele 3 jucatoare care au lipsit duminica.

Burunicolae69
Burunicolae69  •  12 Noiembrie 2023, 20:53

Sa dovedit că nimic nu este imposibil,să invingi tripla campioană a europei.Bravo Rapid.

betino1995
betino1995  •  12 Noiembrie 2023, 20:39

Da, Rapid are galerie de campioana europeana ! Am fost in sala, iar galeria a scandat/cantat tot meciul si multe minute dupa terminarea lui ! Galerie de nota 20 !!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează