SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Toate rezultatele din optimile Ligii Campionilor la handbal feminin » Ce record incredibil stabilește Gyor!

Estelle Nze Minko în acțiune FOTO Gyor Audi ETO KC
Estelle Nze Minko în acțiune FOTO Gyor Audi ETO KC

Articol de - Publicat luni, 08 martie 2021 08:49 / Actualizat luni, 08 martie 2021 09:21

Gyor, campioana Europei, a făcut scorul primei manșe și a câștigat la 17 goluri diferență. Are 52 de meciuri consecutive fără înfrângere în Ligă! 71 de goluri în derby-ul nordic Vipers Kristiansand - Odense.

Gyor, Rostov Don, CSM București și Brest Bretagne se pot deja considera calificate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor după prima manșă din optimi!

Campioana Europei a reușit scorul primei runde câștigând la 17 goluri diferență disputa din Germania, cu Bietigheim, 37-20. Maghiarele continuă seria incredibilă de meciuri fără înfrângere. Duminică l-a bifat pe al 52-lea. Gyor nu a mai pierdut niciun meci din 26 ianuarie 2018. CSM București a învins în Sala Polivalentă cu 28-22.

52 de meciuriconsecutive fără înfrângere are campioana Europei, Gyor în Liga Campionilor: 45 de victorii și 7 egaluri

Ce nume de portari și ce prestații slabe!

Brest Bretagne a câștigat și ea în deplasare fără probleme, în Danemarca: 33-27 cu Esbjerg. 10 goluri marcate de golgeterul Ana Gros, care are acum 8 goluri mai mult decât Cristina Neagu. Portarii celor două echipe au fost de nerecunoscut!. Esbjerg a avut doar patru mingi apărate, iar Brest 7. Și ce nume au în poartă cele două formații! Rikke Poulsen, fostul goalkeeper al "naționalei" Danemarcei, și Rikke Granlund, al treilea portar al Norvegiei, la Esbjerg, respectiv Sandra Toft, titularul reprezentativei daneze, și Cleopatre Darleux, portarul naționalei Franței! Rostov Don și CSM București au câștigat la 9 goluri diferență partidele de sâmbătă și nu mai au emoții în privința calificării.

Toate rezultatele din optimile Ligii Campionilor la handbal feminin » Ce record incredibil stabilește Gyor!
Ana Gros, golgeterul Ligii Campionilor FOTO Brest Bretagne

Poate Krim furniza surpriza?

Krim Ljubljana a reușit cea mai mare surpriză în prima manșă a optimilor de finală în Liga Campionilor. Campioana Sloveniei, care a terminat pe locul 7 în grupa A, a învins cu 25-20 pe ȚSKA Moscova, locul 2 în grupa B. Fără căpitanul Daria Dmitrieva, ȚSKA a fost ca o navă în derivă. Portarul gazdelor, sârboaica Jovana Risovici, a reușit un record greu de egalat. A avut 26 de parade în meci și un procentaj de reușită de 57 la sută! Noroc că și la moscovite brazilianca Masson a apărat foarte bine, 52% procentaj! Returul de la Moscova se anunță incendiar, dar CSM București și-ar dori, cu siguranță să scape de ȚSKA și să întâlnească pe Krim. În faza grupelor, CSM a terminat la egalitate, 22-22 cu slovenele, la București, dar a învins în deplasare, 25-23.

Buducnost Podgorica a învins cu 22-19 pe FTC Budapesta. Echipa maghiară nu a reușit să se califice niciodată în careul de ași de la Budapesta. Și are șanse mari să nu o facă nici acum. Chiar dacă va reuși să întoarcă rezultatul de la Podgorica, Ferencvaros va da în "sferturi" peste conaționala Gyor. Totul este deschis în disputa nordică dintre Vipers Kristiansand și Odense. Un meci jucat fără apărări în care s-au marcat 71 de goluri. Odense s-a impus cu 36-35, dar meciul a avut loc în Danemarca, la Ikast. Returul e la Odense și danezele pornesc cu prima șansă la calificare.

Rezultatele din "optimi"

M1Bietigheim-Gyor Audi ETO20-37
M2Podravka Koprivnica-Rostov Don20,29
M3Krim Ljubljana-ȚSKA Moscova25-20
M4Borussia Dortmund-Metz Handball**
M5Team Esbjerg-Brest Bretagne27-33
M6SCM Rm. Vâlcea-CSM București24-33
M7Vipers Kristiansand-Odense HC35-36
M8Buducnost Podgorica-Ferencvaros Budapesta22-19

* returul pe 13/14 martie 
** ambele partide se joacă în Franța, pe 12 și 14 martie

"Sferturi" de finală 

M8 vs M1
M7 vs M2 
M6 vs M3 
M5 vs M4

Citește mai multe știri din handbal:

Cristina Neagu, la cel mai bun meci din acest sezon de Ligă! Jucătoarea de la CSM, cea mai bună marcatoare a competiției

Cronica meciului SCM Rm. Vâlcea - CSM București 24-33. CSM cu mult peste Vâlcea: calitatea jucătoarelor face diferența » Vâlcea, ca un boxer numărat în picioare!

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează