SPORTURI  »  HANDBAL  »  TROFEUL CARPAŢI

România a cîştigat fără probleme Trofeul Carpaţi » N-au avut cu cine!

Articol de - Publicat luni, 01 noiembrie 2010 00:00

România a cîştigat la pas a 43-a ediţie a "Trofeului Carpaţi", echipa lui Radu Voina neavînd nici un adversar care să-i pună probleme.

Reprezentativa feminină a României a cîştigat la pas ediţia din acest an a "Trofeului Carpaţi", disputată la Drobeta Turnu Severin. După 37-24 contra Macedoniei în prima zi şi 32-24 cu Polonia, sîmbătă, ieri elevele lui Radu Voina au întîlnit Ucraina, echipa care a depăşit "naţionala" noastră în preliminariile CE 2010, cîştigînd chiar la Buzău, 36-35!

De data aceasta, Elisei, Neagu şi celelalte românce au luat jocul în serios şi au vrut să arate clar diferenţa de valoare dintre cele două reprezentative. Cu o apărare exactă, "tricolorele" s-au desprins repede şi la pauză conduceau deja cu 20-13. Ucraina a existat doar prin interul Oltchimului, Anastasia Pidpalova, dar şi prin extremele Borşenko şi Manaharova. Ultima a fost eliminată însă în minutul 20 după un fault pe semicerc la Iulia Curea.

Antrenorul Leonid Evtuşenko a vrut să scoată echipa din teren, dar pînă la urmă Ucraina a continuat jocul. În partea a doua, antrenorul Radu Voina a schimbat întreaga echipă, dar nici aşa ucrainencele nu au reuşit mai mult. La final a fost 35-27, a treia victorie a României la "Trofeul Carpaţi", "tricolorele" cîştigînd şi trofeul.

Paula Ungureanu, portarul României, a primit titlul de cel mai bun portar, Florina Chintoan a fost aleasă jucătoarea turneului, iar Pidpalova a cîştigat titlul de golgeter.

Rezultate România
37-24 cu Macedonia
32-24 cu Polonia
35-27 cu Ucraina

România 35 (20)
Geiger 12, Stanca 7, Elisei 4, Paraschiv 3, Fiera 2, Neagu 2, Manea 2, Curea 2, Tivadar 1. Antrenor: Radu Voina
Ucraina 27 (13)
Pidpalova 8, Borşenko 4, Laiuk 4, Turkalo 4, Manaharova 2, Şeienko 2, Gorilska 2, Ciumak 1. Antrenor: Leonid Evtuşenko

Clasament final
1. România    3    3    0    0    104-75    6p
2. Ucraina    3    1    1    1    89-91    3p
3. Polonia    3    1    1    1    79-84    3p
4. Macedonia    3    0    0    3    76-98    0p

"Meciuri bune înainte de Europene"
Antrenorul Radu Voina e mulţumit după cele trei meciuri cîştigate şi prestaţia "tricolorelor". "A fost un turneu util, în care n-am urmărit neapărat rezultatele. Mai importante au fost relaţiile de joc, exersarea diferitelor scheme, descătuşarea fetelor în teren. Atmosfera e bună în echipă şi asta ne va ajuta în perspectiva Campionatului European", a declarat Voina. "Mai avem lucruri de pus la punct, există încă fluctuaţii în evoluţii, dar e timp pînă la plecarea spre turneul final". CE va debuta pe 7 decembrie, România făcînd parte din grupa A alături de Spania, Serbia şi Danemarca.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
vera_rapid
vera_rapid  •  01 Noiembrie 2010, 23:01

bune aceste meciuri de pregatire! S-a vazut ca echipa noastra e creativa in atac, si apararea merge bine.Insa doar la CE o sa se vada daca echipa merge sau nu la nivel inalt. Avem meciuri extrem de tari in grupa cu Spania, Serbia si tara gazda Danemarca. Daca le batem, nu numai ca ne calificam dar zic eu o sa avem incredere si putem ajunge departe!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează