SPORTURI  »  HANDBAL  »  TROFEUL CARPAȚI

România a revenit fantastic și s-a calificat în finala „Trofeului Carpați 2023” » Xavi Pascual, criză de nervi fără precedent în prima repriză

Articol de - Publicat joi, 28 decembrie 2023 19:11 / Actualizat joi, 28 decembrie 2023 21:05

România a învins Grecia, scor 31-27, și va juca mâine, de la ora 17:30, împotriva Georgiei, în finala „Trofeului Carpați 2023” la handbal masculin. 

Naționala de handbal masculin a României face ultimele retușuri înaintea Campionatului European, competiție programată între 10 și 28 ianuarie. 

Xavi Pascual, scos din sărite de prestația României

Testul cu Grecia, de la „Trofeul Carpați”, n-a atras foarte multă lume. Cei aproximativ 300 de spectatori n-au înțeles mare lucru din prima repriză.

„Tricolorii” au fost de nerecunoscut și au provocat furia lui Xavi Pascual. Selecționerul a cerut time-ut încă din minutul 3 și a țipat mai puternic ca niciodată: „Ce rahat faceți?! Asta am pregătit? Unde e concentrarea?”.

Handbaliștii români nu s-au trezit și au intrat la cabine în dezavantaj, scor 13-16. Grecia a continuat să speculeze erorile flagrante și s-a desprins la 6 goluri.

Iancu și Grigoraș, decisivi în România - Grecia

A fost momentul în care Ionuț Iancu, portarul Stelei, a ieșit la rampă. Paradele lui au semănat neîncrederea în brațele adversarilor și au sunat revenirea.

Grecii, calificați la rândul lor la Euro 2024, au clacat complet. Demis Grigoraș, cu 7 reușite, a fost cel mai bun marcator al României.

Mâine, de la ora 17:30, „tricolorii” vor înfrunta Georgia în finala „Trofeului Carpați”.

Lotul naționalei de handbal masculin pentru „Trofeul Carpați 2023”

  • Portari: Ionuț Iancu (Steaua), Dan Vasile (CSM Constanța)
  • Extreme: Nicușor Negru (Dinamo), Sabin Constantina (Steaua), Alex Tărâță (Steaua), Ionuț Nistor (CSM Constanța), Tudor Buguleț (Dinamo), Alexandru Ghivil (Turda)
  • Pivoți: Călin Dedu (Dinamo), Robert Nagy (Minaur), Valentin Neagu (Steaua), Adrian Rotaru (CSM București)
  • Linia de 9 metri: Robert Militaru (Dinamo), Dan Racoțea (Dinamo), Andrei Drăgan (CSM Constanța), Gabriel Ilie (CSM Constanța), Tudor Botea (Minaur), Daniel Stanciuc (Dinamo), Gabriel Cumpănici (Minaur), Cristi Ghiță (Turda), Marius Sadoveac (Poli Timișoara), Liviu Caba (CSM Constanța), Demis Grigoraș (Benfica), Andrei Buzle (Granollers)

România, misiune imposibilă la Campionatul European de handbal masculin

România face parte din grupa B la Campionatul European de handbal masculin. Adversarele sunt imposibile pentru naționala lui Xavi Pascual. 

„Tricolorii” debutează pe 12 ianuarie, împotriva Austriei, reprezentativă care ne-a învins de două ori în campania de calificare. 

Urmează, pe 14 ianuarie, testul împotriva favoritei Spaniei. Grupa se încheie pe 16 ianuarie, contra Croației.

VIDEO. Xavi Pascual, declarații după meciurile amicale pierdute de România cu Muntenegru și Franța: „Nu avem experiență”

Citește și alte știri din handbal: 

Cristina Vărzaru, interviu amplu despre situația de la CSM București: „Suntem acuzate pe nedrept! Gyor a pierdut 8 finale de Ligă și apoi a luat trofeul! Dacă își pierdea cineva răbdarea cu ele?”
CSM BUCUREȘTI
Cristina Vărzaru, interviu amplu despre situația de la CSM București: „Suntem acuzate pe nedrept! Gyor a pierdut 8 finale de Ligă și apoi a luat trofeul! Dacă își pierdea cineva răbdarea cu ele?”
Vestea zilei în handbal! „Tricolora” din lotului Rapidului a semnat cu rivala din „Liga Florilor”
TRANSFER
Vestea zilei în handbal! „Tricolora” din lotului Rapidului a semnat cu rivala din „Liga Florilor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
Ardeleanu123
Ardeleanu123  •  02 Ianuarie 2024, 14:41

Imi permit sa pun o intrebare prin intermediul ziarului d-voastra domnului presedinte al federatiei Romane de handbal.Care este obiectivul echipei Romaniei pentru Campionatul European de Handbal 2024 si ce consecinte va trage antrenorul lotului national,cand acest obiectiv nu va fii atins.Va multumesc

MaxiP
MaxiP  •  29 Decembrie 2023, 17:19
Postat de dragos_r pe 28 Decembrie 2023, 19:55

Greu sa poata schimba ceva Pascual, oricat de antrenor ar fi. Totusi avem cativa jucatori care au ceva experienta in cupe europene. Eu sper ca la europene sa pierdem cel putin onorabil, nu sa fim ciuca batailor. Dac pierzi la 5-7 goluri cu Spania nu e nicio tragedie. Dar sper sa nu pierdem la 15.

Hai sa fim seriosi, e complet iluzoriu sa credem ca facem punct la Euro. Iar cu Spania sa pierdem la 5-7 goluri... ar fi ca o mare victorie, greu de crezut ca pierdem la sub 15 goluri. La 5-7 goluri pierdem cu Austria, meciul in care speram sa putem arata ceva, dar diferenta de valoare exista oricum. Momentan ne-am chinuit cu Grecia, e clar unde ne e nivelul, legat de Europeanul de anul viitor, ne bucuram de participare si cam atat. Problema e ca nu stiu care sunt perspectivele, nu prea producem, nu prea avem baza de selectie. Adica s-ar putea ca aceasta participare, oricum nu foarte specatculoasa si relativ tardiv obtinuta, considerant totusi numarul mare de participante, s-ar putea sa fie o exceptie. Pana la urma, am vazut Italia printre calificate. Daca a ajuns Italia sa prinda turneu final... chiar nu exista in handbal, ne sunt net inferiori noua valoric. Iar jucatorii cu experienta in cupele europene, care sunt? Ok, cei care au ajutat pe langa straini pe la Dinamo, gen Negru, restul au fost la umplerea lotului, n-ar fi jucat niciodata altfel in cupele europene. Mai e Racotea, cu o oarecare experienta, dar care a dezamagit profund considerand perspectivele avute la un moment dat si singurul cu experienta si cam singurul jucator profesionist pe care il avem e Grigoras, lider detasat de generatie, din lipsa concurentei. In rest mai avem poarta si atat.

dragos_r
dragos_r  •  28 Decembrie 2023, 19:55

Greu sa poata schimba ceva Pascual, oricat de antrenor ar fi. Totusi avem cativa jucatori care au ceva experienta in cupe europene. Eu sper ca la europene sa pierdem cel putin onorabil, nu sa fim ciuca batailor. Dac pierzi la 5-7 goluri cu Spania nu e nicio tragedie. Dar sper sa nu pierdem la 15.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează