SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - JAPONIA 20-37

ROMÂNIA. Avem adversarele României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo! Putem da peste două naționale care ne-au învins la CM

Articol de - Publicat miercuri, 11 decembrie 2019 15:36

România a terminat pe locul 12 Campionatul Mondial de Handbal, pierzând în ultimul meci, 20-37 cu Japonia. „Tricolorele” își pot face acum calcule pentru prezența la Jocurile Olimpice 2020 de Tokyo. Vor avea parte de două echipe foarte grele. Din grupă ar putea face parte Coreea de Nord, Serbia sau Muntenegru și Spania.

S-a stabilit, în mare parte, și țintarul pentru turneele preolimpice care vor avea loc în luna martie, anul viitor. Se așteaptă acum jocurile de clasament, semifinalele și finalele, dar România își știe deja două adversare și jumătate, am putea spune. 

Adversare: Coreea de Nord, Serbia/Muntenegru și, cel mai probabil, Spania

Cu siguranță în grupa României va fi Coreea de Nord, echipa care a terminat pe locul 4 în Campionatul Asiei! Apoi, „tricolorele” vor mai înfrunta învingătoarea dintre Serbia și Muntenegru. Ultima echipă, cea clasată pe locul 4 la Campionatul Mondial, se va ști abia duminică, dar toată lumea dă drept Spania formația ce va fi scoasă în afara podiumului. Exact echipa care ne-a spulberat la această ediție, 31-16, în meciul de debut.  

Și cu Muntenegru a jucat România la Mondia, dar a pierdut greu, 26-27, după un meci mult mai bun. Ar putea fi însă Serbia, echipa care a făcut un Campionat Mondial incredibil, în ciuda absenței liderului Andrea Lekic.  

România va trebui să bată măcar una dintre echipele din Europa, într-un turneu care, cel mai probabil, se va desfășura la formația clasată pe locul 4 la Mondiale! Misiune foarte grea pentru naționala noastră, dar să recunoaștem că lucrurile putea arăta și mai rău. 

Grupa 1 cea mai ușoară 

Campioana mondială va obține direct calificarea, dar șanse să meargă la JO de la Tokyo va avea și vicecampioana mondială, având în vedere că prima grupă preolimpică va fi singura cu doar două echipe din Europa. Argentina și Senegal sunt formații mult inferioare echipelor de pe bătrânul continent. 

Ungaria ar putea avea cel mai mare noroc posibil, putând să ajungă în turneul 2 preolimpic, cu toate că a venit pe locul 7 la Europenele de anul trecut. Maghiarele se roagă însă ca Suedia să bată Germania, altfel, Suedia (locul 6), va merge ea pe acest loc eligibil de la Campionatul European. Indiferent, va fi o altă grupă foarte grea pentru calificarea la JO, cu trei echipe din Europa și China, o formație care va fi "carne de tun" pentru toată lumea.  

Grupa 1 

Locul 2 CM 
Locul 7 CM (învingătoarea dintre Suedia-Germania) 
Argentina 
Senegal 
 

Grupa 2 

Locul 3 CM 
Locul 6 (învinsa dintre Serbia-Muntenegru) 
China 
Suedia sau Ungaria 

Grupa 3 

Locul 4 
Locul 5 (învingătoarea dintre Serbia și Muntenegru) 
România 
Coreea de Nord 
* primele două echipe se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo 
** IHF stabilește locul de desfășurare al fiecărei grupe 
*** meciurile se desfășoară între 19-22 martie

CITEȘTE ȘI:

Tomas Ryde, OUT de la națională?! Gheorghe Tadici propune: „Sunt doar 3 antrenori români buni pentru post!” 

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // Cristina Neagu, EXCLUSIV: „Nu am cuvinte. Colegele trebuie să înțeleagă nivelul, că nu e Liga Națională” + Următorul obiectiv major: „E ultima mea șansă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
mega2005
mega2005  •  14 Decembrie 2019, 13:38
Postat de mega2005 pe 14 Decembrie 2019, 13:35

Indiferent cine vine pe 4, Rusia sau Norvegia, ne batem la locul 2 pentru Olimpiada si va fi si asta greu de obtinut, Muntenegru e redutabila.

Serbia....

mega2005
mega2005  •  14 Decembrie 2019, 13:35

Indiferent cine vine pe 4, Rusia sau Norvegia, ne batem la locul 2 pentru Olimpiada si va fi si asta greu de obtinut, Muntenegru e redutabila.

gido
gido  •  11 Decembrie 2019, 18:41
Postat de Bogdan Ajutoru pe 11 Decembrie 2019, 18:08

daca ramane parasuta asta de antrenor atunci suntem eliminati din start

dupa ce ia titlul mondial cu rusia, vine inapoi ambrus martin...ca sa aiba si romanii pe cine injura...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează