SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM HANDBAL

VIDEO România nu va fi la Jocurile Olimpice! Ungaria s-a calificat la Turneul Preolimpic, după o revenire incredibilă cu Croația

Articol de - Publicat luni, 11 decembrie 2023 21:25 / Actualizat marti, 12 decembrie 2023 03:21

România a învins Polonia, scor 27-26, în ultimul meci de la Campionatul Mondial, însă a ratat orice șansă de a ajunge la Jocurile Olimpice. Ungaria a prins incredibil ultimul loc la Turneul Preolimpic, după victoria cu Croația, scor 23-22

România nu va fi la Jocurile Olimpice!

„Tricolorele” au ratat și ultima șansă de a mai prinde un bilet la Jocurile Olimpice. Au încheiat Campionatul Mondial abia pe locul 12, la două poziții distanță de ultimul loc care asigura prezența la Turneul Preolimpic. 3 condiții ar fi trebuit să se îndeplinească simultan pentru a urca pe locul 10:

  • România să învingă Polonia la cel puțin 10 goluri diferență;
  • Ungaria - Croația să se termine la egalitate;
  • Muntenegru să nu piardă cu Suedia.

România n-a reușit însă să se mobilizeze să atingă locul 11, pentru care era nevoie de o victorie la numai 3 goluri diferență.

Ungaria, calificare incredibilă la Turneul Preolimpic

Nici Ungaria nu ne-a ajutat, dar s-a ajutat pe ea! Croația avea nevoie de o victorie pentru a spera la calificarea în „sferturi”. Mai avea nevoie de un pas greșit al Muntenegrului la meciul cu Suedia.

Degeaba însă! Deși ex-iugoslavele au condus încă din startul partidei, maghiarele au revenit fabulos. Cu 10 minute înainte de final, Croația avea 6 goluri avans, 19-13, și victoria părea asigurată. Ungaria a întors rezultatul și s-a impus cu 23-22! Croația a avut și un 7 metri ratat în ultimul minut!

Victoria o ajută pe Ungaria să prindă în ultimul moment Turneul Preolimpic. Maghiarele au încheiat pe locul 10, ultimul care asigura prezența la calificările pentru Paris 2024.

Cine merge la Turneul Preolimpic

După desfășurarea acestor meciuri, știm deja cele 12 echipe care vor evolua la Turneul Preolimpic. Acestea vor fi împărțite în 3 grupe de câte 4, iar primele două locuri din fiecare se vor califica la Paris. Turneul se va desfășura între 11 și 14 aprilie 2024.

  • 5 dintre Suedia, Muntenegru, Germania, Danemarca, Olanda sau Cehia. Una dintre ele va merge direct la Jocurile Olimpice dacă va câștiga Campionatul Mondial SAU dacă va pierde finala în fața Franței (țara gazdă a JO). Dacă Norvegia (câștigătoarea Euro 2022) se impune și la Mondial, la Paris va merge Danemarca, finalista Euro 2022.
  • Ungaria - a șasea cea mai bună echipă de la Mondial necalificată la JO.
  • Slovenia și Spania - cele mai bune echipe de la Euro 2022 care nu au prins deja bilete pentru JO sau Turneul Preolimpic.
  • Argentina și Paraguay - cele mai bune echipe din America fără bilete pentru JO sau Turneul Preolimpic.
  • Japonia - cea mai bună echipă din Asia fără bilete pentru JO sau Turneul Preolimpic.
  • Camerun - cea mai bună echipă din Africa fără bilete pentru JO sau Turneul Preolimpic.

Citește mai multe știri de la Campionatul Mondial de handbal feminin:

Cristina Neagu nu a prins foaia de joc nici cu Polonia! În schimb, Crina Pintea e aptă de joc
CM HANDBAL FEMININ
Cristina Neagu nu a prins foaia de joc nici cu Polonia! În schimb, Crina Pintea e aptă de joc
Două jucătoare au fugit din cantonamentul echipei de la CM de handbal feminin și sunt de negăsit » Naționala scrie istorie fără ele
CM feminin
Două jucătoare au fugit din cantonamentul echipei de la CM de handbal feminin și sunt de negăsit » Naționala scrie istorie fără ele

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
teniss
teniss  •  12 Decembrie 2023, 18:29

Atata fericire,bucurie incepand de la antrenorul principal dupa meciul cu polonezele ca am zis sigur am luat medalie , eu nefiind mare fan al acestui sport ! surpriza insa am aflat ca eram eliminati. Jenant, atat de bucurosi erau ca.plecau acasa...

mr90
mr90  •  12 Decembrie 2023, 10:31

Si Brazilia de pe locul 9 unde e ?

futhienzbang
futhienzbang  •  12 Decembrie 2023, 08:43

și ce dacă,importanți sunt euroii de la primărie!!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează