SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - CEHIA, LUNI, 18:30, TELEKOM, GSP.RO

ROMÂNIA - CEHIA // EXCLUSIV Antrenorul "Cristinei Neagu" a Cehiei dă un verdict tranșant: "România va câștiga sigur"

Cristina Neagu, în duel direct cu Iveta Luzumova, în meciul de la Europeanul de anul trecut. România s-a impus atunci cu 30-28 // FOTO: Marius Ionescu
Cristina Neagu, în duel direct cu Iveta Luzumova, în meciul de la Europeanul de anul trecut. România s-a impus atunci cu 30-28 // FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 10 decembrie 2017 12:11

Herbert Muller, antrenorul român născut la Timișoara, care o pregătește pe cehoaica Iveta Luzumova la Thuringer, pariază pe "naționala" României în duelul de luni din optimi cu Cehia. 

  • Marian Ursescu, specialistul GSP în handbal feminin, este în Germania, de unde transmite cele mai interesante știri despre naționala României

Herbert Muller cunoaște bine "naționala" României. El antrenează Austria și le-a avut adversare pe "tricolore" de trei ori în acest an. A jucat și cu Cehia, exact înainte de Mondiale. Un meci de pregătire. A câștigat împotriva adversarei de mâine a României.

"Cehia nu are forța să oprească România. Cu tot respectul, va câștiga România. Jocul Cehiei e ușor de ghicit și sunt sigur că Ambros Martin își va face foarte bine temele", a declarat Herbert Muller.

El pregătește vicecampioana Germaniei, Thuringer, echipă cu care e calificat în grupele principale ale Ligii Campionilor. Golgeterul echipei e cehoaica Iveta Luzumova, centrul echipei. Muller o cunoaște cel mai bine.

"Este o sportivă excepțională, de nota 20. Ea trage echipa după ea. Ea e inima Cehiei! Se antrenează sută la sută de fiecare dată, ar merita să joace într-o echipă mult mai mare", spune Herbert Muller.

Tehnicianul crede că Luzumova e pentru Cehia ce e Neagu pentru România. "Fără ea Cehia nu ar fi nici pe jumătate, dar la fel și România. Luzumova e mai mult centru, Neagu mai mult inter stânga, dar amândouă pot să joace oriunde la linia de 9 metri. Sigur că, oricine ar alege-o pe Neagu, ea are acea aruncare formidabilă, pe care Iveta nu o are”, spune tehnicianul.

Herbert Muller a fost ofertat de ”naționala” Germaniei pentru a lua echipa înainte de Campionatul Mondial, dar nu a fost de acord cu dorința federației. "Ei doreau un antrenor care să lucreze doar la națională, nu și la o echipă de club. Iar eu nu am vrut să las Thuringer", a dezvăluit Herbert Muller.

7-LE DE BAZĂ AL CEHIEI

Vezi și: ROMÂNIA - CEHIA // Tot ce trebuie să știi despre cele două echipe înaintea duelului din optimi » Care sunt plusurile și punctele slabe ale Cehiei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  11 Decembrie 2017, 11:32

Oare cat costa Luzumova? CSM-ule fi pe faza !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează