SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - CHILE 44-19

Prima reacție după debutul României la turneul final: „Ce caută naționala asta la Mondial?”

România - Chile // sursă foto: Facebook @ FRH - Federația Română de Handbal +8   FOTO
România - Chile // sursă foto: Facebook @ FRH - Federația Română de Handbal

Articol de , - Publicat vineri, 01 decembrie 2023 21:17 / Actualizat duminica, 03 decembrie 2023 15:33

Radu Voina (73 de ani), ex-handbalist și fost selecționer al României, a comentat victoria „tricolorelor” din primul meci de la Campionatul Mondial de handbal feminin, 44-19 cu Chile.

Repartizată în grupa E la Campionatul Mondial din Danemarca, Norvegia și Suedia, echipa națională a României și-a respectat statutul de favorită în primul meci, învingând selecționata din Chile la 25 de goluri, scor 44-19.

România a fost favorită clară, câștigase singura cealaltă confruntare cu chilienele cu 51-17 și nici măcar nu a avut cotă la victorie astăzi, atât de mare este diferența între jucătoarele noastre și sud-americane.

De ce nu a mai ajuns noul antrenor al lui Dinamo la U Cluj: „Am avut discuții private cu el”
DINAMO
De ce nu a mai ajuns noul antrenor al lui Dinamo la U Cluj: „Am avut discuții private cu el”

În acest context, fostul selecționer Radu Voina s-a întrebat ce caută o națională precum cea din Chile la Campionatul Mondial.

Radu Voina, după debutul României la Campionatul Mondial: „Ce caută Chile aici?”

Întrebarea e: ce caută Chile la Campionatul Mondial? Sau alte echipe cum e și Kazahstanul? Meciul ăsta cu Chile a fost un antrenament cu puțini spectatori. Contează doar pentru un început bun.

Suntem deficitari la posturile de extremă stângă și inter dreapta. Apărarea nu prea îmi place în zona centrală. Iau ca etalon ce am văzut la Trofeul Carpați. Mă sperie deja meciul cu Japonia. Când vor veni jucătoarele de 1,65m se vor furișa pe lângă noi.

Eu le admir pe jucătoarele noastre. Le doresc tot binele din lume. Chiar dacă joacă mai puțin la cluburi, ele fac totul pentru naționala României, se luptă să țintă stindardul sus”, a spus Radu Voina la Prima Sport.

Chile este una dintre cele două echipe calificate la Mondial de pe ruta preliminariilor din America Centrală, desfășurate între 28 februarie și 4 martie 2023 în Nicaragua. Cealaltă formație calificată a fost Paraguay. Au mai participat la acel turneu de calificare Nicaragua, Costa Rica, El Salvador și Guatemala. 

Sursă foto: Facebook @Angela Pop
+4 FOTO

Mai multe știri din handbal:

Olivier Krumbholz s-a supărat după ce Franța a învins Angola la un singur gol la Campionatul Mondial: „Nu mă așteptam deloc să văd echipa în această stare”

Cristina Neagu a confirmat informațiile: „Nu știu când și dacă voi putea juca la Mondial!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
f_i_v
f_i_v  •  03 Decembrie 2023, 15:13

Domnii jurnaliști, Chile și Paraguay sunt în America Centrală?

ghita_cel
ghita_cel  •  02 Decembrie 2023, 12:35

da noi ce-am cautat la mondialul de rugby?? .sa-si vada el de echipa lui ,sa castige campionatul si dupa aia sa vina cu pereri din astea !

adrianedi
adrianedi  •  02 Decembrie 2023, 10:56

Trebuie să câștigăm și noi cu cineva00

Vezi toate comentariile (13)
Comentează