SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARII EUROPEAN

FOTO Nicio șansă cu Danemarca! România n-a rupt norii la revenirea Cristinei Neagu

Cristina Neagu a jucat ultima oară în tricoul echipei naționale în aprilie 2021, în partida cu Macedonia de Nord FOTO Raed Krishan +24   FOTO
Cristina Neagu a jucat ultima oară în tricoul echipei naționale în aprilie 2021, în partida cu Macedonia de Nord FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 02 martie 2022 19:36 / Actualizat joi, 03 martie 2022 01:04

România a pierdut cu Danemarca, scor 28-35, în derby-ul grupei a 2-a pentru calificarea la Campionatul European 2022. Meciul a consemnat revenirea Cristinei Neagu în circuitul echipei naționale.

„Tricolorele” au evoluat lent și previzibil, în timp ce nordicele au impresionat prin coerența lor de pe ambele faze. 

Danezele au reușit excelent să le anihileze pe Cristina Neagu și Pintea, principalele guri de foc ale selecționerului Adi Vasile. Oaspeții au primit și multe cadouri de la fetele noastre și au avut de înfruntat puține combinații eficiente. 

Nici handbalistele venite de pe bancă nu au adus vreun plus în partea secundă. 

+20 FOTO

Cristina Neagu s-a întors la echipa națională după o pauză de un an, dar n-a avut o evoluție strălucitoare, mai degrabă în nota echipei. 

România se concentrează de-acum pe locul doi, râvnit și de Austria.

Clasament Grupa 2

1. Danemarca 6p
2. România3p
3. Austria 1p
4. Insulele Feroe 0p

FINAL. România - Danemarca 28-35

  • FINAL DE MECI LA MIOVENI.
  • min. 53: Anne Mette Hansen marchează după o aeriană de zile mari! Danezele ne ascund mingea.
  • min. 43: Tranborg e de neoprit și marchează de lângă Bazaliu.
  • min. 33: Nu începem deloc bine nici partea a doua. Pintea ratează un 7 metri, iar Danemarca e la 9 goluri avans.
  • PAUZĂ: România a jucat modest pe durata primei reprize. Atât ofensiva, cât și defensiva au dezamăgit, iar danezele vor începe actul secund cu 6 goluri avans.
  • min. 24: Danemarca ajunge prea ușor în poziții ideale, cauzate de lipsa „tricolorelor” de atenție în faza defensivă.
  • min. 23: Pasă senzațională dată de Harabagiu, iar Lorena Ostase marchează primul ei gol în această după-amiază.
  • min. 8: Din extremă, Badea, jucătorea Rapidului, reușește primul gol al României.
  • min. 5: Sincronizarea fetelor noastre lasă de dorit momentan, care ratează atacuri succesive. Danezele se desprind în startul întâlnirii.

Ultima victorie acum opt ani

În ultimul meci dintre cele două selecționate, Danemarca a învins cu 36-23 la turneul amical Golden League din martie 2019, competiție care s-a desfășurat în Franța. Ultimul meci oficial, s-a jucat la CE 2016, unde au câștigat tot nordicele, cu 21-17. România a învins ultima dată Danemarca, chiar la ea acasă, la turneul preolimpic de la Aarhus, din martie 2016. Pregătită în acea perioadă de suedezul Tomas Ryde, România a învins cu 32-25 și s-a calificat la JO de la Rio. 

Lotul României

  • Portari: Iulia Dumanska (Podravka), Diana Ciucă (Rapid), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea) 
  • Extreme: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Alexandra Dindiligan (CSM București), Alexandra Badea (Rapid), Andra Moroianu (Gloria Buzău) 
  • Linia de 9 metri: Cristina Neagu (CSM București), Sorina Tîrcă (Rapid), Elena Dache (SCM Rm. Vâlcea), Mădălina Zamfirescu (Gloria Buzău), Bianca Harabagiu (Gloria Buzău), Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare), Bianca Bazaliu (Gloria Bistrița) Pivot: Crina Pintea (Gyor), Lorena Ostase (CSM Slatina), Alexandra Subțirică (Gloria Buzău)

Lotul Danemarcei

  • Portari: Sandra Toft (Brest), Althea Reinhardt (Odense) 
  • Extreme: Anne Hansen (Copenhaga), Simone Bohme (Siofok), Laerke Nolsø (Viborg) Emma Friis (Ikast) 
  • Linia de 9 metri: Mette Tranborg (Esjberg), Louise Burgaard (Metz), Anne Mette Hansen (Gyor), Line Haugsted (Viborg), Kristina Jorgensen (Viborg), Mie Hojlund (Odense), Simone Petersen (Ikast), Michala Moller (Esbjerg) Pivot: Kathrine Heindahl (ȚSKA Moscova), Rikke Iversen (Odense)

Citește mai multe știri din handbal:

Rapid, replică la campania lui CSM București » Pivotul naționalei se transferă în Giulești

CSM București își construiește noul dream-team » Al treilea transfer răsunător reușit de „tigroaice”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (29)
maxp
maxp  •  04 Martie 2022, 18:39
Postat de ceaiuri pe 04 Martie 2022, 09:31

pai daca asa de mare e procentajul..poate e cazul sa ia o pauza,normal golurile sunt reusite personale,numai ca ea din 8 mingi a transformat 3 din care una de la 7m,extremele joaca atat timp cat ajung mingi la ele iar daca ai o aparare buna..sigur ai si un portar bun

În alte meciuri a transformat 10 din 12. Legat de poarta, nu, am avut o sumedenie de meciuri când defensiva mișca bine, dar nu ajuta poarta. Legat de extreme, au ajuns mingi la ele, procentajul lor de reușită e infim, practic marchează doar din situații când au un unghi foarte mare liber, ratând frecvent și asa. Problema nu e ca nu ajung mingile la extreme, ci ca efectiv nu te poți baza pe jocul cu ele, nu fructifica frecvent nici măcar faze în care s-a desfăcut foarte bine apărarea adversa. Și se întâmplă asta de câțiva ani buni.

ceaiuri
ceaiuri  •  04 Martie 2022, 09:31

pai daca asa de mare e procentajul..poate e cazul sa ia o pauza,normal golurile sunt reusite personale,numai ca ea din 8 mingi a transformat 3 din care una de la 7m,extremele joaca atat timp cat ajung mingi la ele iar daca ai o aparare buna..sigur ai si un portar bun

maxp
maxp  •  03 Martie 2022, 23:51
Postat de ceaiuri pe 03 Martie 2022, 21:37

am inteles..dar ca un om destept ii lasi si pe..novici sa "traiasca"orice postare bazata sau mai putin e interesanta..dar cand faci..atac ,nu mai esti suporter al acestui sport..esti microbist(acolo e permis orice..)dar cum am zis nu esti singurul...dar acest lucru nu te exonereaza de...gresala

Nu ma leg de 2-3 comentarii, dar când vad 20 din 21 cu aceeași idee, Neagu e de vina, cu tot respectul, chiar nu vedem celelalte lipsuri. Ok, i-a impresionat Tiron cu golurile reușite, eu i-am văzut însă și pasele haotice. Toate golurile ei au fost niște execuții individuale, spectaculoase câteva e adevărat, dar nicio faza din ele nu tocmai construita. Nu avem extreme de 10 ani, nu avem un inter drept de mana stânga, poarta nu ajuta niciodată în momentele importante, aseară defensiva nu a existat... Si 20 din 21 de comentarii o scot vinovata pe Neagu?!

Vezi toate comentariile (29)
Comentează