Articol de - Publicat duminica, 05 noiembrie 2023 14:39 / Actualizat duminica, 05 noiembrie 2023 14:55

România a pierdut drastic meciul de pregătire de la Toulouse cu tripla campioană olimpică Franța, scor 21-40. „În sport nu există scuze, există doar munca”, spune conducătorul de joc Andrei Drăgan

Naționala tricoloră a disputat sâmbătă al doilea meci amical al săptămânii, după cel de miercuri, cedat în fața selecționatei Muntenegrului, 28-38. De data aceasta contra Franței, la Toulouse, rezultatul fiind și mai sever.

„România, lipsită de realism și precizie!”

România a fost copleșită de eveniment, dezorganizată în apărare și lipsită de precizie și realism când au avut mingea în posesie”, așa au rezumat reporterii de la celebrul cotidian francez L’Equipe prestația naționalei noastre în fața Franței, multiplă medaliată cu aur la toate competițiile importante.

Selecționerul României, Xavi Pascual, a început partida cu următorul 7: Vasile, Negru, Kuduz, Stanciuc, Sadoveac, Nistor și Dedu.

De partea cealaltă, francezul Guillaume Gille i-a trimis în teren pe: Desbonnet, Descat, N. Karabatic, Remili, Mem, Porte, Fabregas.

Suspansul partidei a fost risipit repede de starurile franceze, care s-au distanțat la 7-2, apoi 17-6 în minutul 22, iar la pauză conduceau cu 20-9.

Și în repriza secundă, diferența s-a mărit, ajungând în minutul 44 la 31-12 și în final, „albaștrii” lui Gille au închis tabela la 40-21, ultimul gol fiind marcat de coordonatorul Aymeric Minne.

Centrul Daniel Stanciuc: „Meci fără istoric”

„A fost un meci fără istoric, care ne-a arătat exact unde suntem în acest moment față de handbalul pe care vrem să îl prestăm. Am întâlnit într-adevăr un adversar de cel mai înalt nivel, dar consider că am făcut prea multe greșeli în multe situații ale jocului.

Rămâne să continuam să muncim și să ne pregătim, pentru că vrem ca la campionatul european să arătam un joc si un handbal cât mai bun”, a declarat dinamovistul Daniel Stanciuc.

Franța, fără milă în amicalul contra României! » Campionii olimpici de la Tokyo s-au impus la 19 goluri
Componenții naționalei României, înainte de startul meciului Foto Imago

Alt jucător al naționalei, coordonatorul Andrei Drăgan, s-a convins că la acest nivel diferențele sunt foarte mari, dar cere încredere din partea suporterilor în perspectiva lui EURO 2024.

Un meci greu, dar mereu este greu la acest nivel, dacă vrem să ajungem mai sus, aceștia sunt pașii pe care este clar că nu putem să-i sărim. Trebuie și vom forma o echipă puternică, pentru a ne reprezenta cu fruntea sus țara. 

Noi avem încredere, aveți și voi, că la Campionatul European vom fi cea mai buna versiune a noastră pentru a reprezenta România.

Toata lumea așteaptă să ne punem cenușă în cap după doua meciuri de pregătire, dar în sport nu există scuze, există doar munca. Mai puține cuvinte și mai multă muncă, știu că vor veni și rezultatele pe care ni le dorim”, a declarat coordonatorul constănțean Andrei Drăgan.

12 victoriiconsecutive are Franța împotriva României

Golurile României a fost marcate de: Ghiță (3 goluri din 3 aruncări), Drăgan (3/3), Negru (3/3), Constantina (2/3), Tărâță (2/4), Ilie (2/4), Grigoraș (2/5), Dedu (1/2), Nistor (1/2), Kuduz (1/4), Botea (1/7), Rotaru, Sadoveac (0/2), Caba (0/1), Racoțea, Militaru, Neagu, Stanciuc (0/2).

În poartă, Iancu a blocat 3 mingi din 13 aruncări, iar Vasile 2 din 32.

Golurile Franței au fost marcate de: Minne Fabregas (6 goluri din 7 aruncări), Porte (5/5), Minne (4/4), Kounkoud (4/5), Nahi (4/5), Prandi (3/3), Richardson (3/5), Mem (3/3), Tournat (2/3), Mahé (2/3), Descat (2/4), N. Karabatic (1/1), L. Karabatic (1/3), N'Guessan (0/1), Remili (0/1) și Konan (fără nicio aruncare).

Citește și: 

Marian Drăgulescu dezvăluie cum Gigi Becali l-a ajutat financiar: „Mi-a dat bani să merg în America”
Marian Drăgulescu dezvăluie cum Gigi Becali l-a ajutat financiar: „Mi-a dat bani să merg în America”
Naționala masculină, înfrângere drastică, la 10 goluri, în amicalul cu Muntenegru » Urmează înfruntarea cu tripla campioană olimpică Franța
AMICAL
Naționala masculină, înfrângere drastică, la 10 goluri, în amicalul cu Muntenegru » Urmează înfruntarea cu tripla campioană olimpică Franța

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”