Articol de - Publicat vineri, 03 noiembrie 2023 15:10 / Actualizat vineri, 03 noiembrie 2023 18:04

Reprezentativa României a pierdut la o diferență de 10 goluri amicalul din Muntenegru cu naționala țării gazdă, scor, 28-38, adversarii înscriind mult pe contraatac. „Din fiecare meci și antrenament trebuie să luăm ce este mai bun, ca să ajungem la EURO 2024 în cea mai bună formă”, spune interul Dan Racoțea. „Tricolorii” mai au un meci de pregătire, contra Franței

Selecționerul Xavi Pascual a început partida cu Muntenegru de joi, 2 noiembrie, cu o formulă inedită, în care nu s-a regăsit niciun dinamovist în 7-le de start: Iancu, Constantina, Ilie, Drăgan, Sadoveac, Nistor, Rotaru.

O repriză bună și alta proastă

Pe parcursul primei reprize au mai intrat Racoțea, Militaru, Ghiță, Tărâță sau Stanciuc și la pauză scorul a fost 15-15. Așa cum a declarat înainte de partidă, pe Xavi Pascual nu l-a interesat neapărat scorul, ci a dorit ca jucătorii să exerseze anumite scheme și să regleze unele automatisme, în perspectiva Campionatului European din ianuarie.

În partea a doua a întâlnirii, selecționerul a rulat tot lotul, mai puțin Demis Grigoraș, care a acuzat o stare febrilă și nu a fost folosit. Cu multe ratări în situație de unu la unu, dar și cu multe mingi pierdute foarte ușor, „tricolorii” nu au mai ținut ritmul în repriza secundă și au pierdut cu 28-38.

„În primul rând sunt foarte dezamăgit pentru că nu jucăm precum ne antrenăm și este păcat pentru că ne antrenam atât de mult și atât de bine, iar când vin meciurile parcă totul dispare”, a declarat pentru GSP extrema dreapta Ionuț Nistor. 

Experiența europeană care ne lipsește își spune cuvântul. Am început destul de greu meciul cu Muntenegru și din cauza unor greșeli neforțate, adversariii s-au desprins la 3-4 goluri, fără să facă nimic special, doar noi le-am făcut multe cadouri.

Este foarte greu după un astfel de meci, dar trebuie să strângem rândurile, să rămânem uniți și să muncim în continuare”, a punctat Nistor.

Bianca Andreescu: „Vreau să mai câștig Grand Slamuri. Să devin numărul 1 mondial. Dar cel mai important pentru mine e să inspir oamenii, cât de mulți pot”
INTERVIU
Bianca Andreescu: „Vreau să mai câștig Grand Slamuri. Să devin numărul 1 mondial. Dar cel mai important pentru mine e să inspir oamenii, cât de mulți pot”

„Trebuie eliminate greșelile!”

Chiar dacă naționala a pierdut la 10 goluri amicalul cu Muntenegru, unul dintre jucătorii importanți ai României, pivotul Vlad Rotaru, pare optimist în perspectiva lui EURO 2024.

Cred că vom reuși să eliminăm greșelile din primele și ultimele 10 minute și vom fi la un nivel la care ne dorim, pentru că am arătat că putem să ținem pasul cu o echipă bună din Europa. Trebuie să ne concentrăm mai mult la finalizare și în situațiile clare de gol. 

Totuși, cred că a fost un joc bun de pregătire în care am văzut în mare parte nivelul la care suntem și ce avem de îmbunătățit. Vom munci în continuare pentru a corecta greșelile din acest moment și să ajungem la 100%, până la Campionatul European - Vlad Rotaru, pivot CSM București

Multe goluri primite pe contraatac!

Golurile României au fost marcate de: Negru 5 goluri din 7 aruncări, Kuduz 4/7, Ghiță 3/3, Sadoveac 3/4, Nistor 3/4, Tărâță 2/2, Racoțea 2/3, Stanciuc, Constantina, Drăgan câte 1/1, Rotaru, Neagu 1/2, Militaru 1/3.

„Tricolorii” au înscris 28 de goluri din 43 de aruncări, cele mai multe fiind reușite de la 9 metri, 8 puncte din 15 posibile, iar de la 6 metri, 6 din 9.

7 mingidin 41 de aruncări a apărat portarul Ionuț Iancu, iar Dan Vasile o minge din 3 posibile

De la Muntenegru cele mai multe goluri, câte 9, le-au marcat extrema stângă Milos Vujovic (VFL Gummersbach) și interul stânga Vasiljie Kaluderovic (Al Qadsia). Muntenegrenii au înscris 38 de goluri din 58 de aruncări, cele mai multe 8, venind pe contraatac.

„A fost un meci de pregătire în care s-au încercat mai multe variante de joc. Clar, nu ne este ușor pentru că am pierdut partida, dar din fiecare meci și antrenament trebuie să luăm ce este mai bun, ca să ajungem la EURO 2024 în cea mai bună formă”, a declarat pentru GSP internaționalul dinamovist Dan Racoțea.

Naționala României a plecat vineri, la 12:30, către Franța, pe ruta Podgorica-Viena-Frankfurt-Toulouse, iar sâmbătă, de la ora 18:15, va juca o nouă partidă de verificare, cu tripla campioană olimpică Franța.

Citește și: 

Diana Ciucă, desemnată portarul etapei în Liga Campionilor! A avut un procentaj senzațional al mingilor apărate: 48,65%
LIGA CAMPIONILOR
Diana Ciucă, desemnată portarul etapei în Liga Campionilor! A avut un procentaj senzațional al mingilor apărate: 48,65%
Arbitre de elită » Cristina Lovin și Simona Stancu vor oficia la al treilea Campionat Mondial consecutiv
CAMPIONATUL MONDIAL
Arbitre de elită » Cristina Lovin și Simona Stancu vor oficia la al treilea Campionat Mondial consecutiv

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”