HANDBAL  ·  ROMÂNIA-GEORGIA 29-24

România-Georgia 29-24 // „Tricolorii” s-au chinuit cu Georgia, în primul meci din drumul spre Mondialul din 2021

Articol de - Publicat vineri, 10 ianuarie 2020 21:05

România-Georgia 29-24 // După o primă repriză bună, „tricolorii” au jucat foarte slab în partea a doua și au avut ceva emoții în obținerea victoriei. 

România a debutat azi cu o victorie în turneul de la Benevento, în preliminariile Mondialului de anul viitor. Succesul s-a conturat însă extrem de greu, georgienii revenind în joc după ce au fost conduși la cinci goluri pe tabelă.

Cu o conducere tehnică nouă, formată din Rareș Fortuneanu și Adrian Petrea, „tricolorii” au controlat prima parte și au dictat ritmul meciului. Au condus în permanență, Demis Grigoraș fiind de neoprit în prima parte, interul dreapta marcând de 7 ori. Problemele au apărut în repriza a doua, după ce georgienii l-au oprit pe Grigoraș. Noroc cu paradele portarului Ionuț Iancu.

 Chiar și așa, de la 11-16, Georgia a trecut la conducere 18-17 (minutul 40)! Și emoțiile victoriei României au continuat încă 10 minute. Pe final, Georgia a cedat, românii marcând de două ori consecutiv în ultimele secunde.

 S-a terminat 29-24, iar pentru România urmează meciurile cu Kosovo (sâmbătă, ora 19:00), și Italia (duminică, 19:00). Doar prima clasată în turneul din Italia se califică în prima fază a play-off-ului CM 2021.  

Golurile României au fost marcate de Demis Grigoraș 9, Cristian Fenici 5, Alexandru Șimicu 3, Gabriel Dumitriu 3, Roland Thalmaier 3, Gabriel Bujor 2, Viorel Fotache 2, Marius Mocanu 1, Alexandru Asoltanei 1.

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU TURNEUL DIN ITALIA:

 • Portari: Mihai Popescu (Saint Raphael), Ionuț Iancu (HC Dobrogea Sud Constanța), Alexandru Bucătaru (CSA Steaua București)
 • Extreme stânga: Vencel Csog (HC Dobrogea Sud Constanța), Alexandru Asoltanei (Dinamo București)
 • Interi stânga: Alexandru Șimicu (Saint Raphael), Tudor Botea (Minaur Baia Mare), Andrei Buzle (Minaur Baia Mare), Viorel Fotache (CSM București)
 • Centri: Centri: Cristi Fenici (Poli Timișoara), Călin Căbuț (Minaur Baia Mare)
 • Interi dreapta: Demis Grigoraș (Chambery), Javier Humet (CSA Steaua București)
 • Extreme dreapta: Roland Thalmaier (Potaissa Turda), Gabriel Bujor (AHC Dunărea Călărași)
 • Pivoți: Marius Mocanu (HCDS Constanța), Gabriel Dumitriu (AHC Dunărea Călărași), Dragoș Andrei Savenco (Dinamo București)

PROGRAMUL MECIURILOR ROMÂNIEI: 

 • 10 ianuarie, ora 19:00: România - Georgia
 • 11 ianuarie, ora 19:00: Kosovo - România
 • 12 ianuarie, ora 19:00: Italia - România

 • foto: Facebook Federația Română de Handbal

Vezi și: Cum și-a atras Emi Pian dușmănia clanurilor din București. Pe Florin Salam l-a supus total și a nesocotit o lege nescrisă a clanurilor interlope
Libertatea
Comentarii (1)
Razvan Marcel  •  10 Ianuarie 2020, 23:12

Ne-am chinuit și cu Georgia, nu ne calificam mai departe. Batem și Kosovo și Italia,asa cred dar mai departe nu. Suntem departe, fata de echipele care le vad la Campionatul European.

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:00 Tenis, WTA
Turneul din Palermo
Digi 2, Digi 4
Program TV complet

Liga 1