SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORESPONDENȚĂ DIN FRANȚA

ROMÂNIA - GERMANIA 29-24 // Interviu cu Denisa Dedu după prestația fenomenală din victoria cu Germania: "Dacă lași garda jos, pot apărea surprize" » Pronostic optimist înaintea derby-ului cu Norvegia

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat luni, 03 decembrie 2018 21:49

Denisa Dedu, goalkeeperul României a prins o seară mare în victoria României cu Germania de la Campionatul European, 29-24. În prima repriză a avut un procentaj de 44 la sută şi a terminat la final cu 37% şi cu 13 parade.

  • Marian Ursescu e corespondentul GSP în Franța și transmite cele mai noi informații de la Campionatul European!

MVP-ul partidei cu Germania a fost Denisa Dedu, goalkeeperul care a prins o seară fenomenală. A dat încredere echipei prin paradele sale şi le-a năucit pe nemţoaice, care nu ştiau unde să mai arunce!

- Denisa, o seară mare, un meci fantastic pentru tine. Nemţioacele s-au oprit azi la tine!
- Nu au putut trece de apărare, în primul rând, fetele au făcut un joc extraordinar în defensivă şi m-au ajutat enorm de mult. E meritul întregii echipe, nu numai al meu pentru că am obţinut această victorie.

- Avem un cuplu de portari foarte tineri, vă completaţi excelent!
- Mă bucur să aud asta, e important să ajutăm echipa.

- Cum s-a văzut meciul din poartă?
- Am încercat tot timpul să fiu focusată, dacă laşi un pic garda jos, am văzut că imediat echipa adversă vine peste tine şi pot apărea surprize. Mă bucur că am păstrat o diferenţă mare pe parcursul întregului joc şi am câştigat clar.

- Eşti mulţumită de apărare, de felul cum s-au repliat fetele?
- Sunt foarte mândră de fete, ştiam că Germania joacă rapid, porneşte pe contraatac şi faza a doua. Mă bucur că le-am anihilat şi nu le-am lăsat să-şi facă jocul lor.

- Ai apărat la un moment dat mingea, arbitrii au dat semicerc, dar tu nu ştiai ce să mai faci cu mingea!
- Nu mai ştiam, am fost confuză, dar arbitrii dictaseră semicerc. Mi-au lăsat mie mingea, că meritam, nu?

- Vine acum Norvegia, campioana Europei? Am trecut peste complexul cu nordicele?
- Norvegia e Norvegia, dar cred că le putem bate. Am văzut că Germania a bătut Norvegia şi nu cred că acum mai sunt favorite clare. O să fie greu, dar ne pregătim să le facem faţă!

- Avem şanse la semifinale, Denisa?
- Dorinţa e enormă, toate fetele sunt motivate, dar mai e mult până acolo. Dacă vom lupta la fel în continuare, cred că avem şanse mari. De ce să nu credem în ele?

- Cine o să fie titular în poartă cu Norvegia?
- (râde). Cine ştie? Dar nu asta contează. Important e ca fiecare să-şi facă treaba atuncio când intră, noi să ne ajutăm între noi. Nu e o competiţie între mine şi Iulia.

17 ani avea Denisa când a debutat la Mondialele de handbal din 2011, din Brazilia. E cea mai tânără debutantă la o competiţie importantă din istoria României

Duel cu Silije Solberg

Denisa Dedu va fi faţă în faţă, la meciul cu Norvegia de miercuri, cu coechipiera sa de la Sofiok KC, norvegianca Silije Solberg.

Denisa va încerca să câştige duelul pentru a arăta că merită să fie titulară la echipa maghiară. Până acum, Solberg a apărat mai mult la formaţia maghiară de când a venit, în această vară

Vezi și: ROMÂNIA - GERMANIA 29-24 // Reverență în fața Cristinei Neagu » Cum a reacționat publicul din Franța după golul care a propulsat-o pe Neagu în istorie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  03 Decembrie 2018, 23:08

jos palaria Denisa ! jos palaria ! o prestatie magistrala.

partea47mea
partea47mea  •  03 Decembrie 2018, 22:54

Felicitari Denisa!Mult succes in continuare!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează